terug naar het overzicht

Rondreis Grote Molukken rondreis

De kruidnageleilanden Ternate en Tidore, in de noordelijke Molukken, vormen een goede kennismaking met dit deel van oostelijk Indonesië. En dan naar de centrale Molukken, eerst naar Ambon en dan naar Saparua. Op beide eilanden zijn sporen uit de vroege Nederlands-koloniale tijd te vinden. En als afsluiting: het prachtige grote eiland Seram: eerst de ruige bergkam over, prachtige natuur. Aan de noordkant ligt Sawai, een oorspronkelijk dorp op palen, ook uw accommodatie staat op hoge poten in zee. De afsluiting: op het strand van Ora Beach, bounty-gevoel op en top.

Wat maakt deze reis bijzonder
Mét Ternate en Tidore
Weinig bezochte gebieden
Met Engelssprekende gids
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Prijsindicatie vanaf € 2350,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Grote Molukken rondreis

Dag 1      Noordelijke Molukken, Ternate

Dag 2      Ternate

Dag 3      Ternate, naar Tidore

Dag 4      Centrale Molukken, Ambon

Dag 5      Ambon, Natsepa

Dag 6      Saparua

Dag 7      Saparua

 

Dag 8      Seram, Sawai

Dag 9      Seram, Sawai

Dag 10    Seram, Ora Beach

Dag 11    Seram, Ora Beach

Dag 12    Seram, Ora Beach

Dag 13    Ambon, Natsepa

Dag 14    Vertrek Ambon

100% maat werk

Dag 1 Ternate - Kampung Fitu (Ternate)

U arriveert op de luchthaven Sultan Babullah. Meteen bij aankomst zult u al merken dat het toerisme hier nog in de kinderschoenen staat: alles gaat lekker rommelig. Uw transfer staat klaar en u rijdt in ongeveer 45 minuten naar het dorp Kampung Fitu.

 

Informatie eilanden Ternate en Tidore:

Het eiland Ternate en het zustereiland Tidore behoren tot de Noord-Molukken en liggen ter hoogte van Noord-Sulawesi. Beide eilanden zijn ongeveer even groot, liggen schuin onder elkaar en zijn klein, de doorsnee van Ternate bedraagt slechts 10 kilometer. Ternate wordt als hoofdeiland beschouwd en heeft ook een luchthaven. Vroeger was Ternate een sultanaat. Portugezen, Spanjaarden en Nederlanders heersten achtereenvolgens op het eiland. Het werd belangrijk voor de VOC vanwege de kruidnagelen (in die tijd de enige plek in de wereld waar ze groeiden). Nog steeds is deze specerij belangrijk en zie je vele kruidnagelplantages op Ternate en Tidore.

Ternate: In het midden van het eiland ligt de vulkaan de Gunung Galamala; de weg en dorpen liggen langs de kust. Er zijn vele kleine eilandjes rondom het eiland. Ternate ademt rust uit. U gaat hier een dagtocht rondom het eiland maken. Ternate-stad is een echt Indonesisch stadje: vrij druk, met een haven en overblijfselen uit de VOC-periode.

Tidore: Op minder dan een kilometer afstand ligt Tidore, vele bootjes varen op en neer, de verbindingen zijn tegenwoordig goed. Ook Tidore heeft een vulkaan, de Gunung Kiematubu, aan de zuidkant. Dit eiland is nog rustiger dan Ternate, het is heerlijk om hier tijdens een dagtocht een rondje om het eiland te maken.

 

Informatie Kampung Fitu:

Dorpje aan de zuidkust, er zijn hier geen bijzondere bezienswaardigheden, maar het is er rustig en ligt aan zee. Uw verblijf is buiten het dorpje, tegen de bergwand (dus uitzicht op zee).

 

Overnachting op Ternate.

Inclusief transfer

Dag 2 Ternate

Molukken-Ternate-kleurrijkemarkt(17) Molukken-Ternate-meren(8) Indonesie-Molukken-Ternate-waterval(11)

Een mooie dagtocht. U gaat op stap met uw chauffeur en Engelssprekende gids. U rijdt het hele eiland Ternate rond. De weg is maar 45 kilometer, en dan heeft u het rondje gemaakt. Maar er is onderweg voldoende te zien, u stopt op meerdere plaatsen (wanneer u maar wilt eigenlijk) en al met al zult u er ongeveer 6 á 7 uur over doen.

 

U bezoekt Ternate-stad, waar het fort Oranje dominant aanwezig is. Het fort bestaat eigenlijk alleen nog uit de forse, brede muur. In het fort zelf staan wat huizen en gebouwen (o.a. van het leger). Toch leuk om een wandeling over de muur te maken. Vanaf het fort loop je zo de grote, kleurrijke markt op met voornamelijk groenten en fruit. Heel leuk: er is een terras met kleurrijke plastic stoeltjes op de kade, daar heerlijk genieten van een lokale drank en wat knabbeltjes, tussen de lokale bevolking. Een ander fort is benteng (=fort) Tolukko, ten noorden van de stad. Het sultanspaleis ligt even buiten Ternate-stad, absoluut heel aardig om te bezoeken. Eveneens buiten de stad is een Buginees dorp, met huizen op palen, een klein deel is nog oorspronkelijk. De route langs de kust volgen is mooi: op mooie stukken strand zijn uitspanningen, vooral in het weekend zijn deze zeer in trek bij de lokale bevolking. Neem ook uw rust even, heerlijk!

 

Aan de noordwestkant ligt vlakbij de weg het Tolire Kecilmeer (kecil=klein): je ziet hier de zee en het meer als je aan de rand van het meer staat. Ook hier weer rustplekken. Even zuidwaarts ligt het Talire Besarmeer (besar-groot): een heel mooi groot meer, groen water. Je kunt een stukje rondom lopen, het deed ons denken aan één van de drie meren op Flores (Kelimutu). In het zuiden is een lagune, waar fishfarms zijn: u bent altijd welkom. Er is ook een restaurant, maar simpel (en de gids moet uw bezoek wel aankondigen).

 

Overnachting in Ternate.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 3 Ternate

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de aanlegsteiger van de boot gebracht (transfer). In minder dan een half uur vaart u naar het tweelingeilandje van Ternate: Tidore. Elk half uur vertrekt er een boot van Ternate naar Rum op het eiland Tidore. In Rum zijn de overblijfselen van een Spaans fort te zien. Ook is er een gedenkplaats die herinnert aan de komst van de eerste Spanjaarden op Tidore in 1521. Op zondag is er in leuke markt in Rum. Tidore is ongeveer even groot als Ternate. Tidore wordt ook wel het bloemeneiland genoemd. De natuur is overweldigend mooi. En de vergezichten zijn ook op Tidore schitterend. U bezoekt een werkplaats waar op spectaculaire wijze grote messen worden gemaakt. Buiten de werkplaats heeft u een mooi uitzicht over het dorp Topo. Eventueel kunt u naar het Spaanse fort omhoog klimmen. De belangrijkste plaats op Tidore is Soa Siu. Bezienswaardig hier zijn een sultanpaleis en een leuke markt. Op een verlaten strandje kunt u heerlijk relaxen en zwemmen. Aan het einde van de dag weer per boot terug naar Ternate. Daar wordt u opgehaald en teruggebracht naar uw hotel (transfer).

 

Overnachting in Ternate.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, bootovertochten

Dag 4 Kampung Fitu (Ternate) - Ternate - Ambon

Ambon-beeld(17) HPIM8358(8)

U wordt naar de luchthaven Sultan Babullah gebracht (transfer). De rit duurt ongeveer 45 minuten.

U vliegt met een binnenlandse vlucht van Ternate naar Ambon.

U wordt afgehaald door uw chauffeur. De komende dagen heeft u de beschikking over een auto met chauffeur. Tevens heeft u de beschikking over een gids. Een gids spreekt Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land. Het niveau van de gids op de Molukken ligt over het algemeen wat lager dan op eilanden zoals Java. Dat komt omdat er minder toerisme is.

U rijdt in ongeveer een half uur naar Ambon-stad.

 

Informatie over het eiland Ambon:

In de 16de eeuw strandde hier een schip met Portugezen, die hier ook een handelspost vestigden. In de loop van de 17de eeuw heeft de VOC het eiland met harde hand veroverd en werd Ambon als centrum van het kruidnagelmonopolie de belangrijkste vestiging van de VOC, toentertijd werd het eiland ‘de Koningin van de Oost’ genoemd. Het eiland ligt centraal in de Maluku-archipel. Ambon bestaat uit twee schiereilanden, door een smalle strook met elkaar verbonden, er tussenin ligt de fraaie Ambon-baai. Het eiland heeft mooie kusten, maar verwacht geen aangeharkte stranden. De lokale bevolking, waaronder natuurlijk ook de vissers, maken er gebruik van. Ambon-stad is voor de meeste bezoekers de uitvalsbasis voor uitstapjes over het eiland. Interessante plaatsen om te bezoeken, buiten de stad zelf, zijn het zuid-westelijke deel met vissersdorpjes, stranden en de prachtige  Pintu Kota (Gate of Ambon). In het noordelijke deel zijn onder andere te bewonderen het fort Amsterdam en de heilige alen, zoals bij het plaatsje Waai. En natuurlijk: genieten van het ongerepte landschap met zijn tuinen en plantages.

 

Op stap! Nadat u heeft ingecheckt gaat u met uw chauffeur en gids Ambon verkennen. Ambon-stad is de hoofdstad van de Molukken, het is een rommelig, typisch Indonesisch stadje. Niet al te groot, maar wel de hoofdstad van het eiland. In het centrum staan de beelden van de vrijheidsstrijders uit de koloniale tijd Pattimura en Martha Christina Tiahahu; vanaf deze laatste heeft u een mooi uitzicht over de stad en de baai die het eiland vrijwel doormidden deelt. In het eenvoudige museum Siwalima kunt u meer te weten komen van de Ambonese cultuur en historie. Ga één dezer dagen een lekker bakje koffie drinken met wat zoete of hartige lekkernijen in het leuke café Sibu Sibu of het iets chiquere Maples (van buiten ziet dit er niet uit, maar het is een aanrader!). Een tip om te gaan eten is bij restaurant New Ratu Gurih, waar ze heerlijke verse vis hebben. Ook bij Sari Gurih aan de Jalan Dana Kopra serveert men heerlijke vis en zeevruchten. De stad Ambon verkennen duurt in de regel enkele uren.

 

Overnachting in Ambon, Natsepa

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 5 Ambon, Natsepa

Met uw gids en chauffeur maakt u een dagtocht zuidwaarts. U volgt de mooie kustroute, leuke kleine dorpen met nette huizen worden afgewisseld door stukken groene natuur en stranden. Onderweg maakt u ongetwijfeld meerdere stops; heerlijk om even te wandelen of iets te drinken, zoals bij het plaatse Amahusu, bijvoorbeeld in het simpele restaurantje Tirta Kencana. Even wat drinken en genieten van het uitzicht en vervolgens stapt u weer in de auto en rijdt u verder over Ambon. Helemaal in het zuiden is de Pintu Kota, Gate of Ambon. Dit is een fraai gevormde rots in zee, een natuurverschijnsel dat echt de moeite waard is!  Een trap voert naar de top van de rots, waarvandaan u een mooi uitzicht over de Banda-zee heeft.

 

U rijdt via dezelfde route terug bijna tot aan Ambon. Daar vandaan de bergen in, naar het dorp Soya (interessant kerkje hier). Hier kunt u heerlijk wandelen, genieten van de rustige bergomgeving. Uw gids weet de leuke weggetjes en in overleg met hem/haar bepaalt u hoeveel u wilt lopen. Vervolgens terug via dezelfde weg naar Ambon-city. Even boven Ambon ligt Tantui, de begraafplaats van de KNIL-militairen en de Australiërs, die tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn. Het kerkhof is goed onderhouden en de reusachtige parasolbomen die er staan zijn indrukwekkend.

De stranden op Ambon zijn over het algemeen simpel, niet met stoeltjes enz. In het weekend kan het behoorlijk druk zijn met Ambonezen. De stranden zijn gelegen in kleine baaien met wat bomen die voor schaduw zorgen en soms met een overdekt zitje of een restaurantje. Leuk zijn bijvoorbeeld Santai Beach of Lelisa Beach.

 

Overnachting in Ambon, Natsepa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 6 Ambon, Natsepa - Saparua

Molukken-Saparua-kerkje(8) Molukken-Saparua-schoolkindjes(8) HPIM8428(8)

U wordt van uw hotel in Natsepa naar de haven van Ambon gebracht. U vaart van Tulehu op Ambon naar Haria op Saparua. Per lokale ferry doet er ongeveer 2 uur over. Uw gids reist met u mee. Tijdens de overtocht ziet u links het eiland Haruku.

 

Informatie over het eiland Saparua:

Het H-vormige eiland Saparua is vrij klein en ligt is onderdeel van Centraal-Molukken. De haven van Haria vormt het centrum van het eiland: de komende en gaande boten met eilandbewoners zorgen voor veel activiteit. De Molukken, en zeker Saparua waren zeer geliefd bij koloniale overheersers vanwege de kruidnagels en nootmuskaat (met als bijprodukt foelie). Rijdend over het eiland ziet plantages met deze specerijen, maar ook met sagopalmen. De eerste indruk die u van Saparua krijgt, is het vredige, het rustige. De huizen aan de kant van de weg zien er vaak leuk en goed verzorgd uit: netjes in de verf, met luikjes en met plantjes op een vensterbank. Alle dorpjes zijn klein en lieflijk. Overal staan kerkjes. Saparua-stad is een druk plaatsje, de markt vormt natuurlijk het levendige centrum hier. Saparua heeft ook nog zichtbaar koloniaal verleden: fort Duurstede (de overblijfselen zijn gerestaureerd), aan de rand van het stadje gelegen. U ziet veel kerkjes tijdens uw rit over het eiland.

 

In de haven wordt u opgehaald door een auto met chauffeur waar u vandaag mee over het eiland rijdt.

Een boeiende dagtocht over het eiland. U bezoekt eerst het huis van de vrijheidsstrijder Pattimuri, die in het begin van de 19de eeuw opstond tegen de Hollandse overheersing. In 1817 bestormde de bevolking fort Duurstede, waarbij alleen het zesjarige zoontje van de Hollandse resident werd gespaard. Toen hij opgroeide heeft hij aan zijn naam Van den Berg, Saparoea toegevoegd. Nog steeds wonen nakomelingen met deze naam op het eiland. Absoluut uniek is het dorpje Booi, zuidelijk van Saparua-stad gelegen. Het dorp is tegen de berghelling aangebouwd en tussen de boven elkaar liggen straatjes zijn hoge trappen. Niet alleen hierom is het bijzonder leuk: het dorp is zeer kleurrijk, de huizen zijn in verschillende felle kleuren geschilderd. En: het is er zo keurig, je ziet geen rommel op straat, er staan plantenbakken en de huizen met hun bloempotten voor het raam zien er zo onderhouden uit! Heel leuk om doorheen te wandelen, bezoek hier de kerk en maak een praatje met de vriendelijke mensen hier.

 

Vervolgens naar de zuidoost-arm, naar het dorp Ouw. Daar aanschouwt u de kunst van het pottenbakken. Heel bijzonder is het om te zien hoe sagocake gemaakt wordt in Kampong Mahu. In een lokale woning bereidt de vrouw des huizes uit sagomeel de cake. In ongeveer 5 minuten is het baksel klaar, dus u kunt proeven! Sago vormt het belangrijkste voedsel op de Molukken.

Een leuk en eenvoudig (maar goed) restaurantje aan een mooi wit zandstrand (zwemmen!) ligt in het noorden, bij Putilesy: heerlijk hier!

Terug naar Saparua-stad, naar fort Duurstede. Voor uw diner: uw gids brengt u naar één van de weinige restaurantjes, waar u redelijk goed kunt eten.

 

Overnachting in Saparua-stad.

Inclusief ontbijt, transfer, bootovertocht, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 7 Saparua

Naar het bounty-eiland Nusa Laut, ten zuidoosten van Saparua, met uw Engelssprekende gids. De kuststrook is slechts 24 km. U wordt naar de boot (gemotoriseerde catamaran) gebracht en u vaart er in ongeveer 35 minuten naar toe. We gaan dit eiland verkennen met gebruik van de bromfietsen (achterop de bromfiets). Er is geen openbaar vervoer. Er zijn slechts 7 dorpen. De rit tussen Nalahia en Ameth is heel mooi. Er zijn overal kruidnagelbomen langs de weg. Het eiland heeft twee 19de-eeuwse kerken en de restanten van het VOC-fort Beverwijk. Het eilandje wordt omgeven door ondiepe riffen, die bruisen van het leven: neem uw snorkel mee! Mooie plekken: Ameth is prachtige snorkellocatie, maar well ver lopen naar de plek waar de boot ligt om u naar het rif te varen (de boot heeft geen trappetje om er weer in te klimmen!). Een andere mooi snorkelgebied is bij het dorp Leinitu hier is de mooie onderwaterwereld wel zo vanaf het strand goed bereikbaar.

 

Overnachting in Saparua-stad.

Inclusief ontbijt, transfers, boottocht, Engelssprekende gids

Dag 8 Saparua - Seram, Sawai

Ceram 2010 051(8) HPIM8584(8) Ceram 2010 405(8)

U wordt van uw hotel in Saparua-stad opgehaald en naar de haven gebracht. U vaart van Haria op Saparua naar Amahai, in het zuiden van Seram. Per lokale ferry doet u er ongeveer 2 uur over. Uw gids reist met u mee.

 

Aankomst op het eiland Seram, in de haven van Amahai. Seram is het grootste eiland van de centrale Molukken; het is zelfs nog iets groter dan Nederland. Het grootste deel is absoluut nog heel oorspronkelijk, niet ingeriicht voor bezoekk van buitenlandse reizigers. Slechts een beperkt gebied is goed toegankelijk en is een begin gemaakt met toerisme, hoewel op heel kleine schaal. Het betreft het gebied aan de noordkust. Het ligt in feite recht tegenover Amahai, enkele uren rijden en u bent er. Aan de mooie noordkust liggen het dorp Sawai en het mooie zandstrand van Ora beach.

Geniet van dit pure gebied, dat heel voorzichtig haar deuren opent.

 

U wordt afgehaald door uw chauffeur. Vandaag heeft u de beschikking over een auto met chauffeur. 

Eerst naar de hoofdstad van het eiland Seram: Masohi. U bent er in ca. 10 minuten. De hoofdstad is niet meer dan een provinciestadje. Er is geen bank, waar u kunt pinnen, dus zorg dat u voldoende contant geld bij u heeft. U stopt even in Masohi om wat te drinken. Meteen ziet u eigenlijk dat Seram totaal anders is dan de Molukse eilanden Ambon en Saparua. Er zijn geen overblijfselen uit de Nederlandse tijd en er wonen overwegend moslims. Ook de natuur is anders: veel ruiger en weelderiger. De mensen zijn wel net zo vriendelijk als op de andere Molukse eilanden. U verlaat Masohi en maakt een schitterende tocht van ruim 3 uur dwars over het eiland naar Sawai, aan de noordkust. De natuur langs deze route is schitterend en het is er ontzettend rustig. U rijdt door de jungle. Urenlang volgt de ene haarspeldbocht na de andere en u rijdt langs immens hoge bomen, echte woudreuzen, langs varens en bromelia’s. Af en toe is een stukje wat gecultiveerder: daar groeien palmbomen en bananenbomen. Huisjes ziet u onderweg nauwelijks. Wel is er een restaurantje waar u even kunt pauzeren. Wij vonden het leuk om vanaf het restaurant een stuk over de weg te wandelen. Af en toe rijdt u zo hoog, dat u voelt dat het kil is in de schaduw. Prachtige vergezichten en torenhoge rotsen vormen een fraai schouwspel. Het gesnerp van de cicaden zwelt aan. Het laatste deel van de route, voert door het Nationale Park Manisela. U komt aan bij het dorp Mansihulan. De mensen leven hier in armoedige omstandigheden en hebben een zwaar bestaan. Het laatste deel van de weg is zeer slecht. De weg is onverhard en soms steil. Een avontuurlijke tocht! U arriveert aan de rand van het dorp Sawai. Uw auto mag niet verder en u wandelt door het typisch Indonesische dorp Sawai met z’n huizen met golfplaten daken. Uw bagage wordt gedragen.

 

Waarschijnlijk vraagt u zich af waar u terecht bent gekomen en wat u in Sawai kunt doen. Sawai is een klein dorp aan de noordkust, heel oorspronkelijk. Het guesthouse waar u verblijft vormt echter een aangename verrassing. Simpel, maar lieflijk en met een fantastisch uitzicht over de baai, op het dorp en op de steltwoningen. Vissers peddelen voorbij in hun kleine houten boten. U zit midden in het dagelijks leven van een Molukse gemeenschap. Wat kunt u er doen? Een trektocht maken door de mooie natuur, varen naar stranden dichtbij en wandelen door het leuke dorp; u blijft vast even staan bij de mooie wasplaats, waar vrouwen de was doen en kinderen in het water springen (prachtig betegeld, dat verwacht je niet).

 

Overnachting in Sawai.

Inclusief ontbijt,diner,  transfer, bootovertocht, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 9 Seram, Sawai

U gaat met een kleine speedboot de Salawai rivier op. De natuur is magnifiek. Torenhoge bomen, het gekrijs van kaketoes en lorres, weelderige plantengroei, palmen die tot in het water staan…. Geniet van de boottocht. Af en toe zal de bootsjongen de motor even stilleggen zodat u in alle rust kunt genieten van de geluiden van de natuur en eventueel kunt u dan vogels spotten. Veel sagopalmen staan aan de Salawai rivier. U vaart naar een plek waar de lokale bevolking bezig is met het winnen van sago. De palmen worden omgezaagd en de stam wordt in kleine stukken gesneden en verwerkt. U kunt het hele proces zien. Sago vormt het belangrijkste voedsel voor de bevolking van de Molukken. Eventueel kunt u nog zwemmen bij het piepkleine onbewoonde eiland Sapalewa met een koraal/zandstrandje vlak voor de monding van de rivier.

Aan het einde van de dag neemt u afscheid van uw gids.

 

Overnachting in Sawai.

Inclusief ontbijt, diner, Engelssprekende gids, boottocht

Dag 10 Seram, Sawai - Ora Beach

Vanaf het dorpje Saleman vaart u naar Ora Beach, uw bestemming. Vanaf de pier hier vaart u ongeveer een kwartier met een klein bootje naar het strand, Ora Beach. Het ligt aan de noordkust, maar is niet over land te bereiken. Varen dus en dat is geen straf. U ziet het stuk strand onderaan de steile berg (het enige strand hier dat niet bij vloed onder water loopt) al vanuit de verte, met de lieflijke huisjes op palen als prachtig decor. Ora Beach is een droom!

Wat kunt u hier doen? Wel: allereerst genieten van de schoonheid, het heeft een hoog bounty-gehalte. En wat dacht u van vaartochtjes maken naar zeeplekken, waar de onderwaterwereld op z’n mooist is? Zwemmen? Vanaf het strand loopt u zo het heldere zeewater in!

 

Overnachting in Ora Beach.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé, bootovertocht

Dag 11-12 Seram, Ora Beach

Seram-Saleman-Ora-Beach-resort(13)

Genieten van deze prachtige plek!

 

Overnachtingen in Ora Beach.

Inclusief ontbijten, lunches, diners

Dag 13 Seram, Ora Beach - Ambon, Natsepa

U wordt door een bootje van het Ora Beach resort naar de vastewal gebracht, naar de haven van het dorp Saleman. Daar staat uw chauffeur te wachten, die u via dezelfde route naar de haven van Amahai brengt. U vaart van Amahai, in het zuiden van Seram naar Tulehu op Ambon. Per lokale ferry doet u er ruim 4 uur over. 

U wordt bij de haven van Ambon naar uw hotel in Natsepa gebracht.

 

Informatie Natsepa:

Eén van de bekendste stranden op Ambon is Natsepa. Er is zowel een openbaar strand evenals stranden bij de hotels. Typisch Indonesisch is het eten van roedjak aan de kust bij Natsepa. Roedjak zijn stukken fruit overgoten met een pittig-zoete saus. Zeker proeven!

 

Overnachting in Natsepa.

Inclusief ontbijt, bootovertochten, privé-auto/busje met chauffeur, transfer

Dag 14 Natsepa - Ambon

U wordt van uw hotel in Natsepa naar de luchthaven bij Ambon-stad gebracht.

 

Einde arrangement.

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen