Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Kwart dag

Wat niet mag ontbreken tijdens een reis door Japan is het proeven van de nationale drank: sake. Sake wordt vaak vertaald als ‘rijstwijn’, maar deze vertaling klopt niet. Sake wordt namelijk, in tegenstelling tot wijn, gebrouwen. Slechts enkele sake-brouwerijen staan bezoekers toe. U krijgt met deze excursie een unieke kijk achter de schermen. De brouwerij die u gaat bezoeken is gehuisvest in een traditioneel pand. Hier wordt al sinds de Edo-periode sake gebrouwen. Hier wordt zelfs een sake gebrouwen die wereldwijd diverse awards heeft gewonnen! Wat een geluk dat u de lekkerste sake van het land mag proeven.

 

U gaat op eigen gelegenheid naar de brouwerij. Vanaf Takayama Station is het circa 30 minuten met de trein. Na een korte treinreis zal de gids u op het station opwachten. Door middel van een mooie wandeling door het authentieke dorp gaat u gezamenlijk naar de brouwerij. Tijdens uw rondleiding door de brouwerij zal een sake-expert u alles vertellen hoe deze Japanse drank wordt gemaakt, over de ingrediënten en de talloze varianten die er bestaan. Na deze interessante rondleiding is het tijd om de verschillende soorten sake te proeven. Welke vindt u het lekkerst?

 

Inbegrepen: Engelssprekende gids, het proeven van 5 verschillende soorten sake, retourtreinticket vanaf Takayama Station. Deze excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.

 

Overnachting in Takayama