Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

Een heel belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur is het eten. Wat is er dan leuker dan een kookcursus onder begeleiding van een Japanse chef-kok om de fijne kneepjes van de washoku, Japanse kookkunst te leren. Verras je vrienden thuis met een authentieke maaltijd na terugkomst van je reis. Wist je trouwens dat de Japanse keuken op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat? De kookcursus begint om 09.30 uur. Je bereidt een meergangen maaltijd met verse ingrediënten. Gerechten als aardappels met sesam en misosaus, Japanse omeletrol, aubergine en kip met geraspte rettich dressing, lotuswortelsalade, zoete aardappel rijst, Japanse bouillon (dashi) en groene thee mousse staan op het menu. Als alle gerechten klaar zijn, is het tijd om aan tafel te schuiven. Voordat je gaat eten, vertelt de chef-kok wat over de etiquette die in Japan bij het eten hoort. Maar dan is het toch echt tijd, om te genieten van al het lekkers.

 

Inclusief: Engelssprekende chef-kok, ingrediënten

Deze excursie is op privébasis.