Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Kwart dag

In Nederland is het wellicht al uw favoriet en vandaag gaat u de meest kenmerkende Japanse gerechten zelf klaarmaken tijdens een sushi-workshop. Sushi is één van de bekendste gerechten uit Japan. Het gerecht is ontstaan in de regio Kansai (Kyoto en omgeving) en was een manier om vis te conserveren. Tijdens de Edoperiode (1603-1868) werd het gerecht populair in de Kantoregio (omgeving Tokyo) en werd sushi gemaakt met verse vis. Tijdens deze 2 uur durende les krijgt u instructies van een Japanse kok. Hij leert u hoe u nigiri (vis op rijst) en maki (sushirolletjes) maakt. Als u klaar bent, heeft u een prachtig bord vol met zelfgemaakte sushi, waar u natuurlijk zelf heerlijk van kunt gaan genieten in het restaurant van de kookschool. Terwijl u druk de sushi aan het rollen bent, zal de kok u meer vertellen over de geschiedenis van sushi. Mocht u liever vegetarische of veganistische sushi willen maken, dan is dit op aanvraag mogelijk tijdens deze workshop. Geef dit dan aan bij boeking van deze excursie.

 

Inbegrepen: Engelssprekende instructeur, ingrediënten voor het maken van 7 nigiri en 1 sushirol, een drankje en een PDF bestand met de recepten per e-mail.

 

Deze excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.

 

Overnachting in Tokyo