Bouwsteen Japan: Japan Actief

Deze reis brengt je naar Hiroshima waar je het indrukwekkende Peace Memorial Museum bezoekt. Op het eiland Miyajima zie je de Itsukushima-tempel met de bekende rode torii-poort die boven het water lijkt te zweven.

Je wandelt door de sfeervolle straten van Tomonoura en Onomichi, gaat kayakken rondom het eiland Sensuijima en overnacht in een traditionele ryokan met hotspringbaden. Je sluit de reis af met een avontuurlijke fietstocht over vredige eilandjes in de Seto-zee.

Fietstocht Shimanami Kaido
Kajakken Seto-zee
Veel wandelmogelijkheden
Reizen-overal-natuur
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Japan Actief

Dag 1      Hiroshima

Dag 2      Miyajima

Dag 3      Sensuijima

Dag 4      Onimichi

Dag 5      Shimanami Kaido

Dag 6      Imabari

100% maat werk

Dag 1 Kyoto/Osaka - Hiroshima

Indrukwekkende geschiedenis

Peace Memorial Park  - Hiroshima(6) Memorial-Park-Briefjes(10) Standbeeld-in-Hiroshima(10)

Je reist per trein van Kyoto of Osaka naar Hiroshima. Daar heb je de hele middag de tijd om de stad te verkennen. Iedereen kent Hiroshima vanwege de atoombom die op 6 augustus 1945 op de stad is gevallen. De bom heeft alles in een straal van twee kilometer verwoest. Na de oorlog is de stad herbouwd, waaronder ook het kasteel en de Japanse tuin Shukkei-en. Ter nagedachtenis aan de verschrikkingen van de atoombom is het Peace Memorial Park gebouwd. Het ruim opgezette park is gelegen in het centrum van Hiroshima en hier staat ook het Peace Memorial Museum. In dit museum leer je van alles over de geschiedenis van Hiroshima en natuurlijk over de gebeurtenissen op 6 augustus 1945. Een indrukwekkende ervaring die dient als herinnering dat vrede niet als vanzelfsprekend mag worden beschouwd. 

 

Bezoek ook het kasteel van Hiroshima. Naast het kasteel ligt Shukkei-en, een miniatuurlandschap met bergen, valleien en bossen.

 

Tip: ga vanavond okonomiyaki eten (een soort pannenkoek met groenten, vlees of vis en noedels). Dit is dé specialiteit van Hiroshima.

 

Overnachting in Hiroshima.

Inclusief trein

Dag 2 Hiroshima

Berg beklimmen of kajakken

Je bezoekt vandaag het eiland Miyajima, een klein eiland voor de kust van Hiroshima, bekend vanwege de vele hertjes die hier leven. De herten zijn tam en worden als heilig beschouwd vanuit het shinto-geloof. Miyajima is bereikbaar per boot bereikbaar vanaf het Peace Memorial Park en de haven van Hiroshima. Deze eeuwenoude tempel bij Miyajima is boven het water gebouwd en lijkt te drijven bij vloed. De enorme torii-poort is een icoon voor Miyajima. Als het vloed is lijkt deze te zweven boven het water. Iets verderop staat de Senjokaku Hall met een paviljoen en pagodes.

 

In de middag kun je Mount Misen beklimmen. Aan de voet van Mount Misen staat de tempel Daisho-in. Dit is één van de belangrijkste tempels in het shingon-boeddhisme. Vanaf de tempel leidt een wandelpad naar de top van Mount Misen. Geniet van het uitzicht op de Seto-zee. Je kunt vervolgens met de kabelbaan terug naar beneden, maar uiteraard kun je ook terug lopen. Er is ook een wandelroute door een vlak gebied van 2,4 kilometer. In de middag reis je terug naar Hiroshima.

 

Loopafstand Mount Misen: 4,7 km (optioneel)

Hoogteverschil: 810 meter stijging en verwaarloosbare afdaling

Benodigde tijd: 2-3 uur

 

Overnachting in Hiroshima.

Inclusief ontbijt, ferryovertochten

Kajakken bij Miyajima
Hiroshima

Kajakken bij Miyajima

Ga kajakken in the Seto Inland Sea bij Miyajima. Het water is beroemd vanwege de opvallende rode torii (traditi...

Dag 3 Hiroshima - Sensuijima

Kajakken bij Sensuijima

Daisho-In-Tempel-MIyajima(12) Fauna-op-het-eiland-Miyajima(12)

Je reist per trein en bus naar het dorp Tomonoura, een schilderachtig vissersdorp gelegen aan de Seto-zee. Het dorp ademt een relaxte sfeer. Tegenwoordig wordt het dorp regelmatig gebruikt voor filmopnamen, waaronder The Wolverine en diende het als voorbeeld voor het dorp in de film Ponyo on the Cliff van Studio Ghibli. In de ochtend maak je een kayaktocht van circa 2 uur langs het eiland Sensuijima. Hierna heb je tijd om het dorp verder te verkennen. In het centrum staan veel traditionele huizen en in diverse winkeltjes wordt homeishu verkocht; een lokale geneeskrachtige kruidendrank. Je kunt een kijkje nemen in het huis van Ota-familie, gebouwd in de 17e eeuw. Rondom het centrum staan enkele tempels en heiligdommen. 

 

In de middag neem je de ferry naar Sensuijima, het eiland dat je vanochtend al vanaf zee zag liggen. Je verblijft in een traditioneel hotel in Japanse stijl, waar ook het diner wordt geserveerd.

 

Overnachting op Sensuijima.

Inclusief ontbijt, diner, kajaktocht

Dag 4 Sensuijima - Onimichi

Per bus en trein reis je naar Onomichi, het startpunt van de fietstocht over de Shimanami Kaido. Deze sfeervolle havenplaats strekt zich uit langs de kust en enkele eilanden voor de kust. De eilanden zijn door middel van bruggen verbonden met het vasteland, maar er varen kleine veerboten tussen het centrum en de eilanden. In de ochtend heb je de tijd om het centrum van Onomichi te verkennen. Je loopt via de smalle, hellende straatjes langs de bezienswaardigheden die verspreid door de stad staan. Beroemd is de Tempelroute die 25 tempels met elkaar verbindt. Een leuke wandeling die minimaal een uur duurt en uiteraard langer als je één of meerdere tempels onderweg bezoekt.

 

Loopafstand: 4 km
Hoogteverschil: 260 meter stijgingen en afdalingen
Benodigde tijd: 3-4 uur

 

Overnachting in Onimichi.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 5 Onimichi - Shimanami Kaido

Fietstocht

Shimanami-1 Shimanami-2 Shimanami-3

Vandaag start de fietstocht van ongeveer 75 kilometer in totaal (verspreid over 2 dagen), waarbij je zes eilandjes aandoet. Je rijdt door een groen landschap, passeert moderne bruggen en regelmatig zie je de Seto-zee. Stop onderweg in één van de kleine dorpjes om even uit te rusten of iets te eten en drinken. Op het eiland Ikuchijima kun je een bezoek brengen aan het Hirayama-museum. Dit museum is gewijd aan één van de beroemdste schilders van Japan; Hirayama Ikuo. De schilder is op dit eiland geboren en in het museum zijn diverse schilderijen van hem te zien. Je overnacht op één van de eilanden langs de fietsroute.

 

Fietsafstand: 35-65 km (afhankelijk van de locatie van de accommodatie onderweg)

Hoogteverschil: verwaarloosbare stijgingen en afdalingen 

Benodigde tijd: 3-6 uur (maximaal 8 uur, afhankelijk van de locatie van de accommodatie onderweg)

 

Overnachting op één van de eilanden langs de Shimanami Kaido.

Inclusief ontbijt, diner, fietshuur

Dag 6 Shimanami Kaido, naar Imabari

Fietstocht

Vandaag staat het laatste deel van de fietstocht langs de Shimanami Kaido op het programma. Neem rustig de tijd om van de omgeving te genieten. Je eindigt de fietstocht bij het station in Imabari, waar je de fietsen weer kunt inleveren. Vanuit Imabari reis je met de trein terug naar Osaka of Kyoto.

 

Fietsafstand: 20-45 km (afhankelijk van de locatie van de accommodatie onderweg)

Hoogteverschil: verwaarloosbare stijgingen en afdalingen 

Benodigde tijd: 2-4 uur

 

Inclusief ontbijt, fietshuur, trein

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën