terug naar het overzicht

Familiereis Bali

Avontuur, actie & chillen in één reis op Bali en Nusa Lembongan. Jullie gaan fietsen door de rijstvelden, raften, hiken naar watervallen, snorkelen en/of duiken boven scheepswrakken, golfsurfen. Én ook tempels bezoeken, relaxen aan het strand en de lokale keuken proeven. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Raften door de jungle
Snorkelen bij scheepswrakken
Op bezoek bij locals
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 1100,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Familiereis Bali

Dag 1      Aankomst Ubud
Dag 2      Ubud

Dag 3      Ubud

Dag 4      Munduk

Dag 5      Munduk

Dag 6      Amed

 

Dag 7      Amed

Dag 8      Sidemen

Dag 9      Sidemen

Dag 10    Nusa Lembongan

Dag 11    Nusa Lembongan

Dag 12     Nusa Lembongan

Dag 13     Canggu

Dag 14     Canggu

Dag 15     Canggu

Dag 16     Vertrek Canggu

100% maat werk

Dag 1 Denpasar - Ubud

Bali-Ubud-Tempel2

Jullie worden van de luchthaven opgehaald en naar het hotel in Ubud gebracht.


Informatie Ubud:
Ubud is zo'n stadje waar voor iedereen uit het gezin wat te doen is, het maakt niet uit hoe oud je bent. Het is een artistiek plaatsje met veel galerieën en kunstwinkeltjes (hoewel niet alles kunst is). Ook is er een enorme souvenirs markt. 's avonds kun je in het gezellige centrum heerlijk eten en gezellig een drankje drinken. 

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief transfer

Dag 2 Ubud

Fietstocht bij Ubud P1010276(8) Bali-Rijstvelden-Rijst-drager1_1_408521 Indonesie-Bali-Dorpsjongen

Fietsen vanaf noordelijk Bali naar Ubud. Dit is nu echt een heel leuke fietstocht: niet zwaar, want jullie fietsen grotendeels bergafwaarts. Tijdens de fietstocht rijden jullie vanaf Mount Batur door prachtige valleien, Balinese dorpjes, langs oude tempels en natuurlijk langs de groene rijstvelden. Met de fiets kom je op plekjes waar je normaal niet zo snel komt. Er gaat een gids mee die jullie heel veel kan vertellen!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt en fietsexcursie

Dag 3 Ubud

f9c5487c-8e39-4a9a-ba96-e37605046ab9 a (17)

Vandaag staat er een spannende activiteit voor de echte waterratten op het programma. Jullie gaan namelijk raften! Over de stroomversnellingen van de rivier, die door de wilde natuur stroomt. Natuurlijk kun je ergens onderweg bij een waterval even bijkomen van alle inspanningen en een frisse duik nemen. Aan het einde van de tocht staat er een heerlijk lunchbuffet voor jullie klaar.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt en raften

Dag 4 Ubud - Munduk

De rijstvelden in Munduk Indonesie-Bali-Munduk-Hortensia_1_407833 Indonesie-Kinderen-meisjeinjungle_3

De komende dagen maken jullie gebruik van een minibusje met chauffeur. Zo kunnen jullie gaan en staan waar jullie willen. Willen jullie een excursie gaan maken? De chauffeur neemt jullie mee. Onderweg naar het volgende hotel stoppen voor een foto? Dat kan zo ook gemakkelijk. Op naar de groene bergen van Munduk. Het is een mooie, maar rustige route door de binnenlanden van ongeveer 5,5 uur met stops.

Informatie Munduk:
Er is een plek op Bali waar je even geen klamme handen en zweetdruppels op je hoofd hebt. Dat is in de bergen van het district Munduk. Het is hier heerlijk koel. En er groeit van alles zoals koffie, cacao, kruidnagel en tabak. Een grappig gezicht zijn de blauwe hortensia's en rode kerststerren die in Munduk worden gekweekt. Die vallen wel op tussen al het groen.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 5 Munduk

5bf85e39-fd2b-4f17-b127-8072f2e48f06

Wandel met een gids van jullie hotel door de jungle de berg af, je komt dan aan bij één van de tweelingmeren. Stap hier in een houten bootje en peddel over het koele water. Het Munduk-gebied is heerlijk rustig en de kans dat je andere toeristen tegenkomt is klein.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt en wandeling

Dag 6 Munduk - Amed

BALI, AMED-d1a5b0f6(2) P1020252(17)

Vanuit de groene bergen van Munduk naar de lavastranden van Amed. Het is met stops en al zo'n 5 uur rijden.
Onderweg bezoeken jullie het mooie Bratan-meer en een prachtige waterval.

Informatie Amed:
Amed is een van dé plekken om te gaan duiken of snorkelen. Het is niet de meest gezellige plek op Bali, maar onder water merk je daar niks van.

 

Overnachting in Amed.

Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 7 Amed

Indonesie-Bali-Amed-vissersbootje_2 Indonesie-Bali-Amed-kustlijn Indonesie-Kinderen-meisjemetdoek_4

Je kunt vanuit Amed ook Oost-Bali goed verkennen. Niet ver van Amed ligt bijvoorbeeld Tirtagangga, een vijver-tempel complex met water uit de heilige bron. Op de helling van de heilige berg de Gunung Agung staat de moedertempel Besakih. De kans is heel groot dat je hier offerfeesten ziet. Is er nog tijd over? Breng dan een bezoek aan het dorp Tenganan. Hier leven de oorspronkelijke bewoners van Bali, de Bali Aga. Onderweg kom je langs de hoogste rijstterrassen ter wereld. Wist je dat de rijstterrassen in dit gebied een voorbeeld zijn voor veel andere Aziatische landen?

 

Overnachting in Amed.

Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 8 Amed - Sidemen

Bali-Sidemen-Rijstveld Indonesie-Bali-Sidemen-muzikant

Nog niet genoeg van de onderwaterwereld gezien? Dan is er in de ochtend nog tijd genoeg voor een duik. En dan weer op pad, niet zo ver, naar Sidemen. Onderweg komen jullie langs het waterpaleis van Tirtagangga.

 

Informatie Sidemen:

In Sidemen lijkt het wel of de tijd heeft stilgestaan. Het gebied bestaat uit rijstvelden en -terrassen, met hier en daar een dorp. Het ligt aan de voet van de heilige berg Gunung Agung. Je zult zien dat de inwoners van de dorpjes aan het werk zijn op het land, offers brengen aan de goden en aan het einde van de dag verkoeling zoeken in de rivier. Dit is het lokale leven van Bali!

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 9 Sidemen

Indonesie-Bali-Sidemen-landschap3(13)

Vanuit Sidemen kunnen jullie het oosten van Bali, met haar tempels, rijstterrassen en prachtige uitzichten, goed verkennen.

 

Wij geven graag wat tips:

In het dorpje Tenganan wonen de Bali Aga, de oorspronkelijke inwoners van Bali. Kijk eens mee hoe zij een hand gevlochten mand, kunst op een palmblad of een Balinese kalender maken. Even verderop ligt Klungkung. Hier staat de historische rechtbank van Kerta Gosa. In de rechtbank wordt op plafondschilderingen uitgebeeld hoe mensen vroeger werden gestraft voor misdrijven. Een ander hoogtepunt is de grootste en belangrijkste hindoeïstische tempel van Bali; de Besakih tempel. De kans is heel groot dat er een offerfeest aan de gang is.

Einde dag neemt de chauffeur afscheid van jullie.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 10 Sidemen - Nusa Lembongan

NUSA LEMBONGAN, ONDERWATERWERELD_1_379414 Indonesie-Bali-NusaLembongan-zeezicht Indonesie-Bali-NusaLembongan-onderwater7

Jullie worden bij het hotel in Sidemen opgehaald en naar de haven van Sanur gebracht. Jullie worden in ongeveer 30 minuten met een snelle boot van Sanur naar Nusa Lembongan gebracht.


Informatie Nusa Lembongan:
Mooie zandstranden, ruige kusten en kleurrijke koraalriffen: dat is Nusa Lembongan. Dit kleine eiland ligt op nog geen uur varen ten zuidoosten van Bali, jullie zijn er zo. Het is heerlijk vertoeven hier op de stranden en rond het eiland waar je goed kunt snorkelen en duiken.

 

Overnachting op Nusa Lembongan.

Inclusief ontbijt, transfer en boottocht

Dag 11 en 12 Nusa Lembongan

248132f4-4b15-4fde-b574-460d2b93b20a

Tijd om te gaan snorkelen tussen de kleurrijke vissen en misschien wel de mantaroggen. Vanuit een boot springen jullie in het water en kunnen jullie gaan genieten van het mooie koraal. Blijven jullie liever boven water? Maak dan een boottocht naar het mangrovebos. In een klein bootje worden jullie door smalle waterwegen gepeddeld. De lange boomwortels in het water zijn een geliefde plek voor grote reptielen, zoals bijvoorbeeld varanen. Houd jullie ogen dus goed open!

 

 

Overnachtingen op Nusa Lembongan.

Inclusief ontbijt en snorkelexcursie

Dag 13 Nusa Lembongan - Canggu

Indonesie_Bali_Canggu_strand c52a3e39-989c-4785-9144-ca8474cc50b4

Jullie worden in ongeveer 30 minuten met een snelle boot van Nusa Lembongan naar Sanur gebracht. Jullie worden bij de haven van Sanur opgehaald en naar het hotel in Canggu gebracht.


Informatie Canggu:

Rustig strand aan de zuidwestkust van Bali? Dat vinden jullie in Canggu. Heerlijk ontspannen in het nog redelijk rustige kustplaatsje, maar met de drukte van Kuta en Seminyak op rij-afstand.

 

Overnachting in Canggu.

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Dag 14 en 15 Canggu

bali-surfingjpg

De komende dagen kunnen jullie genieten van zon, zee en strand. Voor de actievelingen is er natuurlijk ook genoeg te doen! Zo kunnen jullie bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de tempel Tanah Lot. Deze tempel is op een rots in zee gelegen, een spectaculair gezicht! Een ander leuk uitstapje aan het einde van de middag is naar de Uluwatu-tempel. Rondom de tempel zijn veel aapjes en net na zonsondergang wordt hier de Kecakdans (apendans) opgevoerd. Willen jullie liever op pad met een catamaran of dolfijnen spotten? Onze Indonesië specialisten kunnen dit allemaal voor jullie regelen.

 

Overnachtingen in Canggu.

Inclusief ontbijt

Dag 16 Vertrek Canggu

3cda7bb6-0adb-4880-8df5-ae69f53ab618

Jullie worden bij jullie hotel in Canggu opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer.

 

Hier houdt deze voorbeeldreis op. Natuurlijk is het mogelijk om de reis te verlengen of aan te passen zoals jullie willen. Neem hiervoor contact op met onze Indonesië specialist.

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen