Excursie
Halve dag

Onder begeleiding van een Engelssprekende gids gaat u de stad verkennen. De gids haalt u op bij uw hotel en vervolgens reist u per openbaar vervoer naar de verschillende bezienswaardigheden. U kunt van te voren uw voorkeur opgeven voor het gebied dat u wilt bezoeken. Enkele voorbeelden:

-          Ueno en Yanaka: De tour start in Ueno Park. U brengt een bezoek aan de tempel Tennoji. Deze tempel behoorde toe aan de Tokugawa familie, een belangrijke samoeraifamilie waarvan enkele familieleden shogun (legerleider) waren. Op de naastgelegen begraafplaats zijn 6 shoguns van deze familie begraven. Vervolgens loopt u naar de authentieke wijk Yanaka. Er heerst hier een rustieke sfeer. Er zijn veel kleine winkeltjes. Probeert u de snacks die hier tegen lage prijzen worden verkocht. U wordt vervolgens naar Nippori Station of Sendagi Station gebracht, waar u afscheid neemt van uw gids.

-          Shinjuku, Meiji Jingu en Harajuku: Eerst naar de Metropolitan Government Building in de ijk Shinjuku. Vanaf het observatiedek, op 202 meter hoogte, heeft u een mooi uitzicht heeft over deze enorme stad. Dan naar het heiligdom Meiji Jingu, dat prachtig is gelegen middenin het bos. Bij de ingang staat een enorme torii-poort. Daarvandaan is het ongeveer 10 minuten lopen naar de tempel. Vlakbij ligt de wijk Harajuku. U loopt naar de straat Omotesando, soms ook wel de Japanse Champs-Élysées genoemd. Hier zijn diverse luxueuze winkels gevestigd, maar ook een leuke souvenirwinkel, Oriental Bazaar. Bij Omotesando Station neemt u afscheid van uw gids.

-          Meiji Jingu, keizerlijk paleis en Nihonbashi: U brengt eerst een bezoek aan Meiji Jingu. Dit heiligdom is prachtig gelegen middenin het bos. Bij de ingang staat een enorme torii-poort. Daarvandaan is het ongeveer 10 minuten lopen naar tempel. Vervolgens reist u met de metro naar het keizerlijk paleis. Het keizerlijk paleis is centraal gelegen in Tokyo, op de plek waar vroeger Edo Castle stond. Het paleis zelf kan niet worden bezocht, maar u maakt een wandeling door de oostelijke tuin. Dan naar de wijk Nihonbashi. Nihonbashi betekent Japanse brug en is vernoemd naar de brug dat vroeger het startpunt was van de belangrijkste verbindingsweg tussen Tokyo en Kyoto. U kunt hier goed winkelen, veel winkels in dit gebied bestaan al honderden jaren. De stadstour eindigt bij Mitsukoshimae Station of Nihonbashi Station.

De stadswandeling duurt 4 uur. Het is ook mogelijk om de gids voor de gehele dag (8 uur) in te huren tegen een meerprijs.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, kosten voor het openbaar vervoer. Als u gebruik maakt van een taxi dan zijn de kosten voor eigen rekening. De gids haalt u op bij uw hotel, mits het hotel niet verder dan 10 minuten lopen van de JR Yamanote Line is gelegen of binnen de cirkel van de Yamanote Line ligt. Als dit niet het geval is ontmoet u de gids bij het dichtstbijzijnde JR Station.

 

Overnachting in Tokyo.

Ontdek ook deze excursies
Bezoek Ghibli Museum
Tokyo

Bezoek Ghibli Museum

Vandaag brengt u een bezoek aan het Ghibli museum, gewijd aan de populaire animatiestudio. De bekende films...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen