Excursie
Hele dag

Het icoon van Japan: Mount Fuji. In de omgeving van Mount Fuji liggen 5 meren waar u kunt wandelen en waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft op deze heilige berg. U reist op eigen gelegenheid naar Shinjuku, waarvandaan u per bus naar Mount Fuji wordt gebracht. U brengt eerst een bezoek aan het meer Kawaguchiko. Vanaf de noordkant van dit meer heeft u (bij helder weer) een fantastisch uitzicht op Mount Fuji en het meer. U wordt vervolgens naar het dorp Oshino Hakkai gebracht. Op de plek waar nu het dorp is was vroeger een 6e meer. Een paar honderd jaar geleden is dit meer opgedroogd en nu zijn er 8 vijvers overgebleven die gevoed worden door smeltwater van Mount Fuji. Dit heldere water kunt u direct vanuit de bron drinken. Oshino Hakkai is een toeristisch dorpje, maar aardig om doorheen te lopen. U vindt hier vele restaurants en souvenirwinkeltjes. Daarnaast zijn er vele eetstalletjes waar fruit, snoepgoed, zoete aardappel en rijstcrackers worden verkocht.

Dan naar Shinobi no Sato, ook wel Ninja Village genoemd. Dit is een klein amusementspark. In het park staan diverse huizen, gebouwd in de stijl uit de samuraitijd. Vooral kinderen zullen zich hier uitstekend vermaken. Zij kunnen leren vechten als een ninja en hun weg zien te vinden door de ‘trick house’ met allerlei verborgen kamers en geheime doorgangen.

Dan is het tijd voor de lunch. Geniet van een lunch met lokale Japanse gerechten. Als het mogelijk is rijdt u in de middag naar base station 5 op de helling van Mount Fuji. U heeft hiervandaan zicht op Mount Fuji van dichtbij. U kunt ook een bezoek brengen aan het shinto-heiligdom dat op de helling van Mount Fuji staat. Als dit station niet bereikbaar is rijdt u naar de dichtstbijzijnde plek die bereikbaar is. U brengt in dit geval een bezoek aan het Fuji Visitor Center. Tot slot naar Fuji Airways, waar u gegarandeerd Mount Fuji zult zien. In een vluchtsimulator wordt u meegenomen tijdens een vlucht over Mount Fuji. U ziet de berg tijdens de verschillende seizoenen. Dan terug naar Tokyo. Deze excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, vervoer per touringcar met airconditioning, hoofdtelefoon, lunch en entreegelden.

 

Opmerking: Mount Fuji is helaas niet altijd zichtbaar, ook tijdens heldere dagen kunnen er wolken rond de vulkaan voorkomen. Wij geven geen garantie dat Mount Fuji zichtbaar is en de excursie wordt gewoon uitgevoerd op dagen dat het zicht minder goed is.

 

Overnachting in Tokyo.

Ontdek ook deze excursies
Ervaar Tokyo vanaf de fiets
Tokyo

Ervaar Tokyo vanaf de fiets

Een leuke manier om Tokyo op een andere manier te ontdekken. Tijdens deze fietstocht bezoekt u zowel de...

Bezoek Ghibli Museum
Tokyo

Bezoek Ghibli Museum

Vandaag brengt u een bezoek aan het Ghibli museum, gewijd aan de populaire animatiestudio. De bekende films...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.