terug naar het overzicht

Rondreis De juwelen van Raja Ampat

Een ware droom is een cruise bij de afgelegen Raja Ampat archipel ten westen van Papua. U vaart tussen de door een karstgebergte gevormde eilanden door.
Veel mogelijkheden om te snorkelen. Een uniek en schitterend natuurgebied. Witte zandstrandjes, zwemmen en afgelegen traditionele dorpjes.

Wat maakt deze reis bijzonder
Luxueuze cruise
Afwisselende dagtochten
Prachtige onderwaterwereld
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Prijsindicatie: vanaf € ,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 10 dagen / 9 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag Cruise: De juwelen van Raja Ampat

Dag 1   Sorong

Dag 2   Misool Archipel

Dag 3   Grot bij Tomolol

Dag 4   Eiland Batanta

Dag 5   Dampier Strait

 

Dag 6   Wofoh

Dag 7   Wayag Eilanden

Dag 8   Wayag Eilanden

Dag 9   Yengeffo en Dampier Strait

Dag 10 Terug naar Sorong

100% maat werk

Dag 1 Sorong

U vliegt naar Sorong, de havenstad in het noordwesten van Papua. Sorong is de vertrekhaven voor cruises in de Raja Ampat archipel. Bij de luchthaven wordt u opgehaald voor een transfer naar de haven. Hier ligt de Ombak Putih of Katharina voor anker. U kunt rustig op het schip rondkijken en u leert de bemanning alvast kennen. U installeert zich in uw hut en als alle passagiers gearriveerd zijn volgt een uitleg over het programma, het schip en de veiligheidsprocedures worden doorgenomen.

De Ombak Putih of Katharina vertrekt en zet koers naar het zuiden. Hier ligt de Misool Archipel, die weer onderdeel vormt van Raja Ampat. Onderweg wordt de boot stil gelegd en heeft u de mogelijkheid om te zwemmen in het helderblauwe water. U bevindt zich in de tropen, dus wat is er fijner dan ’s avonds met een zacht zeebriesje aan dek te dineren? U ontmoet de andere passagiers en de bemanning. Geniet van een mooie zonsondergang aan boord.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Dag 2 Misool Archipel

Als u wilt, wordt u vroeg gewekt. Dan kunt u de zon op zien komen boven een rits van kleine eilandjes die de Misool Archipel vormen. Een fotogeniek moment! De topografie van de Misool eilanden is een karstgebergte. Diverse karstrotsen rijzen op van de zeebodem. Ze vormen allemaal kleine eilandjes, die er echter nooit jarenlang hetzelfde uitzien. De wind en het water bepalen de vormen. Het schip vaart langzaam door dit gebied zodat u volop van het prachtige landschap kunt genieten. Maar er is ook voldoende tijd om de onderwaterwereld te ontdekken. Want Raja Ampat is minstens zo bekend om de onderwaterwereld als om de prachtige natuur boven water. U kunt gaan snorkelen. Of pak één van de zeekajaks en ga zelf op avontuur. Vogels slaan op gade vanaf de rotsen. Voor wat minder actie blijft u gewoon lekker aan dek zitten. Na een dag islandhoppen door Misool, gaat de boot voor anker bij Tomolol Bay. Hier kunt u genieten van een rustig nachtje.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Dag 3 Grot bij Tomolol

Het ontbijt wordt weer vroeg geserveerd. Maar het vroege opstaan is de moeite waard, want er staat een hoogtepunt van de reis op het programma: zwemmen in de mysterieuze grot bij Tomolol. De tenders brengen u na het ontbijt verder de baai van Tomolol in. U gaat naar de grot. Hier kunt u zwemmen, snorkelen of gewoon blijven dobberen in de tender. De grot ligt deels onderwater. Er zijn prachtige stalactieten. Als u avontuurlijk bent ingesteld, kunt u zelfs helemaal naar de andere kant van de grot peddelen of zwemmen. Maar dit is spannend, het water is in het donkerste deel van de grot inktzwart.

Na deze mooie grot wordt de reis vervolgd naar een bijzonder meer met kwallen. Doordat de kwallen al eeuwenlang geen natuurlijke vijanden meer hebben, zijn ze hun vermogen om te steken kwijtgeraakt. U kunt dus rustig zwemmen in dit meer met duizenden kwallen. Ze voeden zich met algen. De lichamen van de kwallen zijn prachtig in het zonlicht. De tenders brengen u terug naar het schip. U vaart tussen het prachtige karstgebergte door. Kleine eilandjes rijzen links en rechts op. Bijzonder zijn spelonken waarin mysterieuze schedels liggen. Dit zijn begraafplaatsen op zee. Minder luguber zijn de rotstekeningen in een aantal grotten. De rotstekeningen zijn zo tussen de 3000 en 5000 jaar oud en geven bijvoorbeeld palmen, vissen, bloemen, planten, oude gereedschappen en boten weer.

’s Avonds vaart het schip verder naar de noordkust van Batanta.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Dag 4 Eiland Batanta

Na meerdere dagen op het water te hebben vertoefd, gaat u vandaag aan land. Het eiland Batanta is bedekt met weelderige groene jungle. U kunt hier een avontuurlijke trekking maken naar het binnenland. De boot legt aan bij het dorp Arefi, aan de noordkant van Batanta. Lokale gidsen begeleiden u tijdens de hike. Eerst moet u door een mangrovegebied heen. Een korte wandeling brengt u naar een rivierbedding met een waterval. Hier kunt u een verfrissende duik nemen. U kunt hier lekker blijven en genieten van het water in de jungle of u kunt een verdere trekking maken. U klimt dan de heuvels op over de rotsen. Hier ligt een tweede grotere waterval verscholen.

In zee kunt u nog zwemmen en snorkelen. Vervolgens wordt er koers gezet richting het eiland Waigeo.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Dag 5 Dampier Strait

En weer vroeg opstaan! Vandaag treedt u in de voetsporen van de beroemde natuurkundige Alfred Russel Wallace (misschien kent u hem van de zogenaamde Wallace lijn). Voor zonsopgang gaat u op pad op zoek naar de prachtig gekleurde paradijsvogel. De vogel is bijzonder en komt bijna nergens meer voor. De dans die de vogel uitvoert is magnifiek. Bij zonsopgang gebeurt dit en hopelijk kunt u een vogel vinden en er getuige van zijn.  Ook als u de vogel niet vindt, is de wandeling door het oerwoud prachtig!

Terug aan boord, vaart het schip verder naar de Dampier Strait. Deze zeestraat staat bekend als één van de beste riffen om te snorkelen of duiken in Raja Ampat. U gaat snorkelen en heeft de kans talloze vissen te zien.

Aan het einde van de dag gaat u voor anker bij het eiland Arborek, in het gelijknamige dorpje Arborek. Hier gaat u aan land. Een beetje cultuur: wandel rustig door dit dorp waar de Asai cultuur te zien is. De mensen leven nog op zeer traditionele wijze, omdat dit gebied ook zo afgelegen ligt!

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Dag 6 Wofoh

Een nieuwe dag vol avontuur wacht op u. U vaart langs de onregelmatig gevormde westkust van Waigeo. U begint vandaag met een ontdekkingstocht over Wofoh. Wofoh bestaat uit 3 schattige kleine eilandjes die met elkaar verbonden zijn via een ongerept koraalrif. U kunt gebruik maken van de tenders of een kajak om bij de eilanden te komen. Dit gebied is zo ongerept! Het is een mooi rif om te snorkelen. Maar het spierwitte zandstrand nodigt ook uit om gewoon even lekker te relaxen. ’s Middags vaart u naar het noorden, naar Aljui Bay. Hier is een parelkwekerij. Deze Cendanda Pearl Farm is één van de grootste producenten van parels van hoge kwaliteit in de regio. Voor Indonesië is de parelindustrie trouwens een belangrijke bron van inkomsten. Onderweg heeft u vast al diverse kleine parel”kwekerijen” gezien. Hier krijgt u uitleg over het hele proces.

’s Avonds vaart u over de evenaar, naar de Wayag eilanden.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Dag 7 Wayag Eilanden

Eén van de mooiste gebieden van heel Indonesië zijn de Wayag Eilanden van Raja Ampat. De natuur is paradijselijk. Het karstgebergte vormt zoveel eilandjes die als groene kegels oprijzen uit de blauwe zee. De kleuren zijn zo intens. Tussen de eilanden liggen koraalriffen die druk bevolkt zijn door vissen. Door de werking van wind en zee zijn idyllische baaien en lagunes te vinden tussen de eilanden. Smalle verborgen kanalen, fjorden, grotten, vreemdgevormde rotsen en verlaten zandstrandjes. U blijft foto’s nemen! Dit gebied leent zich ook goed om rotsen te beklimmen. Maar dit is niet voor iedereen geschikt, de hellingen zijn bijna verticaal. Maar durft u het aan, dan is een schitterend uitzicht over dit gebied uw beloning.

Het schip blijft in dit gebied voor anker liggen, dus u heeft een rustige avond voor de boeg.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Dag 8 Wayag Eilanden

Omdat de Wayag Eilanden zo ontzettend mooi zijn, blijft u nog een halve dag in dit deel van Raja Ampat. U vaart tussen de eilandjes door en er is voldoende tijd om te snorkelen en te zwemmen. ’s Middags is het tijd om weer terug te varen naar het zuidelijk halfrond.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Dag 9 Snorkelen

Deze laatste dag van de cruise is er nog volop tijd om te genieten van de onderwaterwereld. U vaart naar één van de beste snorkelplekken in Raja Ampat. De dag begint in de baai van Yengeffo. Hier zitten enorme zwermen van duizenden en duizenden vogels in de bomen. Boven en onder water genoeg dierenleven te zien! Na de lunch gaat u terug naar de Dampier Strait om te snorkelen. Dit is echt een toplocatie. Met een beetje geluk ziet u niet alleen de kleurrijke rifvissen, maar ook grotere exemplaren. De stroming kan hier wat sterker zijn, dus grotere vissoorten worden hierdoor aangetrokken.

En dan is het alweer tijd voor het “Farewell Dinner”; uw laatste avond op de boot. Samen met de kapitein en de bemanning en de andere gasten geniet u van een heerlijk diner.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Dag 10 Terug naar Sorong

Na een korte stop voor een laatste duik in het heerlijke zeewater en de mogelijkheid om nog even wat te drinken op een eilandje wordt er koers gezet richting Sorong. Rond lunchtijd arriveert u in de haven van Sorong. U neemt afscheid van de bemanning en de tenders brengen u naar het vasteland. Met een transfer wordt u naar de luchthaven gebracht.

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.