Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

De activiteit van vandaag begint om 14.30 uur. Vertrek op een voedseltour in Kyoto die je smaakpapillen gegarandeerd prikkelt. Ga samen met een lokale gids naar Nishiki - een overdekte voedselmarkt - voor een introductie in de wereld van de Japanse keuken. Wandel over de kilometerslange markt en snuffel bij de kraampjes naar lokale ingrediënten en kruiden. De gids legt uit hoe deze ingrediënten worden gebruikt in authentieke Japanse gerechten en helpt je bij het selecteren van de meest verse ingrediënten voor de kookles van vandaag.

 

Beladen met lokale producten verlaat je de markt en ga je op weg naar de kookles. Geniet van een sake proeverij bij aankomst in de machiya (traditioneel houten herenhuis), leer over het brouwproces van deze traditionele alcoholische drank en proef verschillende soorten.

 

Dan is het tijd om te gaan koken. Stap de keuken in en een lokale culinaire expert leert je de fijne kneepjes van het vak. Leer hoe je sushi rolt; en misosoep en fruitsalade maakt met behulp van traditionele technieken en hoor over de eetgewoonten van de Japanse bevolking. Na dit heerlijke, zelfgemaakte diner neem je afscheid van de kok en ga je op pad om het nachtleven van Kyoto te verkennen of keer je terug naar het hotel.

 

Inclusief: diner en Engelssprekende gids