Excursie
Halve dag

U brengt een bezoek aan Nikko. Deze stad is al eeuwenlang een belangrijk centrum voor zowel het shintoïsme als het boeddhisme. U vertrekt met een trein van Tobu Railway vanaf Asakusa Station in Tokyo. De rit duurt iets minder dan 2 uur per limited express-trein. U maakt gebruik van de Nikko City Area Pass, hierbij is het vervoer per trein van Tokyo naar Nikko (u betaalt een toeslag voor de limited express-trein) en de bussen in het centrum van Nikko inbegrepen. Als u ook het Nikko National Park wilt bezoeken geldt er een meerprijs.

In de 17e eeuw werd de Toshogu Shrine gebouwd, het rijkelijk versierde mausoleum van de shogun Tokugawa Ieyasu. De fraaie gebouwen staan in een bosrijke omgeving. De uitvoerige houtsnijwerken zijn beschilderd en rijk versierd met bladgoud. De bekendste is die met de horen-zien-en-zwijgen-aapjes. Iets verderop staat Taiyuibyo, het mausoleum van Iemitsu, de kleinzoon van Ieyasu. Dit mausoleum is bescheidener dan die van Ieyasu uit respect voor zijn grootvader.

Rinnoji is de belangrijkste tempel in Nikko. In het hoofdgebouw staan grote, vergulde beelden van Amida, Senju-Kannon en Bato-Kannon. Deze drie goden worden beschouwd als boeddhistische verschijningen van de drie berggoden in het Futarasan-heiligdom. Het Futurasan-heiligdom is opgericht in 782 en is veel ouder dan de andere tempels. De Tamozawa Imperial Villa is één van de grootste houten gebouwen in Japan, met 106 kamers die zijn ingericht met een mix van Japanse en westerse stijlen. U kunt een mooie wandeling maken door de Kanmangafuchi-kloof. U loopt langs de rivier en langs het pad staan 70 Jizo-beelden. Jizo is de god die waakt over overleden baby’s en kinderen. In de middag neemt u de trein terug naar Tokyo.

Inbegrepen: Treinpas Nikko City Area Pass

 

Overnachting in Tokyo.

Ontdek ook deze excursies
Izakaya Extravaganza
Tokyo

Izakaya Extravaganza

U gaat vanavond dineren in een izakaya. Dit is een café waar Japanners samenkomen en genieten van kleine...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen