terug naar het overzicht

Rondreis Sumatra en Langkawi beach

Heeft u niet zoveel tijd en wilt u in twee weken een groot deel van Sumatra zien, maar daarna ook een paar dagen bijkomen van alle indrukken in een mooi resort aan het strand?
Dan is deze rondreis door Sumatra, gecombineerd met een aantal dagen op het heerlijke eiland Langkawi de ideale reis voor u.

Wat maakt deze reis bijzonder
Orang Oetans in de jungle
Authentiek en onontdekt Sumatra
Zon, zee, strand op Langkawi
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Prijsindicatie: vanaf € 1600,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag Sumatra en Langkawi beach

Dag 1    Naar Medan

Dag 2    Bukit Lawang

Dag 3    Bukit Lawang

Dag 4    Bukit Lawang

Dag 5    Brastagi

Dag 6    Tobameer, het eiland Samosir

Dag 7    Tobameer, het eiland Samosir

Dag 8    Sipirok

Dag 9    Bukittinggi

Dag 10  Bukittinggi

Dag 11  Bukittinggi

 

Dag 12  Langkawi

Dag 13  Langkawi

Dag 14  Langkawi

Dag 15  Langkawi

Dag 16  Vertrek Langkawi

100% maat werk

Dag 1 Naar Medan

U wordt bij de luchthaven opgewacht en per transfer naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Medan:

U kunt wat rondwandelen in het centrum of uw rust nemen. In het oude centrum staan nog veel koloniale gebouwen. Eventueel kunt u een kijkje nemen in een buitenwijk van Medan waar een katholieke kerk staat, die er echter uitziet als een Indiase hindoetempel.

 

Overnachting in Medan

Inclusief ontbijt

Dag 2 Medan - Bukit Lawang

DSC00812(8) Bukit Lawang - Trekking (9) Indonesie-Sumatra-jongetje(8)

U wordt bij uw hotel in Medan opgehaald en naar uw hotel in Bukit Lawang gebracht (transfer). De tocht langs oliepalm- en rubberplantages duurt zo’n 4 uur en leidt over een slechte weg.

 

Overnachting in Bukit Lawang

Inclusief ontbijt

Dag 3 Bukit Lawang

U maakt kennis met uw gids die u zal begeleiden tijdens de trekking door het Gunung Leuser National Park. De ontmoeting met de orang-oetans is indrukwekkend. Tijdens uw tocht door het nationale park ervaart u de prachtige flora en fauna. Voor de trekking dient u goed ter been te zijn en een redelijke conditie te hebben; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. U ontdekt het tropisch regenwoud en het wild in hun natuurlijke omgeving. De trekking duurt ongeveer 3 uur. De trekking is inclusief de begeleiding door een lokale gids en entreegelden.


Overnachting in Bukit Lawang

Inclusief ontbijt en jungle trekking van 3 uur

Dag 4 Bukit Lawang

Deze dag is ter vrije besteding. Er zijn vele excursiemogelijkheden die u kunt bijboeken, zoals onder andere een fietstocht of een becak tour.


Overnachting in Bukit Lawang

Inclusief ontbijt

Bukit Lawang: Raften
Sumatra

Bukit Lawang: Raften

Een heel andere jungle-beleving vandaag; u gaat het tropisch oerwoud vanaf het water aanschouwen. U wordt met...

Dag 5 Bukit Lawang - Brastagi

Sumatra231(13)

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Sumatra. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Uw chauffeur is geen gids, maar desgewenst kunt u natuurlijk wel een Engelssprekende gids bijboeken.

 

U rijdt in ongeveer 3,5 a 4 uur terug naar Medan. Daar kunt u fijn even lunchen en eventueel nog wat bekijken in Medan. En daarna door de Karo-hooglanden naar het hooggelegen Brastagi. Bezoekt u onderweg het specifieke Karo-BatakdorpjePeceren. De reistijd deze dag is ongeveer 7 uur.

 

Informatie Brastagi:

Brastagi is een hooggelegen en relatief koel bergoord. De vulkanen Sibayak en Sinabung domineren het landschap. In de omgeving is veel natuur, het is een mooi wandelgebied. In de weekenden en op feestdagen is het wel druk, omdat er veel Indonesische toeristen komen. Net buiten Brastagi ligt Lumbini, een grote Boeddhistische tempel. Heel leuk om vandaag of morgenochtend vroeg een bezoek te brengen aan de kleurrijke markt, waar veel fruit en bloemen/plantjes worden aangeboden.


Overnachting in Brastagi.

Inclusief ontbijt enprivé-auto/busje met chauffeur 

Brastagi: Hike vulkaan Sibayak
Sumatra

Brastagi: Hike vulkaan Sibayak

Een sportieve dag: vandaag staat er een vulkaanbeklimming op het programma. Uw chauffeur brengt u heel vroeg...

Dag 6 Brastagi - Tobameer, het eiland Samosir

Een prachtige route vandaag door de bergen; het tweede deel van de route voert gedeeltelijk langs het wonderschone Tobameer. Vooral als u vanuit de hoogte op een gegeven moment voor het eerst het enorm grote Tobameer beneden u ontwaart, zult u diep onder de indruk zijn. Onderweg bezoekt u het traditionele Karo-BatakdorpjeDokan, de Si Piso-Piso waterval, in PematangPurba kunt u het paleis van Batak-koning Simalungun bewonderen. Inclusief de stops onderweg duurt de reis ongeveer 5,5 uur. U vaart per ferry over naar het eiland Samosir in het mooie vulkanische Tobameer. Uw chauffeur blijft bij u op het eiland.

 

Informatie Tobameer:

U logeert in een eenvoudig hotel, fraai gelegen aan de oever van het Tobameer. Vraag of er deze avond of de volgende avond een Batak-voorstelling is. De Batak-bevolking is namelijk zeer muzikaal en ze zingen de leukste en vrolijkste liedjes (ook Nederlandse). Wij kunnen u voorspellen: vanaf dat moment krijgt u het Indonesië-gevoel.


Overnachting op het eiland Samosir.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en boottocht

Dag 7 Tobameer, het eiland Samosir

2008_0307kerst20060092(8) Sumatra-Brastagi-Tobameer-typisch traditionele woning3(8) AIR TERJUN SIPISO-PISO-02(8)

Tijdens uw verblijf op dit eiland in het diepe kratermeer kunt naar de Batak-dorpen vlakbij uw hotel wandelen. Het eiland kunt u verkennen met uw eigen busje of u huurt een brommertje of fiets. Ga bijvoorbeeld naar Ambarita, Tomok en Simanindo. U ziet de typische traditionele huizen met zadelvormige daken, versierd met prachtig houtsnijwerk. In Simanindo worden, bij voldoende bezoekers, culturele voorstellingen gegeven. In Tomok staat de graftombe van koning Sidabutar. U kunt ook per boot de bezienswaardigheden bezoeken. Verspreid in het landschap ziet u mooie ‘huisjes voor altijd’: graven. Aan deze woningen voor de (voor)ouders wordt vaak meer aandacht en geld besteed dan aan de eigen woningen. Mocht u er op een zondag zijn, ga dan naar de kerk om een kerkdienst van de (christelijke) Batak mee te maken. Als er voldoende tijd is, kunt u ook naar de heetwaterbronnen bij Pangururan. Op de terugweg rijdt u langs het "Panorama van Lake Toba", een schitterend uitzichtspunt. Onderweg wordt eveneens het traditionele BatakdorpLumbanSuhiSuhi bezocht. Dit staat bekend om de handgeweven doeken.

Overnachting op het eiland Samosir.

Inclusief ontbijt enprivé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Tobameer, het eiland Samosir - Sipirok

U vaart terug naar het vasteland met de ferry. Vanaf Prapat rijdt u via een schitterende route (een stuk om het Tobameer heen met af en toe uitzichten over het gigantische meer) zuidwaarts. De natuur is prachtig; u ziet sawah’s, koffieplantages, ananasplanten, eucalyptusbomen en diverse andere tropische gewassen. Mooie oude Batakhuizen treft u aan in BesaCangga. U bezoekt onderweg de typische Batakse markthallen in Balige, aan de zuidkant van het Tobameer. De tocht duurt ongeveer 7 uur.

 

Informatie Sipirok:

Sipirok is gelegen in het midden van Sumatra. Hier treft u prachtige bergachtige gebieden en kloven. Het is een pleisterplaats tussen Tobameer en Bukittinggi.  Sipirok staat bekend om zijn salak (ook wel slangenvrucht genoemd vanwege de schubbige slangenhuidachtige schil) die op de hellingen van Gunung Lubukraya worden geteeld.


Overnachting in Sipirok.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en boottocht

Dag 9 Sipirok - Bukittinggi

DSC_7241(8) Foto's Rob Indonesie 160(8) Indonesie-Sulawesi-maaltijd(8)

U vertrekt bijtijds voor een lange, maar boeiende tocht door de ruige natuur van de Sumatraanse hooglanden. De rijtijd is circa 8 uur. De weg slingert over de bergketen de Bukit Barisan. Stop in dorpjes om daar even te wandelen. Let op: niet op eigen gelegenheid de natuurgebieden in (van de paden af: drijfzand en heetwaterbronnen). Bij Bonjol passeert u de evenaar.

 

Informatie Bukittinggi:
In dit gebied wonen de Minangkabau, één van de meest bijzondere bevolkingsgroepen van Sumatra. De Minangkabau zijn matriarchaal georganiseerd, wat betekent dat de familielijn en het bezit via de vrouwelijke lijn wordt bepaald. De vrouw is de baas! Dit komt maar op weinig plekken in de wereld voor. In de omliggende dorpjes ziet u de traditionele Minangkabauhuizen met puntdaken in de vorm van buffelhoorns. Er rijden veel paard-en-wagens door Bukittinggi dus stap in en maak een ritje door de stad. Als u geluk heeft is er 's avonds een Minangkabause dansvoorstelling waar u naartoe kunt. Sluit de dag af met een heerlijke rendang (rundvlees) in restaurant Turret. Eigenaresse Nita houdt graag een plekje vri

 

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur 

Bukittinggi: Per paard en wagen
Sumatra

Bukittinggi: Per paard en wagen

Wat denkt u hiervan: per paard en wagen Bukittinggi bezoeken?! Uw paardje staat klaar om u op te halen vanuit...

Dag 10 Bukittinggi

U maakt een prachtige dagtocht door de wijde omgeving. Natuurlijk gaat u naar de Ngarai-kloof, oftewel het bekende Karbouwengat, dat de stad doorkruist: een prachtig uitzicht vanaf de stad. U kunt hier een korte wandeling maken, is prachtig; wel naar beneden, dat zal meestal geen punt zijn, maar u moet ook weer omhoog. Voor degenen die wat langer willen wandelen: in circa 2 uur kunt u van het Karbouwengat lopen naar Kota Gadang (uw chauffeur wacht u hier weer op), zeer de moeite waard, echt een aanrader. In Kota Gadang ziet u het mooie zilverwerk, daarna naar PandaiSiket (weven) en andere dorpjes. En dan zuidwaarts naar het mooie kratermeer Singkarak, u volgt de waterlijn, een fraaie tocht. De weg buigt bij Ombilin af oostwaarts. De bevolking hier is gespecialiseerd in houtbewerking en weven. U maakt in feite een lus: eerst naar het zuiden, dan oostwaarts. Deze weg komt uit bij Pagaruyung/Batusangkar, waar het mooie voormalige koninklijke paleis te bezichtigen is. Op de terugweg (noordwaarts) stopt u bij een dorp waar men nog op traditionele wijze de koffie bereidt. In Bukittinggi zelf ziet u in het centrum de Sumatraanse Big Ben (de Jam Gadang) en het Fort de Kock met een replica van een Minangkabau-paleis. Uit en thuis ongeveer 8 uur, doet u de wandeling naar Kota Gadang: dan langer.  


Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur 

Dag 11 Bukittinggi

fietsen (4) Indonesie-Sumatra-bukittinggi-kunstenaar(8)

Wederom een boeiende dagtocht in dit Minangkabau-gebied. Eerst naar de spectaculaire Harau-kloof. Ook al heeft u het Karbouwengat al gezien: deze kloof is anders en zeer de moeite waard met zijn vele watervallen in het tropisch regenwoud. Onderweg ziet u de boeren aan het werk in de rijstvelden en groentetuinen. Daarna naar een letterlijk hoogtepunt, het hooggelegen kratermeer van Maninjau. U rijdt in een rustig tempo via de weg-met-de-44-bochten (elke bocht is genummerd) met prachtige vergezichten naar het meer. Onderweg stopt de chauffeur bij het uitzichtpunt EmbunPagi. Het Maninjau-meer is (meestal) helderblauw en wordt omgeven door groene heuvels. U kunt in een restaurant aan het meer wat nuttigen. Als er nog tijd is maakt u een ritje in de omgeving van het meer. En dan met een goed gevoel terug naar Bukittinggi.

In en rondom Bukittinggi kunt u ook diverse leuke excursies ondernemen. Een leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking is door middel van een kookcursus bij mensen thuis. Als u iets sportiefs wilt ondernemen kunt u een fietstocht maken door dorpjes in de omgeving van Bukttinggi. De fietstocht is niet zwaar en is grotendeels bergafwaarts. Minder sportief, maar ook leuk is een tochtje per paard en wagen door Bukittinggi. Een ideale manier om de stad te verkennen.
 

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur 

Dag 12 Bukittinggi - Padang - Kuala Lumpur - Langkawi

Langkawi-Sevenwellswaterfall Langkawi-skybridge20

U wordt naar de luchthaven van Padang gebracht. Daar neemt u afscheid van uw chauffeur en eventueel uw gids. U vliegt met Air Asia naar Kuala Lumpur. Hier stapt u over op uw volgende vlucht naar Langkawi. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht en met een transfer naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief ontbijten

Dag 13 t/m 15 Langkawi

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Langkawi.

Inclusief ontbijten

Langkawi, Sunset Dinner Cruise
Langkawi

Langkawi, Sunset Dinner Cruise

U wordt aan het einde van de middag bij uw hotel opgehaald.’s Avonds vertrekt u voor een ontspannen cruise...

Dag 16 Vertrek Langkawi

Maleisië 2008 418(13)

De laatste dag van uw reis kunt u gebruiken om nog wat laatste inkopen te doen, nog even lekker bij het zwembad te liggen en u voor te bereiden op de terugreis naar Amsterdam. U wordt in de loop van de dag door een transfer naar de luchthaven van Langkawi gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën