terug naar het overzicht

Rondreis Geheime plekjes van Bali

Een reis over Bali die u langs rijstterrassen, door authentieke dorpjes, langs kratermeren en door ongerepte natuur brengt. U verblijft in dorpjes waar nauwelijks toeristen komen. Ideale startpunten voor wandeltochten, van gemakkelijk tot wat zwaarder. U maakt een trekking door de jungle bij Munduk en gaat fietsen over onverharde dorpswegen en door rijstvelden bij Blayu. Deze reis eindigt ook in alle rust; aan het strand van Balangan.

Wat maakt deze reis bijzonder
Ongerepte plaatsen
Rust en ruimte in de natuur
Luxe kamperen op een glamping
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 1300,- per persoon
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag Geheime plekjes van Bali

Dag 1      Aankomst Blayu

Dag 2      Blayu

Dag 3      Blimbing

Dag 4      Munduk

Dag 5      Munduk

Dag 6      Jatiluwih

Dag 7      Jatiluwih

Dag 8      Sidemen

 

Dag 9      Sidemen

Dag 10    Balangan

Dag 11    Balangan

Dag 12    Vertrek Balangan

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Blayu

Welkom op het godeneiland Bali!

fceaa035-4981-43de-b62d-f71e6bfce48c BLAYU-MENSEN(3)

Op de luchthaven wordt u opgehaald en naar het dorpje Blayu gebracht. Ver van de drukte, midden tussen de rijstvelden. Hier ervaart u het authentieke Bali. Het dagelijkse leven in Blayu kabbelt rustig voort. De locals hier ontmoeten niet veel toeristen, en behandelen u nog echt als gast. Ga wandelen of fietsen over de smalle paadjes tussen de rijstvelden, langs irrigatiekanalen, traditionele huizen en kleurrijke tempeltjes. Grote kans dat een local een praatje met u wil maken of u uitnodigt om een van de vele ceremonies bij te wonen

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief transfer

Dag 2 Blayu

In Blayu komt u gemakkelijk in contact met de lokale bevolking. Uw hotel organiseert van alles. Een aanrader is de fietstocht naar de kust, naar de Tanah Lot tempel. Met de wind in de haren, want het gaat bergafwaarts. U fietst door dorpjes waar kinderen vriendelijk zwaaien. U trapt langs schooltjes en werkplaatsen van steen- en houtbewerkers. Stop even om te zien hoe deze ruwe materialen kunstig worden bewerkt. Deze fietstocht start einde van de middag zodat u de zonsondergang bij de, op een eilandje in zee gelegen, tempel kunt meemaken. Wees gerust; u en de fietsen worden met een busje teruggebracht. Gaat u liever wandelen? Ook dan zit u hier goed. Er zijn diverse wandeltochten uitgestippeld langs het apenbos Alas Kedaton, de Puri (een koninklijk paleis), door rijstvelden en dorpjes. Een andere leuke manier om het lokale leven te ervaren is meedoen aan een kookworkshop. U gaat eerst naar de markt om inkopen te doen, en dan gaat u met de verse ingrediënten aan de slag. Doe goed uw best, want de maaltijd die u bereid is voor uzelf.

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt

Blayu: Fietstocht
Bali

Blayu: Fietstocht

Fietsen bijna zonder te trappen, bergafwaarts vanaf de bergen bij Taman di Blayu naar de kust bij de...

Dag 3 Blayu - Blimbing

Indonesie-Bali-Blayu-draagster Bali-spelende-kinderen1 Bali-Rijstvelden-Overal_1_408327

Een prachtige route door rijstvelden brengt u naar Blimbing. Weelderig groene en eindeloze sawa’s zover het oog reikt. Blimbing is nog nauwelijks ontdekt door toeristen. U verblijft hier in alle rust. De glooiende omgeving is zeer geschikt om te wandelen. Onderweg geniet u van de weidse uitzichten over bergen en ravijnen. U wandelt over de dijkjes tussen de rijstvelden en door dorpjes waar u vriendelijk wordt begroet door de lokale bewoners. Grote kans dat u geen enkele andere toerist tegenkomt.

 

Overnachting in Blimbing.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Blimbing - Munduk

Maak in de ochtend nog een wandeling bij Blimbing voordat u weer verder noordwaarts reist. Wederom een route langs rijstvelden- en terrassen, via Sanda en Pupuan naar Mayong. Bij het uitzichtpunt hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts. Vraag uw chauffeur op route te stoppen bij een leuk lunch-adresje, voordat u in Munduk arriveert.

 

Informatie Munduk:

Hooggelegen in de bergen, boven de tweelingmeren Tamblingan en Bayun, ligt Munduk. Het is hier iets koeler dan in de lager gelegen gebieden, waardoor koffie, cacao, kruidnagel en tabak weelderig groeien. Een groen landschap met oerbossen en plantages. De rode kerststerren en blauwe hortensia’s die hier gekweekt worden geven het landschap kleur. Te voet verkent u dit rustige gebied. Grote kans dat u geen andere toerist tegenkomt.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Munduk

Bali-Munduk-Schommelen_1_359655

Maak vandaag een wandeling de berghelling af naar één van de tweelingmeren. U wandelt op rustig tempo door tropisch regenwoud en kleine koffieplantages. Neem een lunchpakketje mee, zodat u aan de rand van het meer kunt picknicken. Nog energie over? Wandel verder door het tropisch regenwoud langs het meer of ga met een houten kano het Tamblingan meer op. Vraag het hotel om begeleiding voor uw wandeltocht. Uw eigen chauffeur wacht beneden op u, om u terug omhoog te brengen.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Midden Bali: Deep Jungle Trekking
Bali

Midden Bali: Deep Jungle Trekking

Vroeg op voor een mooie en pittige trekking door het regenwoud. Wandel langs rivieren en rijstvelden in de...

Dag 6 Munduk - Jatiluwih

Vanuit Munduk volgt u het Bayunmeer naar Bedugul aan het Bratanmeer. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur die boven het meer uittorent. In Bedugul bezoekt u het tempelcomplex Ulun Danu, vredig gelegen op een kleine landtong in het meer. U rijdt verder in zuidelijke richting naar Jatiluwih langs kilometers rijstterrassen. De wegen worden steeds smaller. Uw chauffeur rijdt een zijweg in. Het smalle pad naar beneden leidt langs bomen en een kleine tempel tot deze eindigt bij het luxe tentenresort.

 

Informatie Jatiluwih:

Natuurliefhebbers en wandelaars zijn in Jatiluwih op de juiste plek. De rijstterrassen van Jatiluwih zijn door UNESCO beschermd. Dat zegt al genoeg over de schoonheid van dit gebied. Al wandelend komt u door regenwouden, langs rijstterrassen, kruidentuintjes en fruitboomgaarden. In deze omgeving leven nog wilde civetkatten. Vroeg in de ochtend gaan de locals op zoek naar de bonen die zij gegeten hebben. Van deze ‘overgebleven’ bonen wordt de bekende Luwak koffie gemaakt. Durft u te proeven?

 

Overnachting in Jatiluwih.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Jatiluwih

Bali-Jatiluwih-Rijstveld-Local1 Bail-Jatiluwih-Rijstvelden1_1_408288

Vroeg in de ochtend kunt u samen met een lokale gids wandelen door het fraaie gebied. Het regenwoud omringt het comfortabele tentenverblijf. Prachtige groene varens, grote bananenbomen, allerlei soorten kruiden en fruitsoorten, onderweg komt u van alles tegen. In dit gebied leven nog wilde civetkatten. Vroeg in de ochtend gaan de mensen op zoek naar de achtergebleven bonen zodat hier later de bekende Luwak koffie van gemaakt kan worden. Wie weet kunt u mee op pad. Wandelingen voor zowel de ervaren als de minder ervaren wandelaar kunnen worden gemaakt door het gebied waar zo veel moois groeit en bloeit! U kunt ter plaatse een keuze maken tussen de verschillende wandeltochten variërend van 1 tot 7 uur.

 

Overnachting in Jatiluwih.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Jatiluwih - Sidemen

Meer cultuur vandaag. De eindbestemming is het dorp Sidemen, maar eerst rijdt u naar de bekende toeristenplaats Ubud. Het kunstenaarsstadje is gelegen in een vruchtbare streek tussen bergen en rivieren. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Het grootste paleis in Ubud, Puri Saren, is een bezoekje waard. Als u bent uitgekeken in Ubud, rijdt uw chauffeur verder oostwaarts naar Sidemen. Op de route stopt u in Klungkung. Hier bewondert u de plafondschilderingen in de historische rechtbank Kerta Gosa.

 

Informatie Sidemen:

Zo moet heel Bali er ooit uit hebben gezien. In Sidemen waant u zich in het oude Bali. Rijstterrassen lijken tegen de berghellingen geplakt en lopen door in valleien die doorkruist worden door snelstromende bergriviertjes. De heilige berg Gunung Agung torent boven alles uit. Volgens Balinezen is deze berg de ‘navel van de wereld’. Ze slapen met het hoofd richting de Agung. In het dunbevolkte Sidemen heerst rust, het is er puur. Er komen weinig toeristen, de mensen zijn gastvrij en u heeft de kans unieke festivals mee te maken.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Sidemen

Indonesie-Bali-Sidemen-landschap Bali-Baden Bali-Sidemen-Rijstveld

Sidemen is centraal gelegen in oost-Bali, en daardoor een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Bezoek de moedertempel Besakih, gebouwd tegen de helling van de Gunung Agung. Het is het oudste, grootste en indrukwekkendste tempelcomplex op Bali. De kans is groot dat er een offerfeest is ter ere van een van de vele goden die hier vertegenwoordigd zijn. In het ommuurde dorp Tenganan leven de Bali Aga (oorspronkelijke Balinezen). In dit autovrije dorp lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Hier vlakbij ligt het vijvercomplex Tirtagangga; aangelegd op de plaats van een heilige bron. Het is het vroegere weekendverblijf van de raja. De tuin met waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes is nu toegankelijk voor publiek. Neem uw badkleding mee voor een verfrissende duik in de koele poelen.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Sidemen - Balangan

Heeft u gisteren niet alles bezocht, dan is er vandaag een herkansing. De rit naar Balangan is kort, circa 2 uur. Dus u heeft voldoende tijd om nog het een en ander te zien en ondernemen. 

 

Informatie Balangan:

Hoog op een klif, met weids uitzicht over zee, ligt Belangan. U zult hier haast geen andere toeristen tegenkomen. Beneden aan de klif wacht een intieme baai met wit zandstrand, een paar ligstoelen en eenvoudige cafeetjes op u. Het strand is geliefd bij surfers die hier de golven trotseren. Maar zet wel uw snorkel op als ze zee wat rustiger is, want in het kristalheldere water zwemmen vele kleurrijke vissen.

 

Overnachting in Balangan.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Balangan

De mooie kust van Balangan

Alweer de laatste volle dag van uw vakantie. Geniet van de rust, zon, zee en strand of huur een fiets om de rustige omgeving van Belangan te verkennen.

 

Overnachting in Balangan.

Inclusief ontbijt

Dag 12 Vertrek Balangan

Helaas het einde van uw reis door Bali. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Denpasar gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Indonesië - Munduk
Manon, Van Verre

Mijn 7 Indonesië tips

Manon, Van Verre Algemeen 15-4-2019

Als ik op reis ga wil ik in contact komen met de lokale bevolking, de meest bijzondere plekjes ontdekken en het staat hoog op mijn lijstje om alle 7 wereldwonderen te bezoeken.

Ik denk nog vaak terug aan mijn laatste rondreis door Indonesië. Ik bezocht de eilanden Sumatra, Java en Bali. Wat is Indonesië een bijzonder en divers land. Ik heb mijn 7 favoriete plekjes op een rij gezet. Ik hoop dat je wat hebt aan deze Indonesië tips.