Excursie
Hele dag

De hele dag op pad in Kyoto. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids bezoekt u de hoogtepunten van Kyoto. De gids haalt u op bij uw hotel en vervolgens reist u per openbaar vervoer door de stad. De stadswandeling duurt 8 uur (tours van een halve dag zijn ook mogelijk). Er zijn verschillende tours waar u uit kunt kiezen:

-          Tour A: De tour start in het oosten van de stad, bij de tempel Sanjusangendo die beroemd is vanwege de 1001 beelden van Kannon, de godin van de genade. Dan naar de tempel Kiyomizudera. De weg naar de tempel toe voert langs een steile weg omhoog. Deze wijk, Higashiyama genaamd, ademt nog een historische sfeer. U krijgt een beeld van het traditionele Kyoto. De Kiyomizudera (betekenis is zuiver water) is één van de bekendste tempels van Kyoto. Bezoekers van de tempel drinken uit één van de drie bronnen, in de hoop op een lang leven, succes op school of geluk in de liefde. Vanaf de 13 meter hoge centrale hal heeft u een prachtig uitzicht over de stad en omliggende bergen. Dan naar de Nishiki-markt. Hier wordt veel verse vis en groenten verkocht en alles wat met eten te maken heeft, zoals messen en ander kookgerei. Een prima plek om iets te kopen voor de lunch (niet inbegrepen). U reist vervolgens met het openbaar vervoer naar het westen van Kyoto. U bezoekt de tempel Tenryu-ji, dit is de belangrijkste van de 5 Zen-tempels in het Arashiyama-gebied. De prachtige tuin is nog in originele staat. Dan naar de Kinkakuji (Gouden Paviljoen). De bovenste twee verdiepingen van deze populaire Zen-tempel zijn volledig bedekt met bladgoud.

-          Tour B: Deze tour start in het westen van Kyoto, bij de tempel Ryoanji. Deze tempel is beroemd vanwege de rotstuin. In de rechthoekige rotstuin liggen 15 rotsen in kleine groepjes. Het ontwerp is zo gemaakt dat vanuit ieder standpunt minimaal één rots niet zichtbaar is. Dan naar het bekende Gouden Paviljoen (Kinkakuji) dat met bladgoud is bedekt. U reist vervolgens met het openbaar vervoer naar de andere kant van de stad, waar u het Zilveren Paviljoen (Ginkakuji) bezoekt. Deze Zen-tempel is gebouwd naar voorbeeld van de Kinkakuji, maar is niet met zilver bedekt. U maakt een mooie wandeling langs het filosofenpad, vernoemd naar de filosoof Nishida Kitaro die graag langs het pad liep. Langs het pad zijn verschillende restaurants, cafés en winkels te vinden, evenals enkele kleine tempels. De wandeling eindigt bij de Nanzenji, één van de belangrijkste Zen-tempels van Japan. Deze tempel is mooi gelegen aan de voet van de Higashiyama-bergen. U eindigt de tour in de beroemde geishawijk Gion. U ziet hier nog vele traditionele houten koophuizen. Er zijn hier vele theehuizen gevestigd, waar geisha's (in Kyoto geiko genoemd) nog steeds hun gasten vermaken.

-          Tempeltour: Tijdens deze tour brengt de gids u naar enkele minder toeristische boeddhistische tempels. Geniet van de stilte en serene sfeer in de tempels. U start bij de tempel Myoshinji, een grote Zen-tempel in het westen van Kyoto. In één van de subtempels wordt iedere ochtend een ‘zazen’-les (meditatie) gehouden in het Engels. Dan naar de tempel Ninnaji, een oude tepel uit de 9e eeuw. U bezoekt verder het shinto-heiligdom Fuku-oji en de tempels Kozanji, Saimyoji en Rokkakudo. Vanaf de Kozanji-tempel heeft u een mooi uitzicht op de omliggende beregen. U eindigt de tour op de Nishiki-markt. Hier wordt veel verse vis en groenten verkocht en alles wat met eten te maken heeft, zoals messen en ander kookgerei.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, kosten voor het openbaar vervoer. Als u gebruik maakt van een taxi dan zijn de kosten voor eigen rekening. De gids haalt u op bij uw hotel, mits het hotel in het centrum van Kyoto is gelegen. Als u in een buitenwijk verblijft dient u op eigen gelegenheid naar het centrum te reizen.

 

Overnachting in Kyoto.

Ontdek ook deze excursies
Bentobox maken
Kyoto

Bentobox maken

Bento is een traditionele Japanse lunchbox. De lunchbox wordt gevuld met kleine, gezonde gerechtjes. Veel...

Kookcursus in Kyoto
Kyoto

Kookcursus in Kyoto

Tijdens deze kookcursus leert u enkele minder bekende Japanse gerechten maken. Iedereen kent sushi en tempura...

Kookcursus traditionele gerechten
Kyoto

Kookcursus traditionele gerechten

U leert tijdens deze kookcursus authentieke Japanse gerechten maken die in izakaya (soort eetcafé) worden...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.