terug naar het overzicht

Rondreis Bali, Flores en Gili

Zo maar een paar ingrediënten uit de rondreis Bali, Flores en Lombok: authentieke dorpen met spelende kindjes, rijstvelden in de vorm van een spinnenweb, kratermeren in onverklaarbare tinten, witte zandstranden, een kleurrijke onderwaterwereld en natuurlijk oog in oog staan met de angstaanjagende Komodo-varaan. U start op Bali met strand en de rijstvelden en marktjes bij Ubud. Dan een rondreis over Flores, relaxen op Gili Meno voor de kust van Lombok en tot slot nog een strandbestemming op Bali.

Wat maakt deze reis bijzonder
Uitgebreid Flores verkennen
Privé-boottocht Komodo-varaan
Snorkelen rustig eiland Lombok
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
Prijsindicatie vanaf € 2900,- per persoon
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag voor Bali, Flores en Gili

Bali
Dag 1    Aankomst Denpasar, naar Sanur
Dag 2    Sanur
Dag 3    Ubud
Dag 4    Ubud
Dag 5    Ubud

Flores
Dag 6    Maumere
Dag 7    Moni

Dag 8     Moni
Dag 9     Riung
Dag 10   Riung
Dag 11   Bajawa
Dag 12   Ruteng
Dag 13   Labuan Bajo
Dag 14   Komodo
Dag 15   Labuan Bajo

Lombok
Dag 16   Gili Meno
Dag 17   Gili Meno
Dag 18   Gili Meno
Bali
Dag 19   Balangan
Dag 20   Balangan
Dag 21   Vertrek Denpasar

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Denpasar - Sanur

Welkom op het godeneiland Bali

Bij aankomst op Bali wordt u van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Sanur gebracht.

 

Sanur is de aangewezen plek om de reis te beginnen. De voetjes in het zand en lekker genieten van deze bruisende strandbestemming. Sanur heeft een kalme zee, omdat de zeebodem geleidelijk afloopt en de golven verder in het water breken. Langs het strand loopt de promenade met veel winkeltjes en restaurantjes. Hoewel Sanur veel richt op toeristen, heeft het plaatsje toch het Balinese karakter behouden.

Overnachting in Sanur.
Inclusief transfer

Dag 2 Sanur

Indonesie-Bali-Sanur-traditionele-boot Indonesie-Bali-Sanur-vissersman

U kunt deze dagen genieten van zon, zee, strand. Mocht u toch nog wat willen zien, dan kunt u een excursie maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de tempel Tanah Lot. Bezoek deze tempel, die op een rots in zee is gelegen, voor zonsondergang. U kunt dan mooie foto’s van de ondergaande zon nemen. Of ga naar de Uluwatu tempel en zie de opzwepende Kecakdans. Shop in Kuta of ga met een catamaran naar Nusa Lembongan.

 

Overnachting in Sanur.
Inclusief ontbijt

Dag 3 Sanur - Ubud

Tussen de Balinese rijstvelden

Van Sanur rijden we verder naar Ubud. Ubud is bekend als kunstenaarsstadje, en dat is goed te zien. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud. Er is hier voor ieder wat wils.

 

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt, transfer

Dag 4 en dag 5 Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-houtsnijder3(8) bali-quadrijden(8) Indonesië-Ubud-Spa Alila-staff2(8)

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Houdt u van actie? Ga dan raften op een snelstromende rivier of mountainbiken in de bergen. U peddelt of trapt door gebieden die per auto niet te bereiken zijn. Een adrenalineshot gegarandeerd! Iets minder heftig kan ook. Trek uw wandelschoenen aan of ga fietsen (op een gewone fiets) over de vrij vlakke paden langs de sawa’s in de omgeving van Ubud. Erg leuk, al is het wel wat toeristisch, vonden wij Monkey Forest. In dit apenbos in Ubud leven drie groepen langstaartapen. Dus u ziet hier gegarandeerd apen van dichtbij. De apen zijn gewend aan mensen, en erg brutaal. Pas dus goed op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze. Houdt u ook zo van Indonesisch eten? Volg dan een kookworkshop om zelf de meest heerlijke gerechten te leren bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijten

Ubud: Fietstocht
Bali

Ubud: Fietstocht

In Ubud kunt u een prachtige fietstocht door de sawa’s maken. U kunt ter plaatse in Ubud fietsen huren en de...

Ubud: Raften
Bali

Ubud: Raften

Raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Na...

Dag 6 Ubud - Denpasar - Maumere

Vliegen naar Flores

Indonesie-Flores-Moni-Weven1_1_409375 Indonesie-Flores-kust

Vanaf Ubud rijdt u in ongeveer twee uur naar de luchthaven van Bali. Hier stapt u op het vliegtuig en reist u af naar Maumere op het eiland Flores.

 

Maumere is één van de grootste plaatsen op Flores, maar het stadje heeft een gemoedelijke sfeer. Langs de kust liggen witte zandstranden en als u tijdig arriveert, neem dan zeker een duik in het helderblauwe water. Voor de kust liggen zeetuinen waar u zich zeker zult vermaken.

 

Overnachting in Maumere.
Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Maumere: Snorkelexcursie
Kleine Sunda Eilanden

Maumere: Snorkelexcursie

Vandaag bezoekt u de eilandjes bij de kust van Maumere. U wordt tussen 07.00 en 07.30 uur opgehaald en naar...

Maumere: Trekking Mount Egon
Kleine Sunda Eilanden

Maumere: Trekking Mount Egon

U maakt vandaag een trekking op Mount Egon, één van Flores meest actieve vulkanen. De 1671 meter hoger berg...

Dag 7 Maumere - Moni

Op pad met een chauffeur en Engelssprekende gids

Een groot deel van de inwoners van Flores is katholiek en u ziet hier dan ook veel kerken en kloosters. U rijdt de stad uit naar het vissersdorp Wuring. De Bugis- en Bajo-bevolking die hier leeft, wonen in traditionele huizen op palen. De route naar Moni leidt langs groene heuvels en langs de kust.

 

Moni is een klein dorp, dat het uitgangspunt vormt voor het bezoek aan de vulkaan Kelimutu. Moni wordt omgeven door rijstvelden, groene heuvels en watervallen. De ideale omgeving voor het maken van wandelingen.

 

Overnachting in Moni.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 8 Moni

Mysterieuze kratermeren

indonesie-flores-kelimutu-vulkaan_1_369317 Moni-Riung-Rijstvelden1

Voor dag en dauw opstaan voor het bezoek aan de Kelimutu-vulkaan, dan is de kans groter dat het helder is. En het uitzicht is onvergetelijk als u de zon ziet opkomen boven de kratermeren. U wordt
door uw chauffeur naar de vulkaan gebracht, het laatste stukje naar het uitkijkpunt moet u lopen (circa 30 minuten). Het bijzondere van de Kelimutu zijn de drie kratermeren die allemaal een andere kleur hebben. De meren danken hun kleur aan opgeloste mineralen in het water. De kleuren steken als edelstenen af bij de diepgrijze, lavakleurige omgeving. Bezoek vervolgens de warmwaterbronnen bij Moni. Deze natuurlijke baden worden weinig bezocht door toeristen en hebben een aangename temperatuur. In de middag heeft u tijd om een wandeling te maken door de sawa's.

 

Overnachting in Moni.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 9 Moni - Riung

Er staat een mooie, maar lange rit door het groene landschap op de planning. Onderweg bezoekt u een aantal traditionele dorpjes voordat u aankomt bij uw eindbestemming van vandaag: Riung. Een kleine kustplaats waar weinig toeristen komen. Voor de kust van Riung ligt het Pulau Tujuhbelas (17 eilanden) National Park. Tussen de eilanden liggen prachtige koraaltuinen. Langs de kust ziet u traditionele huizen op palen waar Buginezen wonen; een vissersvolk afkomstig van Sulawesi.

 

Overnachting in Riung.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 10 Riung

Boottochtje en snorkelen

indonesie-flores-riung-strand_2_234428 Indonesie-Sulawesi-Bunaken-onderwater83_1_219587 Indonesie-Flores-Riung-vogels

Stap aan boord voor de boottocht voor de kust van Riung. U vaart langs de verschillende eilanden en uiteraard is er voldoende gelegenheid om te snorkelen. Maar eerst stopt u om de vliegende honden te bekijken die in de mangrovebossen langs de kust hangen. Een bijzonder aanzicht om zoveel gigantische vleermuizen bij elkaar te zien. U vaart verder naar een verlaten strand op één van de eilandjes. Neem een duik in het kristalheldere water en bewonder de kleurrijke onderwaterwereld. Rond het middaguur wordt de lunch geserveerd. Neem iets te lezen mee en u kunt hier nog enkele uren doorbrengen met snorkelen en relaxen.

 

Overnachting in Riung.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, boottocht

Dag 11 Riung - Bajawa

Wederom een mooie rit door de binnenlanden van Flores. U rijdt in ongeveer 2,5 uur naar Bajawa.
Onderweg bezoekt u heetwaterbronnen en een traditioneel dorp.

 

Bajawa is hoog gelegen, aan de voet van de vulkaan Enerie. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor het bezoek aan de traditionele dorpen in de omgeving. Ondanks dat de meeste bewoners officieel katholiek zijn, nemen de traditionele gebruiken en voorouderverering nog een belangrijke plaats in.

 

Overnachting in Bajawa
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Bajawa: Slapen in Tololela
Kleine Sunda Eilanden

Bajawa: Slapen in Tololela

Tijdens deze excursie bezoekt u verschillende dorpjes in de omgeving van Bajawa. Dit gebied bestaat...

Dag 12 Bajawa - Ruteng

Traditionele dorpen

Indonesie-Flores-oudeman-mes indonesie-flores-Ruteng-Huis_2_411027

Vandaag bezoekt u de bekendste dorpen in dit gebied: Bena en Luba. In het midden van beide dorpen staan megalieten tussen de oude huizen in. Hier worden nog regelmatig rituelen gehouden. Daarna door naar Ruteng, met leuke stops onderweg.

 

Het bergplaatsje Ruteng wordt omgeven door meerdere vulkanen. Het bergland bij Ruteng is dichtbegroeid en in de diepte ziet u mooie sawa’s. Ruteng is het centrum van de Manggarai-stam. De geweven doelen van deze stam zijn bijzonder vanwege het kleurgebruik. Maak een wandeling langs de authentieke huizen en bezoek ook zeker de markt in Ruteng Pu'u.

 

Overnachting in Ruteng.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 13 Ruteng - Labuan Bajo

Uniek in de wereld: spinnenweb-rijstvelden

Bekijk de plek waar één van de oudste skeletten ter wereld gevonden is. U rijdt vervolgens in ongeveer 4 uur door een bergachtig landschap naar de westkust van Flores. Bij Cancar ziet u de unieke spinnenweb-rijstvelden. Door aar de kustplaats Labuan Bajo.

Labuan Bajo is een rommelig havenstadje. In de hoofdstraat zitten een paar winkels en kleine restaurants en langs de kust treft u mooie stranden. U ziet hier geen strandstoelen en parasols; de stranden worden vooral gebruikt door de lokale bevolking en vissers. Labuan Bajo is het uitgangspunt voor het bezoek aan de Komodo-archipel, waar de komodovaranen leven. Ook is het een uitstekende plek om te duiken en snorkelen. Als u vroeg aankomt, kunt u naar de Spiegelgrot. Uw chauffeur neemt in de loop van de middag afscheid van u.

 

Overnachting in Labuan Bajo.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 14 Labuan Bajo - Komodo-archipel

Hoogtepunt van uw reis: met een privéboot naar de Komodo-varaan

Het prachtige uitzicht van Komodo Indonesie-Flores-Komodo-Komodovaraan_3_436597 indonesie-flores-komodo-boot

U wordt naar de haven gebracht en gaat aan boord van de boot om het bijzondere natuurgebied voor de kust van Labuan Bajo te verkennen. De Komodo-archipel bestaat uit talrijke eilanden. Op de eilanden Komodo en Rinca leven de reusachtige komodovaranen. Een enorm reptiel, die wel drie meter lang kan worden. De dieren jagen op vogels, zwijnen, herten en kleine zoogdieren. Het zijn behendige zwemmers en ze kunnen onverwacht snel zijn. U vaart eerst naar Rinca. Dit is het meest interessante eiland, omdat de kans om varanen te zien groter is dan op Komodo. Samen met de ranger maakt u een wandeling over het eiland.

Overnachting aan boord van de komodoboot.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids, boottocht

Dag 15 Komodo-archipel - Labuan Bajo

Spot de Komodovaraan

U wordt gewekt door fluitende vogels en de deinende zee, dat is lekker wakker worden! Na het ontbijt maakt u een wandeling over het eiland Padar. Vervolgens vaart u verder naar het eiland Komodo. Samen met de ranger gaat u nogmaals op zoek naar komodovaranen. Op dit eiland verzamelen ze zich vaak rond een waterpoel, wat het zoeken makkelijker maakt. Naast buffels, herten en zwijnen leven er op dit groene eiland ook veel vogels, waaronder kaketoes. U bent op één van de beste snorkelplekken van Indonesië, dus een duik onder water mag zeker niet ontbreken. Bij Pink Beach wordt de lunch geserveerd en heeft u de tijd om te snorkelen. Terugvaart naar Labuan Bajo. Hier neemt u afscheid van de bemanning. U wordt van de haven opgehaald en naar uw hotel in Labuan Bajo gebracht (transfer).

 

Overnachting in Labuan Bajo.
Inclusief ontbijt, lunch, transfer, Engelssprekende gids, boottocht

Dag 16 Labuan Bajo - Praya Lombok - Gili Meno

Indonesie-Lombok-Gili Meno-vissersbootje_1 indonesie-lombok-gili-meno-cimodo_1_462715

Aardig wat reizen vandaag: een transfer naar de luchthaven, een vlucht naar Lombok en daar een transfer naar de haven om over te varen naar het eiland Gili Meno. Maar dan is het tijd om te relaxen.

 

Van de drie Gili-eilanden die voor de kust van Lombok liggen, is Gili Meno het kleinst. Hier komt u
voor de smalle, hagelwitte zandstranden en kleurrijke koraalriffen in zee. Het rustige Gili Meno ligt tussen de grotere en drukkere eilanden Gili Trawangan en Gili Air in. Met een bootje vaart u makkelijk naar de andere eilanden en de beste duik- en snorkellocaties. Grote kans dat u onder water niet alleen heel veel soorten vis, maar ook zeeschildpadden zult zien. Een smal weggetje loopt langs het strand van Gili Meno. Te voet, per fiets of met paard-en-wagen gaat u het eiland rond. Opvallend zijn de groene tuinen met bloeiende bloemen in het verder vrij dorre landschap; het resultaat van veel sproeien. U gaat per paard en wagen (cidomo) naar uw hotel op Gili Meno, u regelt dit ter plekke.

 

Overnachting op Gili Meno.
Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht, bootovertocht

Dag 17 en dag 18 Gili Meno

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Geniet van zon, zee en strand en ontdek de onderwaterwereld. U heeft alle tijd om lekker te snorkelen of een duik te nemen.

 

Overnachtingen op Gili Meno.
Inclusief ontbijten

Dag 19 Gili Meno - Serangan - Balangan

U gaat per paard en wagen (cidomo) naar de haven van Gili Meno. U vaart terug naar het vaste land van Bali.

 

Hoog op een klif, met weids uitzicht over zee, ligt Balangan. U zult hier haast geen andere toeristen tegenkomen. Beneden aan de klif wacht een intieme baai met wit zandstrand, een paar ligstoelen en eenvoudige cafeetjes op u. Het strand is geliefd bij surfers die hier de golven trotseren. Maar zet wel uw snorkel op als ze zee wat rustiger is, want in het kristalheldere water zwemmen vele kleurrijke
vissen. Huur een fiets of een brommertje om de rustige omgeving van Balangan te verkennen.

 

Overnachting in Balangan.
Inclusief ontbijt, bootovertocht met transfer

Dag 20 Balangan

De mooie kust van Balangan

Deze dag is ter vrije besteding. Ontdekt u de omgeving te voet of per fiets of rust u nog even lekker uit op het strand?

 

Overnachting in Balangan.
Inclusief ontbijt

Dag 21 Balangan - Denpasar

Het is tijd om afscheid te nemen van Bali. U wordt bij uw hotel in Balangan opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen