terug naar het overzicht

Rondreis Geheime plekjes van Bali

Een reis over Bali die u langs rijstvelden, meren en ongerepte natuur brengt. U wordt wakker met een prachtig uitzicht over de rijstvelden. Een trekking door de jungle bij Munduk en glamping in Jatiluwih. Ontdek de natuur op Bali per fiets of maak een heerlijke wandeling. De reis wordt afgesloten in Balangan aan de kust. Tijdens deze rondreis ziet u de authentieke plekjes in het binnenland van Bali.

Wat maakt deze reis bijzonder
Indrukwekkende vergezichten
Bezoek de tweelingmeren op Bali
Luxe kamperen op een glamping
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Prijsindicatie: vanaf € ,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag Geheime plekjes van Bali

Dag 1      Aankomst Denpasar - Blayu

Dag 2      Blayu

Dag 3      Blimbing

Dag 4      Munduk

Dag 5      Munduk

Dag 6      Jatiluwih

Dag 7      Jatiluwih

Dag 8      Sidemen

 

Dag 9      Sidemen

Dag 10    Balangan

Dag 11    Balangan

Dag 12    Vertrek Balangan

100% maat werk

Dag 1 Naar Blayu

U wordt van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Blayu gebracht (transfer).

 

Informatie Blayu:

Het dorpje Blayu ligt midden tussen de rijstvelden in het zuiden van Bali op ca. 45 minuten rijden noordwaarts van de luchthaven. Blayu is nog ver verwijderd van het “massa- toerisme” en ademt nog een echte Balinese sfeer uit. De plaatselijke bevolking ziet de toerist nog echt als gast en ze maken daarom graag met u een praatje of nodigen u uit voor het bijwonen van een van de vele ceremonies, die een belangrijke plaats innemen in het dagelijkse leven van de Balinezen. De directe omgeving van Blayu leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen of fietstochten. Het hotelpersoneel  zal u er graag alles over vertellen. U wandelt zo het dorp in en geniet van het authentieke Bali.

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief transfer

Dag 2 Blayu

Bali-Blayu-rijstvelden2 BLAYU-MENSEN(3)

Vanuit het resort in Blayu worden diverse activiteiten georganiseerd. Zeer tot de verbeelding sprekend is de fietstocht naar de kust in ongeveer 2 uur. U rijdt bijna het hele traject naar beneden (geen zorg, u en de fietsen worden met een busje teruggebracht). En dan komt u aan bij de tempel in het water, Tanah Lot, voor een (hopelijk) mooie zonsondergang. Een absolute aanrader! Ook kunt u fietstochten in de omgeving maken, de keuze is aan u. Eveneens zijn er  twee wandeltochten uitgezet. De ene wandeling duurt 2 uur en de andere duurt 4 uur. Tijdens deze wandeltochten brengt u een bezoek aan Alas Kedaton (oftewel het apenbos), u passeert tempels, u brengt een bezoekje aan de lokale bevolking in een dorpje, u ziet de Puri (een koninklijk paleis), een schooltje en de werkplaatsen van de lokale steenbewerkers en houtbewerkers. Tevens worden er kooklessen georganiseerd. Erg leuk om te doen! Eerst gaat u naar de lokale markt om inkopen te doen en vervolgens bereidt u onder begeleiding van de Indonesische kok een heerlijke Indonesische lunch of diner. Wilt u meer contact met de lokale bevolking? Het resort Taman di Blayu heeft goede contacten met de plaatselijke bevolking (het hotelpersoneel woont er tenslotte). Ze bieden de mogelijkheid om bij de dorpsbewoners te lunchen. Er zijn ook vaak ceremonies in de buurt van Blayu. Vraagt u het personeel hiernaar. (Alle activiteiten zijn tegen een meerprijs).

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Blayu - Blimbing

Vanaf vandaag heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali.

 

U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Uw chauffeur brengt u vandaag noordwaarts, naar Blimbing. Wat zult u genieten van de schitterende rijstterrassen ten zuiden van Blimbing; zo’n 15 km lang rijgen de rijstvelden zich aaneen.  U zult zo rond de 1,5 uur onderweg zijn, iets langer als u ook stops wilt maken.

 

Informatie Blimbing:

Blimbing ligt in een schitterend onbekend gebied: ravijnen, dorpjes, zo prachtig!

 

Overnachting in Blimbing.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Blimbing - Munduk

Bali-Munduk-Schommelen_1_359655

De route naar Munduk voert noordwaarts, wederom zult u prachtige rijstvelden- en terrassen kunnen bewonderen. Verder noordwaarts via Sanda en Pupuan naar Mayong. Bij het uitzichtpunt hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts. Vanaf Mayong neemt de chauffeur de weg naar de wijde omgeving van Munduk. Deze tocht zal inclusief stops ongeveer 3,5 uur bedragen.

 

Informatie Munduk:

Uw hotel ligt in de hoge bergen in een stil gebied boven de tweelingmeren Tamblingan en Buyan. Het gebied Munduk ligt op 800 meter boven zeeniveau. Vanwege het wat koelere klimaat groeien er gewassen als koffie, cacao, kruidnagel en vooral tabak. Maar u zult ongetwijfeld eveneens genieten van de velden met rode ‘kerststerren’ en blauwe hortensia’s. Het gebied Munduk is prachtig, nog vrij stil, niet toeristisch. En: er zijn in de omgeving nog hele stukken oerbos, prachtig om hier te wandelen. Toch een beetje het gevoel van ontdekken.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Munduk

U maakt nabij Munduk, bij Mount Lesung een jungletrekking. In de ochtend wordt u naar de noordwestelijke kratermeren gebracht. Daar trekt u de ongerepte natuur in. Het is een redelijk zware tocht, omdat u de Mount Lesung beklimt. De tocht duurt ongeveer 3 uur. U loopt een stuk door het beschermde Balinese regenwoud. Als u de top van de berg bereikt, heeft u een schitterend uitzicht. Daarna volgt de afdaling naar het Tamblingan meer. Bij het meer aangekomen, gaat u aan boord van een traditionele houten kano. En dan een welverdiende lunch! Deze trekking is niet geschikt voor kinderen. Het is belangrijk dat u goede wandelschoenen draagt, een lange broek, een shirt met lange mouwen. Neem zonnebrand mee. Voor deze trekking is een goede conditie noodzakelijk!

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, trekking

Dag 6 Munduk - Jatiluwih

Bali-Jatiluwih-werkenplatteland_1_359711 Bali-Jatiluwih-rijstveld2_1_359729

U rijdt het eerste stuk langs het mooie Buyanmeer. Dan buigt de weg zuidelijk af, u rijdt naar het Bratanmeer, naar Bedugul. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur (meer dan 2000 meter hoog), die boven het meer uittorent. Het koele Bedugul ligt op 1200 meter hoogte. Op een kleine landtong staat het half boeddhistische tempelcomplex Ulun Danu met een meru-toren van 7 lagen. Een andere elegante tempel heeft maar liefst 11 daken en is gewijd aan Visjnu. De weg gaat verder in zuidelijke richting. Ter plaatse betaalt u een kleine entree om het dorp Jatiluwih binnen te rijden. Prachtige uitzichten over de uitgestrekte rijstvelden maken het plaatje compleet. De chauffeur rijdt een zijweg in. Het smalle pad naar beneden leidt langs bomen en een kleine tempel die uiteindelijk eindigt bij het prachtige tentenresort.

 

Informatie Jatiluwih:

Grenzend aan het gebergte op 20 km afstand van Tabanan bevindt zich het kleine plaatsje Jatiluwih. Het is bekend om zijn vele rijstterrassen en weelderige plantengroei waar met name biologische producten verbouwd worden. Jatiluwih ligt tegen het gebergte aan dat grenst aan het prachtige Tamblingan meer. Een uitstekend gebied voor de natuurliefhebber en wandelaar.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Jatiluwih

Vroeg in de ochtend kunt u samen met een lokale gids wandelen door het fraaie gebied. Het regenwoud omringt het comfortabele tentenverblijf. Prachtige groene varens, grote bananenbomen, allerlei soorten kruiden en fruitsoorten, onderweg komt u van alles tegen. In dit gebied leven nog wilde civetkatten. Vroeg in de ochtend gaan de mensen op zoek naar de achtergebleven bonen zodat hier later de bekende Luwak koffie van gemaakt kan worden. Wie weet kunt u mee op pad. Wandelingen voor zowel de ervaren als de minder ervaren wandelaar kunnen worden gemaakt door het gebied waar zo veel moois groeit en bloeit! U kunt ter plaatse een keuze maken tussen de verschillende wandeltochten variërend van 1 tot 7 uur.

 

Overnachting in Jatiluwih.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Jatiluwih - Sidemen

Indonesie-Bali-Sidemen-landschap Bali-Sidemen-Rijstveld Indonesie-Bali-Sidemen-manmetvracht1

Naar het mooie Sidemen op Oost-Bali vandaag. Uw chauffeur rijdt zuidwaarts, richting Ubud. Ubud ligt in een vruchtbare streek in de bergen tussen rivieren en is vooral vanuit het verleden als centrum van de kunst. Sinds de schilder Walter Spies hier kwam wonen in de eerste helft van de vorige eeuw is Ubud een Mekka geweest voor zowel inlandse als Europese kunstenaars. Op een oppervlak van tien vierkante km. in en rond het plaatsje wonen de beste dansers, musici, schilders en houtsnijders van Bali. Elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een tempelfestival, viering of tentoonstelling. U moet maar even door het decor van de talrijke winkeltjes met souvenirs heenkijken.

 

Het grootste paleis in Ubud, Puri Saren, is zeker een bezoekje waard. In het museum Puri Lukisan of het Neka Museum zijn de mooiste selecties schilderijen, tekeningen en beelden vanaf 1930 tot heden te bewonderen. Vervolgens door naar het oosten van Bali. Onderweg kunt u een stop maken in Klungkung; hier staat de historische rechtbank Kerta Gosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden. Vanaf Klungkung rijdt u een stukje naar het noorden, naar Sidemen. U bent de hele dag onderweg, inclusief de stops.

 

Informatie Sidemen:

Het gebied rondom in het district Sidemen is schitterend, u krijgt hier het gevoel van het oude Bali. De machtige heilige Gunung (= berg) Agung torent boven alles uit. Rijstterrassen lijken tegen de berghellingen geplakt en lopen door in de valleien. Zo moet Bali ooit helemaal zijn geweest. Het is ook een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Wij vinden dit deel van Bali een geweldige ervaring voor diegenen, die het Bali van vroeger nog willen leren kennen en tot rust willen komen in het adembenemend mooie landschap. De Balinezen beschouwen de heilige berg de Gunung Agung als ‘de navel van de wereld’ en slapen met hun hoofd naar de Agung. Het is hier puur. Veel yoga- en retraite centra zijn hier gevestigd.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Sidemen

Geniet van de prachtige omgeving! Vanuit Sidemen kunt u ook een dagtocht maken door het mooie oostelijke deel van Bali. Hieronder treft u een aantal suggesties aan. U kunt een bezoek brengen aan de Besakih, de moedertempel, tegen de helling van de Gunung Agung (heilige berg) gebouwd. Het is het oudste, grootste en indrukwekkendste tempelcomplex op Bali. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oudbalinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. Het is een prachtige tempel, de lokale gidsen zijn helaas wel wat agressief. Meer naar het zuiden ligt het dorp Tenganan, waar nog oorspronkelijke Balinezen, de Bali Aga, leven. Niet zo ver hier vandaan ligt Klungkung; hier staat de historische rechtbank Kerta Gosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden. Gaat u zeker de fantastisch mooie en beroemde rijstterrassen in het uiterste oosten bekijken; deze dienen zelfs als voorbeeld voor andere Aziatische landen. Blijft u niet in uw busje zitten, maar ga er uit: de stilte in, wandelend over de dijkjes van de rijstterrassen! U bent dan ook vlakbij Tirtagangga, één van de mooiste plaatsen op Bali. Tirtagangga (water van de Ganges) is een vijvercomplex, aangelegd op de plaats van een heilige bron, de plaats van een kleine watertempel. Het is het vroegere weekendverblijf van een raja. Het heeft ondiepe poelen met aangenaam koel water. De befaamde waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes van het openluchtpaleis op de helling van de Gunung Agung zijn toegankelijk voor het publiek.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Sidemen - Balangan

Indonesie-Bali-Balangan1_1_359831

We vermelden vrij veel bezienswaardigheden op uw route naar Balangan, het kan zijn dat sommige bezienswaardigheden al op andere routes zijn genoemd, dan slaat u die natuurlijk gewoon over. U kuntalles volgen wat we aan suggesties geven, u kunt ook een deel doen. Ten oosten van Sidemen vormen de rijstterrassen een echte aanrader, vanuit heel Azië komt men daar de kunst afkijken. En niet in uw busje of auto blijven zitten, maar wandelen over de dijkjes van de sawa’s. Daarna komt aan bij het waterpaleis van Tirtagangga (betekent: water van de Ganges), een vijvercomplex. Het is het vroegere weekendverblijf van een raja. De befaamde waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes op de helling van de Gunung Agung zijn een bezoek zeker waard. U kunt hier ook lunchen. En dan een slinger naar het noord-westen; u zult ervaren dat dit deel van Bali rustig is en van een prachtige natuurlijke schoonheid. U gaat naar de moedertempel, de prachtige Besakih, gebouwd op de helling van de heilige Gunung (berg) Agung. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oudbalinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. En dan naar Balangan, onderweg kunt u een stop maken in Klungkung; hier staat de historische rechtbank Kerta Gosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden. Maak er een prachtige dag van (korter of uitgebreid, wat u wilt)! Doet u alles, dan bent u ruim 8 uur onderweg.

 

Informatie Balangan:

Balangan is zeer rustig gelegen boven op een klif. U zult hier haast geen toerist tegenkomen. En: het is even trap lopen, maar dan daalt u van de klif af naar een prachtige rustige baai met een wit zandstrand met ligstoelen en wat simpele cafeetjes. In twee minuten staat u op dit strand. Er zijn verder geen restaurants of winkeltjes in de buurt, maar dit kleinschalige complex verhuurt fietsen en brommertjes. Maar ook in het restaurant van het hotel komt u niets te kort: Italiaans, Indonesisch, een lekker wijntje; het is er allemaal!

 

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Overnachting in Balangan.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Balangan

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Balangan.

Inclusief ontbijt

Dag 12 Vertrek Balangan

U wordt bij uw hotel in Balangan opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Indonesië - Munduk
Manon, Van Verre

Mijn 7 Indonesië tips

Manon, Van Verre Algemeen 15-4-2019

Als ik op reis ga wil ik in contact komen met de lokale bevolking, de meest bijzondere plekjes ontdekken en het staat hoog op mijn lijstje om alle 7 wereldwonderen te bezoeken.

Ik denk nog vaak terug aan mijn laatste rondreis door Indonesië. Ik bezocht de eilanden Sumatra, Java en Bali. Wat is Indonesië een bijzonder en divers land. Ik heb mijn 7 favoriete plekjes op een rij gezet. Ik hoop dat je wat hebt aan deze Indonesië tips.