Excursie
Halve dag

Een relaxte fietstocht langs de rijstterrassen een stukje buiten Kyoto. De tocht voert door een vlak gebied en is voor iedereen goed te doen. De fietstocht start in Takashima, ongeveer 40 minuten met de trein vanaf Kyoto. U rijdt door een landelijk gebied, langs het Biwa-meer. U brengt onderweg een bezoek aan de Shirahige Shrine, het oudste heiligdom in de prefectuur Shiga. De rit naar dit heiligdom voert langs een drukke weg. Men gelooft dat de shintogod die zorgt voor een lang leven in dit heiligdom huist. Imposant is de grote torii-poort die in het meer staat. Na de fietstocht wordt u met een taxi naar een klein dorpje in de bergen gebracht. Het dorpje wordt omgeven door rijstterrassen. In het dorpje staan enkele traditionele pakhuizen met muren gemaakt van aarde en ouderwetse huizen met rieten daken. Voor de lunch wordt u uitgenodigd bij een oudere dame thuis. Samen met obaachan (dit betekent oma) gaat u aan de slag om de lunch te bereiden. U kunt intussen vragen aan haar stellen over het leven op het Japanse platteland. En daarna genieten van de traditionele lunch die is bereid met lokaal verbouwde producten. Als u nog tijd heeft dan kunt u na de lunch nog een wandeling maken door het sfeervolle dorpje. Ten slotte wordt u met een lokale bus teruggebracht naar het treinstation. De excursie duurt 6,5 uur en er kunnen maximaal 6 personen deelnemen. Deze excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.

 

Inbegrepen: Engelssprekende begeleider, fietshuur, helm, taxi, buskaartje, lunch.

 

Opmerking: deze excursie start in Takashima, u dient zelf het vervoer van Kyoto naar Takashima te regelen. Met de trein rijdt u hier in ongeveer 40 minuten naartoe (kosten 840 yen per persoon per enkele reis). Het is ook mogelijk om een transfer vanaf Kyoto erbij te boeken tegen een meerprijs (ca. € 35 per enkele reis per groep van maximaal 6 personen). De fietstocht kan worden geboekt in de maanden april-november. Draagt u comfortabele kleding en denk aan een windjack en/of regenjas (afhankelijk van het weer). Bij zware regenval wordt de route aangepast. De fietsen hebben geen mandje, dus neem een rugtasje mee voor uw persoonlijke spullen. De fietstocht is ook geschikt voor kinderen langer dan 152 cm.

Tijdens de zaaitijd (april/mei) en oogsttijd (september) kan het programma worden aangepast. Zo kan de kookervaring worden vervangen door het bekijken van de werkzaamheden op de rijstvelden of u kunt helpen met het planten van rijst. Bij boeking wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

 

Overnachting in Kyoto.

Ontdek ook deze excursies
Sakeproeven
Kyoto

Sakeproeven

Sake wordt vaak vertaald als ‘rijstwijn’, maar deze vertaling klopt niet. Sake wordt namelijk, in...

Stadswandeling
Kyoto

Stadswandeling

De hele dag op pad in Kyoto. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids bezoekt u de hoogtepunten van...

Bentobox maken
Kyoto

Bentobox maken

Bento is een traditionele Japanse lunchbox. De lunchbox wordt gevuld met kleine, gezonde gerechtjes. Veel...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.