terug naar het overzicht

Rondreis Java, Bali en Lombok

Aan het einde van deze reis snorkelen en duiken rond Gili Air bij Lombok en heerlijk wegdromen aan het strand. Maar eerst gaat u het eiland Java verkennen. Van de hoofdstad Jakarta reist u naar de stad Bandung omgeven door theeplantages en vulkanen en naar het mystieke hooggebergte rondom Baturaden. In de gezellige Jalan Malioboro, dé winkelstraat van Jogyakarta kunt u souvenirs inslaan. Cultuur opsnuiven doet u in het sultanpaleis en bij het boeddhistische bouwwerk de Borobudur. Langs plantages met rubber, koffie, kruidnagel, cacao, tabak en nog veel meer reist u verder naar de vulkaan de Bromo. Het tweede eiland dat u tijdens deze rondreis aandoet is Bali. Snorkelen en dolfijnen spotten kan in het noorden bij Lovina. Fietsen, wandelen, raften, koken of een markt bezoeken bij Ubud. De rondreis eindigt op een eilandje voor de kust van Lombok.

Wat maakt deze reis bijzonder
Java uitgebreid, mooie treinreis
Gezellig Ubud, mooie rijstvelden
Tot slot: lekker wit zandstrand
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Prijsindicatie: vanaf € 1450,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Java, Bali en Lombok

Java
Dag 1     Aankomst Jakarta – Bogor

Dag 2     Bandung

Dag 3     Bandung

Dag 4     Borobudur

Dag 5     Jogyakarta

Dag 6     Jogyakarta

Dag 7     Bromo

Dag 8     Kalibaru

Dag 9     Kalibaru

Bali

Dag 10   Lovina

Dag 11   Ubud

Dag 12   Ubud

Dag 13   Candi Dasa

Lombok

Dag 14   Gili Air

Dag 15   Gili Air

Dag 16   Gili Air

Dag 17   Vertrek Gili Air

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Jakarta - Bogor

DSC06019(8) Java-Bogor-paleis Buitenzorg_1 Indonesie-Java-wayangpop(8)

Aankomst in Jakarta.

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Java. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden.

Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

U rijdt in ongeveer 2,5 uur rechtstreeks naar Bogor. Als u tijd en zin heeft kunt u eerst een bezoek brengen aan Jakarta. Jakarta is de hoofdstad van Indonesië. In de Nederlandse tijd heette de stad Batavia. Met name aan de noordkant van de stad zijn nog vele herinneringen aan het koloniale verleden. Eerst naar de zeilhaven Sunda Kelapa, in de oude wijk Batavia, waar Makassaarse schepen liggen aangemeerd en waar nog steeds handmatig de goederen aan en van boord worden gesjouwd. Vervolgens naar Fatahillah Square, een mooi historisch deel van de stad. Hier kunt u bij Café Batavia koffie drinken (prijzig, maar wel de moeite waard vanwege het fraaie interieur; u waant zich in vroeger tijden). Ook rijdt u langs de historische Hollandse pakhuizen. Vervolgens verlaat u de stad en rijdt u richting Bogor.

U kunt onderweg Taman Mini bezoeken (klein Indonesië), dan is de reistijd uiteraard wat langer.

 

Informatie Bogor:

Bogor is bekend vanwege het paleis Buitenzorg (alleen tussen de tralies van het hek door te bewonderen, u kunt er niet in).

De hierbij behorende wereldvermaarde botanische tuin kunt u uitgebreid bekijken. Lokale gidsen ter plaatse dienen zich aan.

Deze tuin heeft een grote opvoedkundige waarde, menige schoolklas in West-Java bezoekt de tuin tijdens een schoolreisje.

 

Aanrader: Naar de werkplaats van de poppenmaker Pak Endai: hij snijdt de prachtige houten wayang golek-poppen. Nog tijd en zin? Bezoekt u dan de werkplaats waar men gongs maakt, echt vakwerk. Heel wat anders is een bezoek aan het tahoefabriekje.

 

Overnachting in Bogor.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 2 Bogor - Bandung

Als u er gisteren niet aan toe gekomen bent om de botanische tuin te bezoeken, dan kunt u dat vanochtend doen. De tocht naar Bandung leidt over de hoge Puncakpas met zijn uitgestrekte theeplantages en duurt ongeveer 5 uur. Onderweg kunt u nog een stop maken bij een andere mooie plantentuin, die van Cibodas (hier komen weinig toeristen; als u deze bezoekt doet u natuurlijk wat langer over deze route).

Deze tuin is anders, dus voor liefhebbers zeker een aanrader.

 

Informatie Bandung:

Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen (in meerdere koloniale wijken) in Jugendstil en Art Deco. Het was in vroeger jaren de geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. De Jalan (= straat) Braga was in vroeger tijden de meest mondaine straat met chique kledingzaken en mooie restaurants, tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd met de meest uiteenlopende schilderijen. Ook zijn er op de Jalan Braga veel leuke restaurantjes en bars.

Bandung is gebouwd op de bodem van een enorme krater.

 

Tip voor diner: De Indische Tafel aan de Jl. Sumatera no. 19: een huis uit de Nederlandse tijd, alles nog in authentieke stijl.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 3 Bandung

1707_java_bandung_0055(8) Angklung beginneling(8) Indonesie-Java-Bandung-fietsen(8)

Vroeg in de ochtend rijdt u naar de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu, ten noorden van Bandung, vanwaar u de zwaveldampen ziet opstijgen. In de omgeving zijn uitgestrekte theeplantages; hier kunt u vaak mooiere foto’s maken dan op de Puncakpas; het is hier minder toeristisch. Ook kunt u hier een theefabriek bezoeken (op maandag zijn theefabrieken gesloten). Verder: heel leuk om vanmiddag het Angklungschooltje te bezoeken. Angklung is een muziekinstrument van bamboe; de angklung-muziekkunst wordt hier levend gehouden en uitgedragen. U bezoekt overigens geen schooltje, maar een voorstelling in een theater. De kinderen vinden het zelf heel leuk, de pret spat er af. Informeert u eerst of er een voorstelling is (alleen bij voldoende aanmeldingen).

Aanvang: ongeveer 15.00 uur.

 

Zeer interessant (hopelijk lukt het allemaal vandaag, anders moet u een keuze maken): Door de koloniale wijken van Bandung.

U ziet de vele villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook nog met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn, Elisabeth, enz. Prachtig is het vroegere gouvernementshuis, de bijnaam is: Gedung Sate. De piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. Het is leuk om een kort bezoekje te brengen aan de kleine, oude koffiefabriek van Kopi Aroma. De fabriek is door de Nederlanders opgericht en staat midden in het centrum.

Er staan nog branders voor de bonen uit 1930 en 1936; deze zijn nog steeds in gebruik. Ook oude reclameborden en weegschalen en een kassa zijn hier te zien. U ziet hoe de bonen gebrand worden.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 4 Bandung - Borobudur

Indonesie-Java-Borobudur-aanzicht(13)

U wordt bij uw hotel in Bandung opgehaald en naar het treinstation in Bandung gebracht (transfer).

 

In ongeveer 7 uur reist u per trein van Bandung naar Jogyakarta door de prachtige Preanger met zijn vele groentetuinen, dorpen en rijstterrassen. Met name de eerste uren zijn adembenemend mooi, u zit op het puntje van uw stoel. U reist in de zogenaamde ‘eksekutif’-klasse: met airconditioning (staat vaak vrij koel afgesteld, dunne trui mee) en goede stoelen, waarvan de leuningen naar achteren kunnen. Er wordt een lunch geserveerd (ter plekke te betalen), wel met een maar. Wij (Van Verre-medewerkers) hebben een beetje onze twijfels (over het vlees), misschien ten onrechte, kijkt u zelf. Bestelt u anders iets dat ter plaatse wordt gefrituurd. Verder zijn er drankjes, hapjes en snoepgoed te koop.

 

U arriveert in de middag in Kuto Arjo. Uw chauffeur wacht u op en brengt u in ongeveer 2 uur naar uw hotel in de omgeving van de Borobudur. Staat u morgenochtend vroeg op; u kunt de zonsopgang vanaf de Borobudur meemaken.

Het is sowieso prettig om vroeg de stupa te bezoeken; het is dan nog rustig en ‘koel’.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Leuk zeer kleinschalig guesthouse nabij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, transfer, privé-auto/busje met chauffeur, treinreis, transfer.

Dag 5 Borobudur - Jogyakarta

Java-Jogyakarta-handwerk om stoffen te maken_1 Indonesie-Java-Jogyakarta-fietstocht-fietsers

Vroeg op voor uw bezoek aan de wereldbekende Borobudur, door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het is het grootste boeddhistische monument ter wereld. In bijna 1500 (!) fraai gebeeldhouwde reliëfs bent u getuige van de Verlichting van Boeddha.

De Borobudur dateert uit de 8ste eeuw na Christus.

 

Tip: U kunt daarna rechtstreeks naar Jogyakarta rijden in ongeveer 1,5 uur. Maar u kunt er ook een prachtige dagtocht van maken, via zeer interessante bezienswaardigheden, in plaats van direct naar de hofstad rijden in ruim een uur. Het is aan u, maar ons advies is de hierna beschreven 'omweg' te nemen. Op een paar kilometer afstand van de Borobudur ligt een kleine Boeddhistische tempel, Candi Mendut. Binnen in de tempel zijn 3 grote Boeddha's te vinden. Breng bijvoorbeeld ook een bezoek de vulkaan de Merapi, een onbekend gebied, smalle wegen en diepgroene landschappen (zeer vruchtbaar vanwege de uitbarstingen in de loop der jaren). De chauffeur brengt u naar de helling, waar u de verstolde lava kunt zien die van de helling afstroomde. Daarna naar het hindoeïstische tempelcomplex Prambanan, even buiten Jogyakarta. En door naar de hofstad Jogyakarta.

 

Informatie Jogyakarta:

Jogyakarta is een bijzonder interessante en gezellige stad. U ziet er nog relatief veel becak’s (fietstaxi’s) en andongs (paard en wagen).

De Jalan Malioboro is de winkelstraat van de hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes, met name ’s avonds is het gezellig.

Na 9 uur komen de bewoners van Jogya bij elkaar om muziek te maken en te eten op straat.

 

Bezoekt u zeker de kraton, het paleis van sultan Hamengko Buwono X, een oase van rust en schoonheid. Vanaf de parkeerplaats rijdt u met een fietstaxi in een kwartier hiernaar toe. Jogyakarta staat eveneens bekend vanwege de kunstwerken bij de zilversmeden en het mooie handwerk in de batikateliers. Een bezoek aan de batikwijk (smalle straatjes met veel batikateliers, heel kleinschalig) en de zilverwijk is ook zeker een aanrader. Heel wat anders, maar zeker interessant is een bezoek aan de sigarenfabriek Pt. Taru Martani.

Hier krijgt u een duidelijke uitleg over het proces van sigaren maken.

 

Tip: Bezoekt u ’s avonds Puriwisata: u kunt hier heerlijk Javaans dineren en na afloop getuige zijn van een deel van de Ramayana-voorstelling (via uw chauffeur of gids reserveren). In de kraton zijn soms dans- of wayangvoorstellingen.

U kunt ter plekke informeren of er tijdens uw verblijf een voorstelling is. Iedere dag (behalve op zon- en feestdagen) is er in het Museum Sonobudoyo een wayangpoppenvoorstelling. De voorstelling duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 6 Jogyakarta

Jogyakarta is zo'n leuke stad, het is absoluut een aanrader om hier een extra dagje te verblijven. Op de tweede dag kunt u een fietstocht maken in de omgeving van de stad of een uitstapje naar Solo als u daar niet komt tijdens uw reis. Maar ook de stad zelf is de moeite waard. Nog even lekker naar de Jalan Malioboro om te winkelen en wat te eten en te drinken.

Of naar het Taman Sari complex, in het Nederlands bekend als het Waterpaleis.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 7 Jogyakarta- Bromo

Indonesie-Java-brommer-weg Indonesie-Java-Bromo

U wordt naar het station gebracht. U reist per trein naar Mojokerto (het laatste station vóór de Bromo), u vertrekt rond 10 uur. De treinrit duurt rond de 5 uur. Onderweg ziet u het Oost-Javaanse landschap met vooral tabakplantages (met grote tabaksschuren), teakhout- en suikerrietplantages, afgewisseld met rijstvelden, groentetuinen en kampungs.

We hebben uw stoel(en) gereserveerd in de ‘eksekutif-klasse’, met airconditioning.

 

Het is een moderne trein, de stoelen zijn ruim, de leuningen kunnen een stukje naar achteren. U kunt aan boord lunchen (ter plekke te betalen), maar we hebben een beetje onze twijfels (vlees). Beter om vooraf wat te eten te kopen, er zijn enkele winkeltjes op het station. Iedere halte wordt tijdig omgeroepen.

In Mojokerto aangekomen staat uw chauffeur op u te wachten. U rijdt vervolgens in 2 uur naar de Bromo. Bij aankomst in uw hotel raden we aan meteen de nachtelijke jeeptocht (zo rond 4 uur) naar de Bromovulkaan te reserveren.

 

Overnachting nabij de Bromo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, trein

Dag 8 Bromo - Kalibaru

Indonesie-Java-buffels(8) Indonesie-Java-dorpskinderen(8) Indonesie-Java-hangendehond(8)

Middenin het Tengger-gebergte ligt een vulkaan uit de oertijd met een diameter van 10 kilometer. Het is volgens vulkanologen het mooiste vulkaanlandschap ter wereld. Uit de krater steken vier kleine toppen zo’n 330/400 meter omhoog. De Bromo is de bekendste: een smeulende hoop sintels en as, die om de paar jaar uitbarst en het omringende landschap met een vruchtbare laag bedekt.

Het is wellicht het meest indrukwekkende vulkanische landschap ter wereld.

 

Vanuit uw hotel, vanwaar u rond 4 uur vertrekt (met jeep, dus niet met uw eigen busje, ter plaatse te betalen), rijdt in het duister naar een hooggelegen uitzichtpunt: in de diepte ziet u de enorme zandzee, met daarin de actieve vulkaan de Bromo. Soms stelt een chauffeur voor om mee te gaan naar de Bromo. Zij wijzen je op de plekjes met de mooie uitzichten. Het wordt langzaam aan licht. Met uw jeep weer bergafwaarts naar de plek waar paardjes staan te wachten om u in ongeveer 3 kwartier tot de Bromo te brengen (u kunt ook lopen).

En dan de trappen op tot u aan de kraterrand staat. Bij gunstig weer is het meemaken van de zonsopgang in dit maanlandschap een fascinerende belevenis. Overigens: Het kan ’s nachts behoorlijk koud zijn. Terug naar uw hotel, waar u ontbijt.

 

Daarna in ruim 6 uur naar Kalibaru op Oost-Java. Deze route, vanaf Probolinggo wat vlakker, wordt gekenmerkt door suikerrietvelden. Daarna ziet u rijstvelden. Langs de weg loopt een groot kanaal dat nog in de Nederlandse tijd aangelegd is. Het kanaal voorziet bijna 12.000 ha landbouwgrond van water. Een trainrails kruist de weg en het kanaal diverse malen. Rondom Jember wordt veel tabak verbouwd. In augustus/september hangen de bladeren te drogen. Voorbij Jember rijdt u langs een gebied met veel dennenbomen. Hier wordt terpentijn gewonnen. Er zijn veel bochten en u rijdt door een bosachtige omgeving met mooie vergezichten. Als u met kinderen reist kunt u een leuke stop maken bij een park met een tokkelbaan. Bovendien wordt hier koffie verbouwd, de Robusta koffie is hier heerlijk.

Een stukje voor Kalibaru steekt u de mooie Maagdenpas over.

 

Informatie Kalibaru:

Kalibaru wordt door plantages omgeven; het rustieke dorpje ademt een gemoedelijke sfeer uit. Een verblijf in Kalibaru is een bijzondere ervaring: niet eerder zag u het plantageleven van zo dichtbij. Met name specerijen worden hier op oostelijk Java verbouwd.

Tip: laat u zich hier fijn masseren (pijitten). Een aantal vrouwen uit het dorp is hier zeer bedreven in.

 

Een waarschuwing: Er zijn veel moskeeën in Kalibaru. Waar u ook verblijft, u zult lezingen en oproep tot gebed horen.

En dit duurt in Kalibaru lang. Neem oordopjes mee voor een langere nachtrust.

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 9 Kalibaru

U heeft de hele dag in Kalibaru. U kunt in de omgeving tochtjes maken, onder andere naar een grote onderneming (plantage Glennmore). Glennmore is een privéonderneming. Er wordt o.a. koffie, rubber en cacao verbouwd. De plantage heeft ook een meer dan 100 jaar oude fabriek (waar nog op de oude manier wordt gewerkt). Op zondag is de plantage niet te bezoeken. Veel kleinschaliger is de plantage van Ibu Harni, daar kunt u ook een leuke tour maken inclusief koffie en het proeven van diverse lekkernijen.

U kunt dit ter plekke regelen via de chauffeur.

 

Het allerleukste uitstapje is een kampungtour. U maakt met paard en wagen een tocht door kleine dorpjes bij Kalibaru.

U ziet diverse soorten huisvlijt, waaronder de blikslagers.

Ook leuk: een stukje met de lokale trein naar het volgende dorp.

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 10 Kalibaru - Bali, Lovina

Indonesie-Bali-Lovina-boeddhistischetempel17_1 Bali-Lovina-offers op strand

U maakt de overstap naar Bali. In ongeveer twee uur rijdt u naar de haven en na een korte ferry-overtocht komt u aan op het Godeneiland. 

 

Informatie Lovina:

Hoofddoel van een bezoek aan Lovina zijn de dolfijnen die regelmatig gezien worden voor de kust. Ga voor zonsondergang met een bootje de zee op. Dan is de kans het grootst om deze majestueuze dieren te zien. Als u geluk heeft zwemmen de dolfijnen met uw bootje mee, en ziet u ze springen, spelen en blazen. Een erg leuke ervaring! Op de stranden van Lovina ligt donker zand en ze zijn daardoor niet zo aantrekkelijk. Er zijn wel wat bedjes met parasols, maar niet heel veel. In het levendige centrum van dit kustplaatsje kunt u kiezen bij welk restaurant u op het terras gaat zitten. Houdt u van snorkelen/duiken? Huur dan een bootje om naar de mooiere snorkellocatie te varen. Direct voor de kust is het koraal namelijk niet op zijn mooist.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, veerboot.

Dag 11 Lovina - Ubud

Vanaf Lovina rijdt uw chauffeur oostwaarts tot aan Singaraja, daar slaat hij af de bergen in. Het is een schitterende bergroute. U rijdt via de Gitgit-waterval (zeker even gaan kijken) naar het Bratanmeer, naar Bedugul. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur (meer dan 2000 meter hoog), die boven het meer uittorent. Vervolgens naar Pacung en het dorpje Munggu. Daar neemt hij de afslag naar Ubud. Een omweg, maar wel prachtig: via de Jatiluwih-route: vanaf Pacung rijdt u niet meteen naar het zuiden, maar volgt u een smalle weg door een schitterend gebied.

 

Informatie Ubud:

Ubud is bekend als kunstenaarsstadje, en dat is goed te zien. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud. Er is hier voor ieder wat wils.

 

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

 

Dag 12 Ubud

EendenhoederBali(8) Bali258-VanVerre(8) Indonesie-Bali-houtsnijder2(8)

Houdt u van actie? Ga dan raften op een snelstromende rivier of mountainbiken in de bergen. U peddelt of trapt door gebieden die per auto niet te bereiken zijn. Een adrenalineshot gegarandeerd! Iets minder heftig kan ook. Trek uw wandelschoenen aan of ga fietsen (op een gewone fiets) over de vrij vlakke paden langs de sawa’s in de omgeving van Ubud. Erg leuk, al is het wel wat toeristisch, vonden wij Monkey Forest. In dit apenbos in Ubud leven drie groepen langstaartapen. Dus u ziet hier gegarandeerd apen van dichtbij. De apen zijn gewend aan mensen, en erg brutaal. Pas dus goed op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze. Houdt u ook zo van Indonesisch eten? Volg dan een kookworkshop om zelf de meest heerlijke gerechten te leren bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt.

Dag 13 Ubud - Candi Dasa

Indonesie-Bali-Tirtagangga-fraai6 shutterstock_118637455(13)

Naar de kustplaats Candi Dasa, aan de oostkust van Bali. Een lange rit met onderweg leuke uitstapjes. Maak een stop in Klungkung, bezoek de moedertempel Besakih en het waterpaleis Tirtagangga. Een absoluut hoogtepunt zijn de rijstterrassen, vanuit heel Azië komt men daar de kunst afkijken. En niet in uw busje of auto blijven zitten, maar wandelen over de dijkjes van de sawa’s. 

 

Informatie Candi Dasa:

Van een rustig vissersdorp is Candi Dasa uitgebouwd tot toeristenplaatsje. De rust is gebleven. En dat is de aantrekkingskracht van Candi Dasa. Ziet u het al voor zich? Rustig schommelen in een hangmat, een verkoelend zeebriesje en een drankje in de hand. Omdat Candi Dasa vrijwel geen strand heeft, hebben de resorts langs de kust een creatieve oplossing bedacht. Ze hebben aan zee brede plankieren gemaakt en deze met zand bedekt. Hierop staan strandstoelen, waarop u lekker kunt loungen met zicht over zee. Neem ook een kijkje onder water. Al snorkelend ziet u kleurrijke koralen en een grote variatie aan vissen.

 

Overnachting in Candi Dasa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 14 Candi Dasa - Padangbai - Gili Air

Indonesie-Lombok-onderwater_2

U wordt door de bootmaatschappij opgehaald en naar de haven gebracht (transfer). U vaart van Padangbai naar Gili Air. De overtocht kan nogal ruw zijn: bij wat hogere golfslag bonkt de boot tegen de golven (regels van de bootmaatschappijen: niet geschikt voor zwangere vrouwen en voor mensen met hart- en rugproblemen, niet voor kinderen jonger dan 7 jaar oud). De catamaran doet er ongeveer 2 uur over van Padangbai naar Gili Air. Aankomst in de haven van Gili Air. Per paard en wagen (cidomo) gaat u naar uw hotel op Gili Air, u regelt dit ter plekke.

 

Informatie Gili Air:

De drie noordelijke Gili-eilanden liggen voor de noordwestkust van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben mooie, witte zandstranden, de eilanden zijn droog, er is geen mooie, weelderige begroeiing. Er is geen zoet water, al het water wordt per schip aangevoerd. De zwembaden zijn veelal gevuld met zeewater, er zijn ook hotels die hiervoor het aangevoerde water gebruiken. De tuinen met bloeiende bloemen zijn het resultaat van (veel) sproeien.

 

De onderwaterwereld rondom de drie eilandjes is mooi, er zijn zelfs zeeschildpadden die u (waarschijnlijk) ook tijdens het snorkelen kunt zien. Gili Air ligt het dichtst bij de kust, het is ook het dichtst bevolkt. Daarnaast ligt Gili Meno, het kleinste eiland. Gili Trawangan is het eiland, waar de meeste hotels zijn. Vanaf alle eilanden kunt u per bootje makkelijk naar prachtige duik- en snorkellocaties. Er loopt een smal weggetje rondom het hele eiland, langs het strand. Het oostelijke strand heeft al vrij veel kleinschalige hotels, ook dit eiland wordt ontdekt.

Het heeft een gemoedelijke sfeer, het is al wel redelijk druk met toeristen.

 

Overnachting op Gili Air.

Inclusief ontbijt, transfer, bootovertocht Bali-Gili.

Dag 15 - 16 Gili Air

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Gili Air.

Inclusief Ontbijt.

Dag 17 Gili Air

U gaat per paard en wagen (cidomo) naar de haven van Gili Air, u regelt dit ter plekke. U vaart met een lokale boot naar het 'vasteland' van Lombok. Bij de haven in Bangsal wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

Inclusief ontbijt, bootovertocht Gili-Lombok, transfer.

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën