terug naar het overzicht

Familie rondreis Bali

Een reis die zeer geschikt is voor families met kinderen. We hebben overal hotels met familiekamers opgenomen. De reis is rustig qua opzet, u hoeft niet iedere dag te verkassen. Natuurlijk ziet u de bijzondere cultuur en weelderige natuur van Bali.

Maar er zitten een aantal excursies in de reis die leuk zijn voor jong en oud. U gaat snorkelen en ziet dolfijnen. Een bijzondere toevoeging kan een bezoek aan een weeshuis bij Lovina vormen.

Wat maakt deze reis bijzonder
Een ontspannende rondreis
Bezoek Monkey Forest in Ubud
Ga snorkelen met dolfijnen
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Prijsindicatie: vanaf € ,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Familiereis Bali

Dag 1  Aankomst Tuban

Dag 2  Tuban

Dag 3  Lovina

Dag 4  Lovina

Dag 5  Lovina

 

 

Dag 6  Lovina

Dag 7  Ubud

Dag 8  Ubud

Dag 9  Ubud

Dag 10 Ubud

Dag 11 Sanur

Dag 12 Sanur

Dag 13 Sanur

Dag 14 Sanur

Dag 15 Vertrek Sanur 

100% maat werk

Dag 1 Naar Tuban

U wordt opgehaald en naar uw hotel in Tuban gebracht (transfer).

 

Informatie Tuban:

Tuban ligt aan de zuidkant van het drukke Kuta. Tuban ligt ook redelijk dicht bij de luchthaven. In de hotels merkt u daar niet veel van door het 'lawaai' van de golven die op het strand beuken. Winkeltjes en restaurantjes zijn op loopafstand. Als u naar de drukte van Kuta wilt, dan loopt u daar gewoon naar toe. De zonsondergangen aan deze kant van het eiland zijn prachtig.

 

Overnachting in Tuban.

Inclusief transfer

Dag 2 Tuban

Indonesie-Bali-Kutastrand(13)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Tuban.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Tuban - Lovina

U wordt bij uw hotel in Tuban opgehaald en naar uw hotel in Lovina gebracht (transfer).

 

Informatie Lovina:

De stranden van Lovina zijn lavastranden (donker zand). Er zijn restaurantjes langs de weg. In Lovina kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. U kunt snorkelen en duiken in rustig en glashelder water; de rustige zee en de ondiepe lagune maken deze kust ideaal voor beginnende snorkelaars en duikers (er zijn mooiere onderwaterplekken bij Bali). U kunt ter plaatse een boot huren om naar de mooiste snorkellocaties te varen, deze liggen meer ten oosten van Lovina. Een aanrader: bij, of zelfs vóór zonsopgang, per boot de zee op en op zoek naar de dolfijnen. De kans dat u deze dieren ziet is zo’n 80 %. Je boot wordt soms omringd door tientallen springende, spelende en blazende dolfijnen. Heel leuk en bijzonder. U dient al de dag of avond ervóór een boot te bespreken (bij de receptie van het hotel of, goedkoper, op het strand). De tocht duurt meestal ruim twee uur (en laat u niet na een uur al naar uw hotel terugbrengen).

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, transfer

 

Dag 4 Lovina

dolfijnenspottenbali Bali-Lovina-dolfijnen3(8)

Tip: U kunt gaan zwemmen met dolfijnen in hotel Melka Excelsior. Het vervoer naar het hotel is niet inbegrepen. U kunt lopend gaan of een taxi nemen. U gaat 20 minuten met de dolfijnen zwemmen in het zwembad. De prijs voor deze excursie is nog niet in de reis opgenomen.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Lovina

Vanaf vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

De weg naar Pemuteran is goed, u rijdt er ook redelijk snel naar toe: in ongeveer 1,5 uur. Pemuteran ligt schuin tegenover het eiland Menjangan. De onderwaterwereld rondom dit eiland leent zich uitstekend voor snorkelen en duiken. Er is een prachtig onderwaterrif met harde en wuivende koralen, met de meest exotische vissen. Als u snorkelt: de stroom voert u boven het rif, u hoeft alleen maar te blijven drijven, zo prachtig! Uiteindelijk komt u uit bij de pier, waar de boot ondertussen naar toe gevaren is. Er gaat overigens altijd iemand mee van de bemanning het water in. Heerlijk nagenieten op het zandstrand hier.

 

Boekt u de boot voor het snorkelen de dag van aankomst, zodat u de volgende ochtend in alle vroegte (rond 6 uur) naar het eiland kunt varen. Het snorkelen is altijd in alle vroegte, zo rond 11 uur worden de golven hoger. In Pemuteran is er een project opgezet, waar men de toekomst van de groene zeeschildpad veiligstelt. De voornaamste activiteit is de voorlichting van de plaatselijke bevolking zodat zij hun geld verdienen op een alternatieve, eco-vriendelijke wijze. Eieren worden van de locals gekocht tegen een eerlijke prijs en de eieren worden in de schildpaddenopvang uitgebroed. Tegen betaling kunt u een jeugdige schildpad in de oceaan vrijlaten. Op de terugweg heeft u alle tijd om een omweg te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld naar de hotsprings.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Lovina

Indonesie-Bali-Lovina-bootjesopstrand

 

Nog een dagje in Lovina.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Lovina - Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-houtsnijder3(8) Indonesie-Bali-Ubud-jongetjesopstoep(8) Indonesie-Bali-Ubud-papegaaien2(8)

Vanaf Lovina rijdt uw chauffeur oostwaarts tot aan Singaraja, daar slaat hij af de bergen in. Het is een schitterende bergroute. U rijdt via de Gitgit-waterval (zeker even gaan kijken) naar het Bratanmeer, naar Bedugul. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur (meer dan 2000 meter hoog), die boven het meer uittorent. Het koele Bedugul ligt op 1200 meter hoogte. Op een kleine landtong staat het half hindoeïstïsche, half boeddhistische tempelcomplex Ulun Danu met een meru-toren van 7 lagen. Een andere elegante tempel heeft maar liefst 11 daken en is gewijd aan Visjnu. Tussen Lovina en Zuid-Bali ligt Bedugul, niet ver van het Bratanmeer. Bij Bedugul ligt een leuk attractiepark, waar kids zich uitstekend zullen maken en u zich ook weer even jong voelt! In een prachtige groene, bosrijke omgeving is het Bali Treetops Park aangelegd met veel zorg voor de instandhouding van de natuurlijke omgeving. Tussen de bomen zijn 7 avontuurlijke circuits aangelegd waarbij u van boom naar boom zweeft of schommelt via een suspension bridge. De hoogtes variëren van 2 tot 20 meter. Er zijn 72 attracties voor alle leeftijden: van zogenaamde tokkelbanen, tot schommels, wiebelende hangbruggen, "spinnenwebben" enzovoorts. De attracties zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. U betaalt de entree ter plekke. Vervolgens naar Pacung, ten zuiden van het Bratanmeer. Hier kunt u even lunchen. Uw chauffeur brengt u daarna verder zuidwaarts, tot het dorpje Munggu. Daar neemt hij de afslag naar Ubud.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 8 Ubud

In Ubud kunt u een prachtige fietstocht door de sawa’s maken. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het beginpunt van de fietstocht gebracht. Hier heeft u een mooi uitzicht over het landschap en de vulkaan Batur. U maakt een prachtige tocht van 26 kilometer bergafwaarts, op goede mountainbikes. U ziet valleien, Balinese dorpen, passeert oude tempels en natuurlijk de groene rijstvelden. Prachtige bamboebossen sieren de kant van de weg. De gidsen zullen u af en toe iets vertellen over de geschiedenis van het land, de cultuur en de mensen. De tocht eindigt in het olifantenpark, waar u een lunch aangeboden krijgt. Ter plekke kunt u een olifantenrit erbij boeken. Deze tocht is mogelijk voor kinderen vanaf 12 jaar. Inbegrepen: mountainbike, transfer van en naar het hotel, buffet lunch en mineraal water, toegang tot het olifantenpark, veiligheidsmateriaal en begeleiding van gids.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, fietstocht, entree olifantenpark

Dag 9 Ubud: dagtocht Oost-Bali

P1020308(8) Bali-Tirtagangga-jonens bij vijvers(8) Rijst-wannen-voorbij-Tegallang(8)

Vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

U brengt een bezoek aan het oostelijk deel van Bali, het meest authentieke deel. U gaat naar het dorp Tenganan, waar nog oorspronkelijke Balinezen, de Bali Aga, leven. Niet zo ver hier vandaan ligt Klungkung; hier staat de historische rechtbank Kerta Gosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden. U kunt vervolgens naar Besakih, de moedertempel, tegen de helling van de Gunung Agung (heilige berg) gebouwd. Het is het oudste, grootste en indrukwekkendste tempelcomplex op Bali. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oudbalinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. Gaat u zeker de fantastisch mooie en beroemde rijstterrassen in het uiterste oosten bekijken; deze dienen zelfs als voorbeeld voor andere Aziatische landen. Blijft u niet in uw busje zitten, maar ga er uit: de stilte in, wandelend over de dijkjes van de rijstterrassen! U bent dan ook vlakbij Tirtagangga, één van de mooiste plaatsen op Bali. Tirtagangga (water van de Ganges) is een vijvercomplex, aangelegd op de plaats van een heilige bron, de plaats van een kleine watertempel.

 

Het is het vroegere weekendverblijf van een raja. Het heeft ondiepe poelen met aangenaam koel water. De befaamde waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes van het openluchtpaleis op de helling van de Gunung Agung zijn toegankelijk voor het publiek. U dient keuzes te maken, het is niet mogelijk om alles op één dag te doen. Aan het einde van de middag rijdt u terug naar Ubud.

U neemt hier afscheid van uw chauffeur.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Ubud

U wordt opgehaald door een chauffeur en gaat op verkenningstocht naar het Balinese platteland. Bij het Subak Museum in Tabanan krijgt u te zien hoe het eeuwenoude irrigatie systeem in Bali werkt. Daarna gaat u op bezoek bij een Balinese familie en ziet de dagelijkse bezigheden. Vervolgens een bezoek aan een lokale lagere school (niet op zon- en feestdagen). Daarna ziet u het ploegen en eggen van de rijstvelden met Balinese koeien. Ook uitleg over bepaalde planten en bomen zoals cacao, kruidnagel, peper, vanille en koffie. Terug bij het Balinese huis een kijkje in de traditionele keuken waar men cassave kookt. Aan het einde van het bezoek een Balinese lunch met oorspronkelijke Balinese gerechten.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, ecotour inclusief auto met chauffeur

Dag 11 Ubud - Sanur

kindopstrand(8) Indonesie-Bali-NusaLembongan-onderwater(8) Indonesie-Bali-NusaLembongan-zeewierhuisjes(8)

U wordt bij uw hotel in Ubud opgehaald en naar uw hotel in Sanur gebracht (transfer).

 

Informatie Sanur:

Sanur is een prettige en mooie strandbestemming aan de zuidoostkust met vaak een mooie zonsopgang (wel vroeg!). Sanur is kleiner, rustiger, mooier en beschutter dan bestemmingen als Kuta of Legian. Het plaatsje heeft zijn Balinese karakter behouden; dit blijkt vooral ’s morgens in alle vroegte, als alleen de plaatselijke bevolking op straat is te zien. Het zandstrand van Sanur (kleur zand als onze stranden) is op de meeste plaatsen rustig. De branding is ver weg, u springt niet zomaar vanaf het strand de hoge golven in; het water komt tot uw kuiten. U ziet hier ook nog veel Balinezen gebruik maken van het strand, de kampungs liggen direct achter de hotels. Sanur kent diverse uitstekende restaurants in typisch Balinese sfeer. Op diverse plaatsen zijn lokale bewoners eenvoudige restaurantjes begonnen op het strand in het zuiden: plastic stoeltjes, maaltijden voor ‘geen geld’, voeten in het zand. Genieten!

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 12 Sanur

Dagtocht met Bali Hai. U gaat de hele dag op pad. U wordt opgehaald van uw hotel. Met een grote catamaran vaart u in ongeveer 30 à 40 minuten naar Nusa Lembongan. Het laatste deel van de tocht gaan de motoren uit en majestueus zeilt de boot door het blauwe water. Ter plaatse kunt u kiezen wat u wilt doen, u kunt ’s morgens een excursie doen en ’s middags, zoals een eilandtocht, vaartochtje per glassbottomboat en snorkelen. U heeft de keus uit deze 3 mogelijkheden. De excursie is inclusief lunch en drankjes. U gaat overigens van boord, u verblijft in een soort restaurant bij het strand, waar ligbedden staan en waar zelfs een zwembad is! Er is ook een ponton waar vanaf het prima snorkelen is. Of u daalt af onder de waterspiegel met een semi-duikboot. U zult zich ongetwijfeld vermaken. We vermelden de meerprijs voor deze excursie. Als u ter plekke wilt duiken of een boottocht maken door het mangrovebos en een stukje fietsen: hier betaalt u ter plekke nog extra voor. Inbegrepen: Transport, boottocht en lunch.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt, dagtocht Nusa Lembongan met de Bali Hai

Dag 13 Sanur

Op de grens van Tuban en Kuta ligt het waterpretpark Waterbom Bali. Meer dan 20 spectaculaire glijbanen en diverse zwembaden zorgen voor veel waterplezier voor jong en oud. Het geheel is mooi aangelegd met Balinese tuinen. Even moe van alle attracties? Strijk dan even neer in één van de gazebo's of bij de poolbar. U betaalt de entree ter plekke.

Dag 14 Sanur

Cherating-springendekinderenbijzonsondergang(13)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 15 Vertrek Sanur

U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven of uw volgende bestemming gebracht (transfer).

Einde van een prachtige reis!

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën