Bouwsteen Beklimming Mount Fuji

Vele Japanners hebben de beklimming naar de top van Mount Fuji op hun wensenlijst staan. De hoogste berg van Japan is niet alleen en icoon van het land, maar de berg wordt ook als heilig beschouwd.

De trekking is niet gemakkelijk en kan alleen in de maanden juli en augustus worden ondernomen.

Uitdagende beklimming
Hoogste berg Japan
Slapen in een berghut
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Beklimming Mount Fuji

Dag 1      Kawaguchiko

Dag 2      Mount Fuji

Dag 3      Tokyo

100% maat werk

Dag 1 Tokyo - Kawaguchiko

U gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation. U reist met een limited express-trein van Japan Railways in ongeveer een uur van Tokyo naar Otsuki. Hier stapt u over op een trein van Fujikyu Railway naar Kawaguchiko (u betaalt deze trein ter plekke). U bent ruim 2 uur onderweg. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Kawaguchiko:

Het Kawaguchiko-meer is onderdeel van Fuji Five Lakes, gelegen ten noorden van Mount Fuji. Vanaf de noordkant van Lake Kawaguchiko heeft u een goed uitzicht op de heilige berg.  Rondom het meer zijn veel faciliteiten voor toeristen. U kunt uitstekend wandelen rondom het meer, er zijn vele onsen (warmwaterbronnen), diverse musea en het amusementspark Fuji Q Highland. Kawaguchiko is een perfecte uitvalsbasis voor trekkingen op de helling van Mount Fuji.

Opmerking: Mount Fuji is helaas niet altijd zichtbaar, ook tijdens heldere dagen kunnen er wolken rond de vulkaan voorkomen. Er is geen garantie dat u Mount Fuji kunt zien.

 

Overnachting in Kawaguchiko.
Inclusief ontbijt, trein

Dag 2 Kawaguchiko - Mount Fuji, Trekking

Mount Fuji-8ef00f46(6)

U gaat op eigen gelegenheid naar het startpunt van de Yoshida Trail: Fuji Subaru Line 5th Station. De Yoshida Trail is één van de routes die naar de top van Mount Fuji leiden. Het is de populairste route en wordt door vele mensen bezocht. De Yoshida Trail is ook geschikt voor degenen die Mount Fuji voor de eerste keer beklimmen. De weg naar de top van Mount Fuji (op 3720 meter hoogte) is 7,5 km lang en u doet er in totaal 5 tot 7 uur over. U overnacht in een berghut nabij het 7e of 8e station.

 

Overnachting op de helling van Mount Fuji.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 3 Mount Fuji, trekking - Tokyo

Vroeg op als u de zonsopkomst wilt meemaken. De zon komt tussen 04.30 en 05.00 uur op. Er zijn langs de Yoshida Trail ook diverse uitzichtpunten waarvandaan u de zon op kunt zien komen. Aangekomen op de top van Mount Fuji kunt u rondom de krater lopen. Dit is ongeveer 4 kilometer en u doet hier een uur tot anderhalf uur over. Vervolgens loopt u in 3 tot 5 uur via een andere route van de Yoshida Trail naar beneden, naar Fuji Subaru Line Fifth Station. Hiervandaan neemt u de bus terug naar Kawaguchiko (u betaalt de bus ter plekke). U reist vervolgens met een trein van Fujikyu Railway naar Otsuki (u betaalt deze trein ter plekke). In Otsuki stapt u over op een limited express-trein van Japan Railways naar Tokyo. U bent ruim 2 uur onderweg. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Inclusief ontbijt, trein

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën