Excursie
Kwart dag

Als u naar Japan reist, houdt u vast van sushi. Maar de Japanse keuken is veel meer dan dat. Vandaag gaat u de minder bekende Japanse gerechten klaarmaken en laten wij u zien dat de Japanse keuken veel meer te bieden heeft. Geen alledaagse gerechten meer, maar juist de authentieke die de Japanners zelf ook dagelijks eten. Naast het koken leert u alles over het keukengerei. Bent u altijd al nieuwsgierig geweest hoe u het beste met eetstokjes kunt eten? Vraag het uw chef en zij leert u graag de fijne kneepjes van het vak.

 

De kookcursus kan in de ochtend of middag gedaan worden.

  • Ochtendles (dinsdag, donderdag en zaterdag): deze les draait om de uitdrukking ‘Mottainai’, wat zoiets betekent als ‘Het is zonde (om weg te gooien)’. Zo krijgt u uitleg over hoe u alle delen (wortel, schil en bladeren) van een raap kunt verwerken in de gerechten. Er staat dashi (Japanse bouillon), gestoomde raap met zalm, raapschil kinpira, heldere soep van raapbladeren, dashi-maki tamago (opgerolde omelet) en gekookte rijst op het menu.
  • Middagles (maandag t/m zaterdag): tijdens de middagles leert u roergebakken varkensvlees met gember maken. Verder bestaat het menu uit de volgende gerechten: dashi (Japanse bouillon), dashi-maki tamago (opgerolde omelet), Kenchin misosoep (Japanse groentesoep) en gekookte rijst.

 

Samen met andere reizigers

Inclusief: Engelssprekende instructeur, ingrediënten voor bovenvermelde gerechten.

 

Overnachting in Kyoto.

Ontdek ook deze excursies
Theeceremonie
Kyoto

Theeceremonie

‘Sado’, de Japanse benaming voor de theeceremonie, betekent letterlijk ‘Weg van de thee’. De theeceremonie is...

Bentobox maken
Kyoto

Bentobox maken

Bento is een traditionele Japanse lunchbox. De lunchbox wordt gevuld met kleine, gezonde gerechtjes. Veel...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen