Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Vanochtend om 09.00 uur, na het ontbijt, vertrek je samen met de gids naar Asakusa, een van Tokyo's shitamachi (oude steden) waar nog steeds een traditionele sfeer hangt. De eerste stop is Senso-ji, de beroemdste tempel in Tokio. In de kleine kraampjes in de buurt kun je wat Japanse snacks proberen voordat je verder gaat naar de volgende bestemming.

 

Op korte loopafstand van de tempel ligt Kappabashi, de zogenaamde Kitchenware Town met tientallen gespecialiseerde winkels voor messen, Japans tafelgerei en zelfs voedselreplica's. Probeer de kunst van het maken van plastic replica's van voedsel in een van de speciaalzaken, een bijzonder souvenir om mee naar huis te nemen! Daarna echt eten, het is tijd voor de lunch. Asakusa is bekend om heerlijke tempura.

 

Daarna heel verrassend naar een dierenwinkel. Dit hoort bij de Japanse cultuur als een plek om te ontspannen en stress te voorkomen. Later in de middag maak je een riviercruise naar Odaiba, een kunstmatig eiland met een prachtig uitzicht over de stad en haar futuristische gebouwen. Sluit de tour af met een ritje in een gigantisch reuzenrad en geniet van het uitzicht over Tokio vanuit de hoogte.