Bouwsteen Verken Japan met de auto

Prachtige natuur, cultuur en onsen gecombineerd in één reis. In het Kumano Kodo gebied bezoekt u de drie belangrijkste Kumano-schrijnen die al eeuwenlang door pelgrims worden bezocht. U wandelt langs de oude pelgrimsroute. 

Geen intensieve wandelingen; aangezien u de beschikking heeft over een huurauto kunt u zelf de lengte bepalen. En aan het einde van de dag genieten in één van de hotspringbaden.

Pelgrimsroute
Hotspringdorpen (onsen)
Rijden met huurauto
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Verken Japan met de auto

Dag 1     Ryujin Onsen

Dag 2     Yunomine Onsen

Dag 3     Yunomine Onsen

 

Dag 4     Nachi

Dag 5     Osaka

100% maat werk

Dag 1 Osaka - Ryujin Onsen

De komende dagen heeft u de beschikking over een huurauto. Het reizen met een huurauto is een uitstekende manier om kennis te maken met Japan. U bent volledig flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt en u komt ook op de plekken die met het openbaar vervoer lastig te bereiken zijn. Veel wegen in Japan zijn tolwegen en zijn goed onderhouden. De tolkosten zijn niet inbegrepen, u betaalt dit ter plekke. Er wordt links gereden, maar u zal merken dat dit snel went.

U verlaat de stad en u rijdt richting het Kumano Kodo-gebied. Kumano Kodo is de naam van de eeuwenoude pelgrimsroute op het Kii-schiereiland ten zuiden van Kyoto en Osaka. Samen met de Camino de Santiago zijn dit de enige twee pelgrimsroutes  die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Op het schiereiland staan drie tempels die al sinds de 11e eeuw door pelgrims worden bezocht. Treed in de voetsporen van de vele pelgrims die u voor zijn gegaan of huur een auto om het gebied te verkennen. De dorpen zijn minder makkelijk bereikbaar het met openbaar vervoer. U rijdt in ongeveer 3 uur door de groene omgeving naar het hotspringdorpje Ryujin Onsen.

 

Informatie Ryujin Onsen:

Dit hotspringdorp ligt in de bergen van het Kii-schiereiland. Volgens legenden is het dorp ontdekt door de boeddhistische monnik Kobo Daishi, die ook Koyasan heeft gesticht. In een visioen heeft de god Ryujin hem de plek laten zien en hier is de naam van het dorp van afgeleid. Al eeuwenlang is het dorp in trek bij pelgrims op weg naar Mount Koya.

 

Overnachting in Ryujin Onsen.

Inclusief diner, huurauto

Dag 2 Ryujin Onsen - Yunomine Onsen

Yunomine Onsen warmwaterbronnen - Japan Pelgrimsroute bewandelen, Kumano Kodo - Japan

Vandaag gaat u de omgeving verder verkennen. U rijdt in ruim een uur (zonder stops) naar het dorp Yunomine Onsen, door het gebied van de Kumano Kodo. Stopt u zeker onderweg om een stukje van de pelgrimsroute te lopen. Nabij Yunomine staat Hongu Taisha; één van de drie bekendste heiligdommen in dit gebied. De Hongu Taisha staat aan het hoofd van meer dan 3000 heiligdommen in de omgeving en ligt aan de Kumano Kodo Trail. U kunt hiervandaan ook een stukje over de Kumano Kodo wandelen.

 

Informatie Yunomine Onsen:

Een eeuwenoude hotspringdorp dat in het verleden veel werd aangedaan door pelgrims. Tijdens het baden voerden zij reinigingsrituelen uit. Het badhuis Tsuboyu is één van de twee badhuizen in het dorp en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 

Overnachting in Yunomine Onsen.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 3 Yunomine Onsen

De omgeving van Yunomine Onsen is een uitstekende plek voor het maken van wandelingen door de bosrijke omgeving. U kunt vandaag een deel van de Kumano Kodo bewandelen en daarna relaxen in één van de hotsprings.

 

Overnachting in Yunomine Onsen.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 4 Yunomine Onsen - Nachi

Daimon-zaka-Kii-Peninsula-Japan Nachi-Taisha-Kumano-Kodo-Pelgrimsroute-Japan

U vervolgt uw tocht door de bergen. U rijdt grotendeels langs de Shingu-rivier naar de gelijknamige stad gelegen aan de zuidoostkust van het Kii-schiereiland. In Shingu staat het heiligdom Hayatama Taisha. Het heiligdom stamt uit de 12e eeuw, maar de religieuze voorwerpen die hier worden bewaard zijn veel ouder en dateren uit de 3e eeuw. Onderdeel van het heiligdom is een museum waar diverse nationale schatten worden tentoongesteld, waaronder ook offers van pelgrims. Binnen het heiligdom staat een gigantische Nagi-boom van ongeveer duizend jaar oud. Van de zaden van deze boom worden 'Nagi-poppen' gemaakt. Men gelooft dat deze geluk brengen bij het vinden van een partner of zorgen voor geluk in het huwelijk. Een bezoek aan het Kamikura-heiligdom op de berg Gongen is ook de moeite waard. De enorme rots in dit sfeervolle heiligdom wordt aanbeden, aangezien men gelooft dat de eerste Kumano-goden hier neerdaalden. Daarna rijdt u het binnenland weer in naar het dorp Nachi. Zonder stops bent u ruim een uur onderweg.

 

Informatie Nachi:

Het dorp Nachi staat vooral bekend om het Nachi Taisha-heiligdom, één van de drie bekendste heiligdommen op het Kii-schiereiland. Dit heiligdom is onderdeel van een groot complex. Kenmerkend voor dit gebied is dat de tempels zowel beïnvloed zijn uit het shinto-geloof als het boeddhisme.  U ziet hier Shinto-heiligdommen en boeddhistische tempels naast elkaar. Maak een wandeling over de Daimon-zaka, dat onderdeel is van de Kumano Kodo Trail. Dit pad, met 267 treden, leidt vanuit de vallei naar de Nachi Taisha. Nabij het dorp vindt u de waterval Nachi no Taki. Met 133 meter is dit de hoogste waterval in Japan en vroeger was het een religieuze plaats.

 

Overnachting in Nachi.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 5 Nachi - Osaka

Rotsformaties Cape Shionomisaki - Japan

U rijdt via de zuidkust naar Osaka. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Cape Shionomisaki, het zuidelijkste punt van het hoofdeiland. U heeft hier mooie uitzichten op de grillige kustlijn met vele rotsformaties. In de vuurtoren is een tentoonstelling te zien over de lokale geschiedenis en vanaf de top van de vuurtoren kijkt u uit over de omgeving. Op het naastgelegen eiland is een wandelroute uitgezet naar het uitzichtpunt waarvandaan u uitkijkt op de Umikongo-kustlijn. U rijdt vervolgens verder naar Osaka. Zonder stops is het ongeveer 4 uur rijden.

U levert uw huurauto in bij het kantoor van de verhuurder. U gaat vervolgens op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën