Excursie
Halve dag

Een leuke manier om het boerenleven in Japan te ervaren. U brengt een bezoek aan een boerderij in de omgeving van Kyoto. U ziet de rijstvelden, rivieren en het meer die al generaties door de bewoners van het dorp beschermd worden. In het dorp is een speciale vorm van waterverering ontstaan. U ervaart hoe de gemeenschap in harmonie met de natuur leeft. Vandaag leert u hoe u mochi (Japanse rijstcakejes, gemaakt van kleefrijst) maakt op de traditionele manier. Mochi is een traditioneel gerecht dat tijdens nieuwjaar wordt gegeten, maar u kunt mochi overal in Japan kopen. Vaak is de mochi gevuld, onder andere met rode bonenpasta. Voor het maken van de mochi wordt lokaal verbouwde rijst gebruikt. U bent van harte welkom om mee te helpen. Natuurlijk mag u de mochi proeven! U krijgt vervolgens een lunch aangeboden. Tijdens de lunch heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen, de boer en zijn vrouw vertellen u graag van alles over het leven op het Japanse platteland. Maakt u na de lunch een wandeling langs de rijstterrassen en het Biwa-meer. Geniet van de prachtige uitzichten! Vervolgens wordt u teruggebracht naar het treinstation. De excursie duurt 3 uur. Deze excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.

Optioneel (tegen een meerprijs): in de middag kunt u een bezoek brengen aan het hotspringresort Ogoto Onsen. Het water is beroemd, omdat het de eigenschap heeft de huid mooier te maken. Als u Ogoto Onsen ook bezoekt, dan duurt de excursie 5 uur.

 

Inbegrepen (halve dag): Engelssprekende gids, lunch en mochi.

 

Opmerking: deze excursie start in Ogoto Onsen, u dient zelf het vervoer van Kyoto naar Ogoto Onsen te regelen. Met de trein rijdt u hier in ongeveer 20 minuten naartoe (kosten 320 yen per persoon per enkele reis). Het is ook mogelijk om een transfer vanaf Kyoto erbij te boeken tegen een meerprijs (ca. € 40 per enkele reis per groep van maximaal 6 personen).

 

Overnachting in Kyoto.

Ontdek ook deze excursies
Stadswandeling Nara met gids
Kyoto

Stadswandeling Nara met gids

U reist per trein in ongeveer 45 minuten naar Nara. Bij het station in Nara wordt u opgehaald door een...

Sakeproeven
Kyoto

Sakeproeven

Sake wordt vaak vertaald als ‘rijstwijn’, maar deze vertaling klopt niet. Sake wordt namelijk, in...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.