terug naar het overzicht

Rondreis Bali's bergen en kusten

Vier totaal van elkaar verschillende plekjes: aan het strand van de noord- en zuidkust, in de hoge bergen en in het binnenland. Deze rondreis over Bali voert langs prachtige plaatsen. Zo bezoekt u Ubud, bekend vanwege de vele kunstenaars die er leven en werken. De routes zijn zo fraai, u weet niet wat u ziet. En dat alles in een rustig tempo. De reis begint en eindigt aan de zuidkust, waar u op twee verschillende locaties verblijft. U begint in het rustiger Sanur en eindigt in het bruisende Tuban. Ook Lovina met z’n dolfijnen en Candi Dasa met het authentieke achterland ziet u tijdens deze rondreis.

Wat maakt deze reis bijzonder
Uitgebreid hoogtepunten bezoeken
Dolfijnen kijken bij Lovina
Authentiek Oost-Bali
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Prijsindicatie: vanaf € 570,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Bali's bergen en kusten

Dag 1      Aankomst Sanur

Dag 2      Sanur

Dag 3      Ubud

Dag 4      Ubud

Dag 5      Candi Dasa

Dag 6      Candi Dasa

 

Dag 7      Lovina

Dag 8      Lovina

Dag 9      Tuban

Dag 10    Tuban

Dag 11    Tuban

Dag 12    Vertrek Tuban

100% maat werk

Dag 1 Naar Sanur

U wordt opgehaald en naar uw hotel in Sanur gebracht (transfer).

 

Informatie Sanur:

Sanur is een prettige en mooie strandbestemming aan de zuidoostkust met vaak een mooie zonsopgang (wel vroeg!). Sanur is kleiner, rustiger, mooier en beschutter dan bestemmingen als Kuta of Legian. Het plaatsje heeft zijn Balinese karakter behouden; dit blijkt vooral ’s morgens in alle vroegte, als alleen de plaatselijke bevolking op straat is te zien. Het zandstrand van Sanur (kleur zand als onze stranden) is op de meeste plaatsen rustig. De branding is ver weg, u springt niet zomaar vanaf het strand de hoge golven in; het water komt tot uw kuiten. U ziet hier ook nog veel Balinezen gebruik maken van het strand, de kampungs liggen direct achter de hotels. Sanur kent diverse uitstekende restaurants in typisch Balinese sfeer. Op diverse plaatsen zijn lokale bewoners eenvoudige restaurantjes begonnen op het strand in het zuiden: plastic stoeltjes, maaltijden voor ‘geen geld’, voeten in het zand. Genieten!

 

Overnachting in Sanur.
Inclusief transfer

Dag 2 Sanur

Indonesie-Bali-Sanur-kleurrijkestoffen(8) gezininzee(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Sanur - Ubud

U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en in ongeveer 2 uur naar uw hotel in Ubud gebracht (transfer).

 

Informatie Ubud:

Ubud ligt in een vruchtbare streek in de bergen tussen rivieren en is vooral vanuit het verleden bekend als centrum van de kunst. Sinds de schilder Walter Spies hier kwam wonen in de eerste helft van de vorige eeuw is Ubud het Mekka geweest voor zowel inlandse als Europese kunstenaars. Op een oppervlak van tien vierkante km. in en rond het plaatsje wonen de beste dansers, musici, schilders en houtsnijders van Bali. Elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een tempelfestival, viering of tentoonstelling. U moet maar even door het decor van de talrijke winkeltjes met souvenirs heenkijken. Het grootste paleis in Ubud, Puri Saren, is zeker een bezoekje waard. In het museum Puri Lukisan Museum zijn de mooiste selecties schilderijen, tekeningen en beelden vanaf 1930 tot heden te bewonderen. De omgeving van Ubud is prachtig.

 

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt, transfer

Dag 4 Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-fietsen(13)

Vanuit Ubud kunt u diverse excursies ondernemen. Erg leuk om te doen: raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Of u kunt fietsen huren en al dan niet onder begeleiding een prachtige tocht door de sawa’s in de omgeving van Ubud maken. Ook worden er diverse wandelingen georganiseerd in de omgeving van Ubud, vraagt u ons gerust om de mogelijkheden. Toeristisch, maar aardig is het Monkey Forest. In dit apenbos, een beschermd gebied leven drie groepen langstaartapen. Pas op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze (brillen, sieraden). En niet voederen! Bijzonder is ook het volgen van een kookcursus in Ubud. Een leuke kookles kunt u volgen bij The Paon Bali. Onder begeleiding van een kok gaat u aan de slag om Indonesische gerechten te bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Ubud – Candi Dasa

Vanaf vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

Naar de kustplaats Candi Dasa aan de oostkust vandaag. Onderweg kunt u een stop maken in Klungkung; hier staat de historische rechtbank Kerta Gosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden. Vervolgens naar het noordoosten; u zult ervaren dat dit deel van Bali rustig is en van een prachtige natuurlijke schoonheid. U maakt een slinger helemaal oostwaarts, naar het waterpaleis van Tirtagangga (betekent: water van de Ganges), een vijvercomplex. Het is het vroegere weekendverblijf van een raja. De befaamde waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes op de helling van de Gunung Agung zijn een bezoek zeker waard. U kunt hier ook lunchen. Een absoluut hoogtepunt zijn de rijstterrassen, vanuit heel Azië komt men daar de kunst afkijken. En niet in uw busje of auto blijven zitten, maar wandelen over de dijkjes van de sawa’s. Als u nog tijd heeft kunt u het Bali Aga-dorp bezoeken (oorspronkelijke bewoners van Bali), even te noorden van Candi Dasa. En dan naar uw eindbestemming, Candi Dasa. Reisduur circa 8 uur.

 

Informatie Candi Dasa:

Candi Dasa ligt aan de zuidoostkust, het is een leuke bestemming; Candi Dasa leent zich namelijk uitstekend voor het maken van uitstapjes in het oostelijk deel van Bali. Het strand van Candi Dasa is verdwenen een aantal jaren geleden; de hotels hebben een soort brede plankiers gemaakt, met zand bedekt, waarop de strandstoelen staan. Een creatieve oplossing.

 

Overnachting in Candi Dasa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Candi Dasa

Indonesie-Java-rijst-planten(13)

Vanuit Candi Dasa kunt u allerlei leuke uitstapjes maken in het mooie oostelijke deel van Bali. Bij dag 5 vindt u al vele suggesties. Ook kunt u een bootje huren en voor de kust gaan snorkelen of duiken.

 

Overnachting in Candi Dasa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Candi Dasa - Lovina

Bali-Lovina-dolfijnen3 Indonesie-Bali-Lovina-waterdrager

Naar het noorden, naar de moedertempel, de prachtige Besakih, gebouwd op de helling van de heilige Gunung (berg) Agung. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oudbalinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. Het is een prachtige tempel, de lokale gidsen zijn helaas wel wat agressief. Vervolgens naar het noordelijker gelegen vulkanische en hooggelegen (daardoor koele) Baturmeer. Het meer is zo’n 7½ km. lang en op zijn breedste punt 2½ km. breed. Leuk om hier te lunchen, met uitzicht op de vulkaanberg en het meer. Door naar de noordkust, daar volgt uw chauffeur de route naar het westen, via Singaraja rijdt u naar Lovina. Deze dagtocht, als u alle suggesties volgt, duurt zo rond de 6,5 uur.

 

Informatie Lovina:

De stranden van Lovina zijn lavastranden (donker zand). Er zijn restaurantjes langs de weg. In Lovina kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. U kunt snorkelen en duiken in rustig en glashelder water; de rustige zee en de ondiepe lagune maken deze kust ideaal voor beginnende snorkelaars en duikers (er zijn mooiere onderwaterplekken bij Bali). U kunt ter plaatse een boot huren om naar de mooiste snorkellocaties te varen, deze liggen meer ten oosten van Lovina. Een aanrader: bij, of zelfs vóór zonsopgang, per boot de zee op en op zoek naar de dolfijnen. De kans dat u deze dieren ziet is zo’n 80 %. Je boot wordt soms omringd door tientallen springende, spelende en blazende dolfijnen. Heel leuk en bijzonder. U dient al de dag of avond ervóór een boot te bespreken (bij de receptie van het hotel of, goedkoper, op het strand). De tocht duurt meestal ruim twee uur (en laat u niet na een uur al naar uw hotel terugbrengen).

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Lovina

Vanaf Lovina zijn goede wandelpaden, tempels en warme zwavelbaden in de heuvels. Een interessant tochtje vanaf Lovina: naar het boeddhistische klooster. U gaat naar Banjar, ten westen van Lovina. Het is het enige boeddhistische klooster op Bali. Hier vlakbij zijn hotsprings, absoluut een hoogtepunt, mede ook door het vele groen rondom. Er zijn drie bronnen, van heet naar warm (u moet echt bijkomen). Neemt u hier een bad in alle drie de baden, u komt er verkwikt weer uit. En dan heerlijk lunchen hier, uw dag is weer goed.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Lovina - Tuban

Indonesie-Bali-Jatiluwih-landschap4(13)

Vanaf Lovina rijdt uw chauffeur oostwaarts tot aan Singaraja, daar slaat hij af de bergen in. Het is een schitterende bergroute. U rijdt via de Gitgit-waterval (zeker even gaan kijken) naar het Bratanmeer, naar Bedugul. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur (meer dan 2000 meter hoog), die boven het meer uittorent. Het koele Bedugul ligt op 1200 meter hoogte. Op een kleine landtong staat het half hindoeïstïsche, half boeddhistische tempelcomplex Ulun Danu met een meru-toren van 7 lagen. Een andere elegante tempel heeft maar liefst 11 daken en is gewijd aan Visjnu. Vervolgens naar Pacung, ten zuiden van het Bratanmeer. Hier kunt u even lunchen. Uw chauffeur rijdt verder langs Denpasar naar het uiterste zuiden, naar Tuban. Een omweg, maar wel prachtig: via de Jatiluwi-route: vanaf Pacung rijdt u niet meteen naar het zuiden, maar volgt u een smalle weg door een schitterend gebied (hoge rijstterrassen, er kunnen alleen minibusjes rijden op deze smalle weg). Bij de tempel Luhur Batukau naar Tuban. De reisduur, indien u de Jatiluwi-route neemt, zal ruim 7.5 uur bedragen.

 

Informatie Tuban:

Tuban ligt aan de zuidkant van het drukke Kuta. Tuban ligt ook redelijk dicht bij de luchthaven. In de hotels merkt u daar niet veel van door het 'lawaai' van de golven die op het strand beuken. Winkeltjes en restaurantjes zijn op loopafstand. Als u naar de drukte van Kuta wilt, dan loopt u daar gewoon naar toe. De zonsondergangen aan deze kant van het eiland zijn prachtig.

U neemt hier afscheid van uw chauffeur.

 

Overnachting in Tuban.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Tuban

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Tuban.

Inclusief ontbijt

Dag 11 Tuban

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Tuban.

Inclusief ontbijt

Dag 12 Vertrek Tuban

Indonesie-Bali-Kutastrand(13)

U wordt bij uw hotel in Tuban opgehaald en naar de luchthaven of uw volgende bestemming gebracht (transfer).

Einde van een prachtige reis!

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën