terug naar het overzicht

Rondreis Ontdek Bali

Een rondrit over Bali om zo van de mooiste plekjes van het eiland te kunnen genieten! Stranden en een prachtige onderwaterwereld met de daarbij behorende dieren in het noorden van het eiland. Wie weet ziet u hier wel schildpadden en dolfijnen. Weidse sawa's waar de mensen hun rijst verbouwen. Nijverheid in de omgeving van Ubud met het unieke houtsnijwerk en de kunst van het zilversmeden en de welbekende apen. Kortom; dé reis om Bali te ontdekken!

Wat maakt deze reis bijzonder
Rustige, onbekende plekken
Wandelen door rijstvelden
Snorkelen en dolfijnen
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Prijsindicatie: vanaf € 785,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Ontdek Bali

Dag 1    Naar Legian

Dag 2    Legian

Dag 3    Blimbing

Dag 4    Blimbing

Dag 5    Pemuteran

Dag 6    Pemuteran

 

Dag 7    Lovina

Dag 8    Lovina
Dag 9    Sidemen

Dag 10  Sidemen

Dag 11  Ubud

Dag 12  Ubud

Dag 13  Sanur

Dag 14  Sanur

Dag 15  Sanur

Dag 16  Vertrek Sanur

100% maat werk

Dag 1 Naar Legian

U wordt opgehaald en naar uw hotel in Legian gebracht (transfer).

 

Informatie Legian:

Legian ligt tegen de noordkant van Kuta aan, de beide voormalige dorpen lopen in elkaar over. Er is een breed wandelpad langs het strand. De restaurants en winkeltjes liggen op loopafstand. De zonsondergangen aan deze kant van het eiland zijn (als de wolken geen spelbreker zijn) prachtig.

 

Overnachting in Legian.

Inclusief transfer

Dag 2 Legian

22 Legian Beach Bali(13)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Legian.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Legian - Blimbing

U wordt bij uw hotel in Legian opgehaald en naar uw hotel in Blimbing gebracht (transfer).

 

Informatie Blimbing:

Blimbing ligt in een schitterend onbekend gebied: ravijnen, dorpjes, zo prachtig!

 

Overnachting in Blimbing.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 4 Blimbing

Indonesie-Bali-huisjeopsawah Indonesie-Bali-offersmaken3

Vandaag kunt u een wandeling maken met een personeelslid van het hotel in Blimbing. U kunt kiezen tussen een 2 uur durende wandeling of langer. Het is goed te doen. U komt op totaal onbekende plaatsen, waar weinig toeristen komen. Vraagt u bij de receptie. De sawa’s in dit gebied zijn schitterend! Na uw wandeling kunt u bijkomen bij het zwembad van het hotel. Of u kunt genieten van een heerlijke massage. Pure rust!

 

Het hotel biedt ook excursies zoals fietsen en koken. Deze kunt u bij de receptie boeken.

 

Overnachting in Blimbing.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Blimbing – Pemuteran

rijstveldenmet2bergenopachtergrond(13)

Vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

De route naar Pemuteran voert noordwaarts, wederom zult u prachtige rijstvelden- en terrassen kunnen bewonderen. U rijdt langs het dorpje Sanda. Hier ligt het lieflijke Sanda Bukit Villa’s-hotelletje, waar u prima even wat kunt drinken of lunchen en genieten van de mooie uitzichten. Na ruim een uur verder noordwaarts rijden komt u aan in Mayong. Bij het uitzichtpunt hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts. Vanaf Mayong gaat u naar het noorden tot aan Seririt; u rijdt het laatste stuk via de kust naar het westen, naar Pemuteran. Uw reistijd zal zo'n 4 uur bedragen.

 

Informatie Pemuteran:

Pemuteran ligt schuin tegenover het eiland Menjangan. De onderwaterwereld rondom dit eiland leent zich uitstekend voor snorkelen en duiken. Er is een prachtig onderwaterrif met harde en wuivende koralen, met de meest exotische vissen. Als u snorkelt: de stroom voert u boven het rif, u hoeft alleen maar te blijven drijven, zo prachtig! Uiteindelijk komt u uit bij de pier, waar de boot ondertussen naar toe gevaren is. Er gaat overigens altijd iemand mee van de bemanning het water in. Heerlijk nagenieten op het zandstrand hier. Boekt u de boot voor het snorkelen de dag van aankomst, zodat u de volgende ochtend in alle vroegte (na het ontbijt) naar het eiland kunt varen. Het snorkelen is altijd vroeg, zo rond de lunch vaart u weer terug. Ook het duiken kunt u het beste regelen direct bij aankomst. De hotels liggen aan de kust van het ‘vasteland’ van Bali. Niet overal is strand, op sommige plekken wel, dan is het lava-strand. Voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd dat nu nog aan het groeien is. Het is nog lang niet zo mooi als Menjangan, waar u met een bootje heen gaat, maar leuk om te oefenen en een uurtje rond te kijken.

 

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

Dag 6 Pemuteran

Indonesie-Bali-alle generaties_1 Maleisie-WestMaleisie-Sabah-Lankayan-schildpadjeopvoet

Vanuit Pemuteran kunt u uitstapjes maken. Zo kunt u het dorp Pejarakan bezoeken, waar Balinese hindoes en islamitische Madurezen gebroederlijk naast elkaar leven. De bevolking leeft van de maïsen druiventeelt (Balinese wijn), winning van zeezout en de visvangst. Het marktje hier, iedere ochtend tussen 5 en 9 uur, is leuk om te bezoeken. Ook kunt u op één van de pearl-farms zien hoe parels gekweekt en bewerkt worden, u kunt ze hier overigens ook kopen. In Pemuteran is verder een project opgezet, waar men de toekomst van de groene zeeschildpad veilig stelt. De voornaamste activiteit is de voorlichting van de lokale bevolking zodat zij hun geld verdienen op een alternatieve, eco-vriendelijke wijze. Eieren worden van de locals gekocht en in de kwekerij uitgebroed. Tegen betaling kunt een jeugdige schildpad in de oceaan vrijlaten. Dit project is bij Reef Seen Divers bij Amertha Villas. Een andere heel leuke excursie: paardrijden langs de kust!

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt

Dag 7 Pemuteran - Lovina

U kunt in de vroege ochtend nog snorkelen of duiken. U regelt zelf een taxi naar Lovina (is makkelijk: bij de receptie of gewoon langs de straat, de chauffeurs stoppen wel; waarschijnlijk is de laatste optie het goedkoopst). Natuurlijk kunnen wij ook de transfer voor u regelen, maar onze chauffeur moet helemaal uit Denpasar komen (en weer terug), dit is een dure optie voor u. Uw taxichauffeur rijdt in ongeveer anderhalf uur naar Lovina.

 

Informatie Lovina:

De stranden van Lovina zijn lavastranden (donker zand). Er zijn restaurantjes langs de weg. In Lovina kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. U kunt snorkelen en duiken in rustig en glashelder water; de rustige zee en de ondiepe lagune maken deze kust ideaal voor beginnende snorkelaars en duikers (er zijn mooiere onderwaterplekken bij Bali). U kunt ter plaatse een boot huren om naar de mooiste snorkellocaties te varen, deze liggen meer ten oosten van Lovina. Een aanrader: bij, of zelfs vóór zonsopgang, per boot de zee op en op zoek naar de dolfijnen. De kans dat u deze dieren ziet is zo’n 80 %. Je boot wordt soms omringd door tientallen springende, spelende en blazende dolfijnen. Heel leuk en bijzonder. U dient al de dag of avond ervóór een boot te bespreken (bij de receptie van het hotel of, goedkoper, op het strand). De tocht duurt meestal ruim twee uur (en laat u niet na een uur al naar uw hotel terugbrengen).

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt

Dag 8 Lovina

Indonesie-Bali-Lovina-vissersboot-vlag shutterstock_250675489(8) Indonesie-Bali-Lovina-religie(8) Bali-Lovina-dolfijnen4(8)

Vanaf Lovina zijn goede wandelpaden, tempels en warme zwavelbaden in de heuvels. Een interessant tochtje vanaf Lovina: naar het boeddhistische klooster. U gaat naar Banjar, ten westen van Lovina. Het is het enige boeddhistische klooster op Bali. Hier vlakbij zijn hotsprings, absoluut een hoogtepunt, mede ook door het vele groen rondom. Er zijn drie bronnen, van heet naar warm (u moet echt bijkomen). Neemt u hier een bad in alle drie de baden, u komt er verkwikt weer uit. En dan heerlijk lunchen hier, uw dag is weer goed.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt

Dag 9 Lovina - Sidemen

Vanaf vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

Vanaf Lovina rijdt uw chauffeur oostwaarts tot aan Kubutambahan. Daar slaat hij af, de bergen in. U rijdt naar het vulkanische en hooggelegen (daardoor koele) Baturmeer. Het meer is zo’n 7½ km. lang en op zijn breedste punt 2½ km. breed. Leuk om hier te lunchen, met uitzicht op de vulkaanberg en het meer. En dan naar de moedertempel, de prachtige Besakih, gebouwd op de helling van de heilige Gunung (berg) Agung. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oudbalinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. Door naar het bergdorpje Sidemen. Deze dagtocht, als u alle suggesties volgt, duurt zo rond de 6.5 uur.

 

Informatie Sidemen:

Het gebied rondom in het district Sidemen is schitterend, u krijgt hier het gevoel van het oude Bali. De machtige heilige Gunung (= berg) Agung torent boven alles uit. Rijstterrassen lijken tegen de berghellingen geplakt en lopen door in de valleien. Zo moet Bali ooit helemaal zijn geweest. Het is ook een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving: o.a. naar de moedertempel Besakih en het waterpaleis Tirtagangga. Wij vinden dit deel van Bali een geweldige ervaring voor diegenen, die het Bali van vroeger nog willen leren kennen en tot rust willen komen in het adembenemend mooie landschap. De Balinezen beschouwen de heilige berg de Gunung Agung als ‘de navel van de wereld’ en slapen met hun hoofd naar de Agung. Het is hier puur. Veel yoga en retraite centra zijn hier gevestigd.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Sidemen

Geniet van de prachtige omgeving! Vanuit Sidemen kunt u ook een dagtocht maken door het mooie oostelijke deel van Bali. Hieronder treft u een aantal suggesties aan. U kunt een bezoek brengen aan de Besakih, de moedertempel, tegen de helling van de Gunung Agung (heilige berg) gebouwd. Het is het oudste, grootste en indrukwekkendste tempelcomplex op Bali. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oudbalinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. Het is een prachtige tempel, de lokale gidsen zijn helaas wel wat agressief. Meer naar het zuiden ligt het dorp Tenganan, waar nog oorspronkelijke Balinezen, de Bali Aga, leven. Gaat u zeker de fantastisch mooie en beroemde rijstterrassen in het uiterste oosten bekijken; deze dienen zelfs als voorbeeld voor andere Aziatische landen. Blijft u niet in uw busje zitten, maar ga er uit: de stilte in, wandelend over de dijkjes van de rijstterrassen! U bent dan ook vlakbij Tirtagangga, één van de mooiste plaatsen op Bali. Tirtagangga (water van de Ganges) is een vijvercomplex, aangelegd op de plaats van een heilige bron, de plaats van een kleine watertempel. Het is het vroegere weekendverblijf van een raja. Het heeft ondiepe poelen met aangenaam koel water. De befaamde waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes van het openluchtpaleis op de helling van de Gunung Agung zijn toegankelijk voor het publiek.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Sidemen - Ubud

U rijdt in ongeveer 3 uur van Sidemen naar Ubud. Onderweg kunt u een stop maken in Klungkung; hier staat de historische rechtbank Kerta Gosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden (u doet er dan iets langer over).

 

Informatie Ubud:

Ubud ligt in een vruchtbare streek in de bergen tussen rivieren en is vooral vanuit het verleden bekend als centrum van de kunst. Sinds de schilder Walter Spies hier kwam wonen in de eerste helft van de vorige eeuw is Ubud het Mekka geweest voor zowel inlandse als Europese kunstenaars. Op een oppervlak van tien vierkante km. in en rond het plaatsje wonen de beste dansers, musici, schilders en houtsnijders van Bali. Elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een tempelfestival, viering of tentoonstelling. U moet maar even door het decor van de talrijke winkeltjes met souvenirs heenkijken. Het grootste paleis in Ubud, Puri Saren, is zeker een bezoekje waard. In het museum Puri Lukisan Museum zijn de mooiste selecties schilderijen, tekeningen en beelden vanaf 1930 tot heden te bewonderen. De omgeving van Ubud is prachtig.

 

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 12 Ubud

bali-quadrijden(8) Indonesie-Bali-Ubud-apenfamilie(8) DSC03804(8)

Vanuit Ubud kunt u diverse excursies ondernemen. Erg leuk om te doen: raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Of u kunt fietsen huren en al dan niet onder begeleiding een prachtige tocht door de sawa’s in de omgeving van Ubud maken. Ook worden er diverse wandelingen georganiseerd in de omgeving van Ubud, vraagt u ons gerust om de mogelijkheden. Toeristisch, maar aardig is het Monkey Forest. In dit apenbos, een beschermd gebied leven drie groepen langstaartapen. Pas op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze (brillen, sieraden). En niet voederen! Bijzonder is ook het volgen van een kookcursus in Ubud. Een leuke kookles kunt u volgen bij The Paon Bali. Onder begeleiding van een kok gaat u aan de slag om Indonesische gerechten te bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Ubud - Sanur

U wordt bij uw hotel in Ubud opgehaald en naar uw hotel in Sanur gebracht (transfer).

 

Informatie Sanur:

Sanur is een prettige en mooie strandbestemming aan de zuidoostkust met vaak een mooie zonsopgang (wel vroeg!). Sanur is kleiner, rustiger, mooier en beschutter dan bestemmingen als Kuta of Legian. Het plaatsje heeft zijn Balinese karakter behouden; dit blijkt vooral ’s morgens in alle vroegte, als alleen de plaatselijke bevolking op straat is te zien. Het zandstrand van Sanur (kleur zand als onze stranden) is op de meeste plaatsen rustig. De branding is ver weg, u springt niet zomaar vanaf het strand de hoge golven in; het water komt tot uw kuiten. U ziet hier ook nog veel Balinezen gebruik maken van het strand, de kampungs liggen direct achter de hotels. Sanur kent diverse uitstekende restaurants in typisch Balinese sfeer. Op diverse plaatsen zijn lokale bewoners eenvoudige restaurantjes begonnen op het strand in het zuiden: plastic stoeltjes, maaltijden voor ‘geen geld’, voeten in het zand. Genieten!

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 14 Sanur

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 15 Sanur

Bali-bootjes-strand-VanVerre(13)

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 16 vertrek Sanur

U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven of uw volgende bestemming gebracht (transfer).

Einde van een prachtige reis!

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën