Excursie
Kwart dag

Tijdens deze kookcursus leert u enkele minder bekende Japanse gerechten maken. Iedereen kent sushi en tempura, maar de Japanse keuken heeft zoveel meer te bieden. Vandaag staan enkele  meer alledaagse gerechten op het menu. Naast het koken leert u ook over het authentieke keukengerei van de Japanners. Er is een ochtend- en een middagles met verschillende menu’s:

  • Ochtendles (dinsdag, donderdag en zaterdag om 10.00 uur): deze les draait om de uitdrukking ‘Mottainai’, wat zoiets betekent als ‘Het is zonde (om weg te gooien)’. Zo krijgt u uitleg over hoe u alle delen (wortel, schil en bladeren) van een raap kunt verwerken in de gerechten. U leert de volgende gerechten te maken: dashi (Japanse bouillon), gestoomde raap met zalm, Raapschil kinpira (kinpira is een manier van bereiden), heldere soep van raapbladeren, dashi-maki tamago (opgerolde omelet) en gekookte rijst.
  • Middagles  (maandag t/m zaterdag om 14.00 uur): tijdens de middagles leert u roergebakken varkensvlees met gember maken. Verder bestaat het menu uit de volgende gerechten: dashi (Japanse bouillon), dashi-maki tamago (opgerolde omelet), Kenchin misosoep (Japanse groentesoep) en gekookte rijst.

Beide lessen duren 2,5 uur. Deze excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.

 

Inbegrepen: Engelssprekende instructeur, ingrediënten voor bovenvermelde gerechten.

 

Overnachting in Kyoto.

Ontdek ook deze excursies
Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.