Bouwsteen Landelijk Shikoku

Sla tijdens je reis door Japan het eiland Shikoku niet over! Shikoku is een rustig eiland met mooie natuur, bijzondere historie en een ruige kustlijn. Dwaal door de sfeervolle straatjes van Uchiko. Treed binnen in kastelen en tempels. Loop een stukje van de beroemde Shikoku 88 pelgrimsroute met een monnik. Ga mediteren en woon een gebedsdienst bij. Wandel in de Iya-vallei of waag je op één van de oude hangbruggen.

Deel van beroemde pelgrimsroute
Ruige natuur in Japan
Mediteren met monnik
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.

Reis van dag tot dag: Landelijk Shikoku

Dag 1      Aankomst Uchiko

Dag 2      Yusuhara

Dag 3      Kochi

 

Dag 4      Iya-Vallei

Dag 5      Takamatsu

Dag 6      Vertrek Takamatsu

100% maat werk

Dag 1 Matsuyama - Uchiko

Reizen met een auto met chauffeur

Matsuyama-3_mini Kasteel-van-Matsuyama

Om 09.00 uur word je opgehaald door je chauffeur en gids. Deze dag begint al meteen met twee hoogtepunten! Met een privéauto rijd je eerst naar het Matsuyama kasteel. Dit is van de twaalf oorspronkelijke kastelen van Japan. Een rondleiding door het kasteel ontbreekt natuurlijk niet. Door naar Dogo Onsen, één van de oudste warmwaterbronnen van Japan. Plons in het water of wandel door de wijk met winkels, historische gebouwen en gezellige cafés.

 

Na de lunch volgt de transfer naar Uchiko. Uchiko is een sfeervol stadje in een landelijke omgeving. In het verleden was Uchiko het centrum van de was- en papierindustrie.

 

Overnachting in Uchiko.

Inclusief lunch, diner, auto met chauffeur

Dag 2 Uchiko - Yusuhara

In het oude centrum, Yokaichi, wandel je door sfeervolle straatjes en krijg je een goed beeld van hoe de stad er een eeuw geleden uitzag. De meeste woonhuizen kan je alleen van buiten bewonderen, maar Kamihaga Residence is opengesteld voor publiek. Vergaap je aan de woonvertrekken van de invloedrijke Kamihaga-familie. In het museum leer je meer over de wasproductie, die zo belangrijk is geweest voor deze streek.

 

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Uchiko is "Uchiko-Za", een lokaal theater voor Noh en kabuki. Noh is een klassiek dansdrama. Voor kabuki zie je de geheime gangen waardoor acteurs plotseling van het podium konden verdwijnen. Later in de middag word je naar het bergstadje Yusuhara gebracht.

 

Overnachting in Yusuhara.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer

Dag 3 Yusuhara - Kochi

Afwisselend dagje: natuur, cultuur, culinair

Kochi-2 Shikoku_Japan_1537 Kochi-1

Yusuhara is een bezoek meer dan waard door de bijzondere architectuur van Kengo Kuma. Hij maakte zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen uit de omgeving, zoals hout. Je hebt het gevoel om in het bos te lopen, zelfs als je binnen bent! Het stadhuis en de bibliotheek van Yusuhara zijn hier goede voorbeelden van.

 

Met de auto maak je een rit door de Nakatsu-kloof. Het water dat door de nauwe doorgang stroomt is kristalhelder. Niet in de auto blijven zitten, maar wandel langs de beekjes en watervallen. Het zal je onderweg opvallen hoeveel beelden van de Japanse geluksgodin hier staan.

 

Na al dit natuurgeweld is het weer tijd voor een vleugje cultuur. Je arriveert in Kochi en bezoekt het Kochi kasteel. Lekkere trek gekregen van de reis van vandaag? Dat komt goed uit: vanavond struin je met je gids over de Hirome Markt en je proeft lokale gerechten.

 

Overnachting in Kochi.

Inclusief ontbijt, lunch

Dag 4 Kochi- Iya-vallei

Mediteren in een tempel

Bijtijds op voor een enerverende dag. Je bezoekt het enorme tempelcomplex Chikurinji. Dit is één van de 88 tempels langs de pelgrimsroute. Samen met een monnik ga je hier mediteren of kies je voor een les in het kopiëren van sutra’s. Hoogtepunt is het meemaken van een traditionele gebedsceremonie in de tempel.

 

Na dit indrukwekkende bezoek brengt je chauffeur je de Iya-vallei in. Glooiende heuvels, maar ook hoge bergen domineren het landschap. Niet te missen is de wijnbrug bij Nishiiyayama. De brug is gemaakt van wijnstokken en boomschors. Historische huizen, de Iya-rivier, uitkijkpunten en de 50 meter hoge Biwa-No-Taki waterval staan ook vandaag op het programma. En verrassend…. je was toch in Japan? Het lijkt ineens alsof je in Brussel staat, want op de berg staat een heuse Manneke Pis.

 

Helemaal passend bij de omgeving, slaap je vanavond in een ryokan met warmwaterbronnen. Het mooiste bad bereik je met een kabelbaan van 100 meter vanaf het hotel. 

 

Overnachting in de Iya-vallei.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 5 Iya-vallei- Takamatsu

Haven_van_Takamatsu_1_635650

Na het ontbijt vervolg je de tocht door de vallei van Iya naar het oude stadje Kotohiro. Dit is een bedevaartsplaats voor Japanners, vanwege de Konpira-schrijn. Het is even klimmen, je moet bijna 800 treden op, maar dan bereik je het heiligdom, dat zowel elementen uit de Shinto-religie als uit het boeddhisme bevat.

 

Doel van vandaag is de stad Takamatsu met een kasteel. Sla ook het Ritsurin Park niet over. Alleen al de Japanse vermelding als “Speciale Plaats van Schilderachtige Schoonheid” klinkt toch al aanlokkelijk? Er zijn dertien heuvels met vijvers, bruggen en tal van bomen en bloemen. In 1620 was het een privétuin bij een villa, nu mag iedereen ervan genieten.

 

Overnachting in Takamatsu.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, auto met chauffeur en gids

Dag 6 Vertrek Takamatsu

De chauffeur brengt je met een privétransfer naar het station van Takamatsu.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën