Wat een belevenis op Sumatra, Java en Bali
logo-linkedin

Wat een belevenis op Sumatra, Java en Bali

Redactie Indonesie 3-6-2015

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. Een reis met ons gezin naar mijn “roots” in Indonesië. De complimenten aan Linuccia en Ingeborg van reisbureau Van Verre. 

Alles was perfect geregeld en we hebben dan ook een zorgeloze en indrukwekkende reis gehad.

 

We hebben Sumatra, Java en Bali bezocht. Elke eiland heeft zijn eigen cultuur en sfeer en dat was een bijzondere en mooie ervaring. Op het vliegveld in Medan stond Udin, onze chauffeur, met een stralende lach op ons te wachten. We zouden in 3,5 uur naar Bukit Lawang rijden onze eerste bestemming in de Jungle. We kwamen in een moesson regenbui terecht en het werd een rit van ruim 6 uur doordat de straten waren overstroomd. Wat een geweldige chauffeur is Udin, in alle drukte hebben wij ons geen moment onveilig gevoeld en Udin is zo vriendelijk en attent.

 

In Bukit Lawang hebben we de jungle tocht naar de orang oetans gedaan. De plaatselijke gids Taman heeft ons veel verteld over de planten en dieren en een rubberplantage laten zien. Wat een mooie belevenis, de geluiden, de geuren en de Orang Oetans die hoog in de bomen een nest gingen bouwen het was bijzonder.

 

s ’Avonds kwam Naher, onze Nederlands sprekende gids voor de komende dagen op Sumatra, zich voorstellen.
Wat een geweldige gids is Naher ! Hij heeft ons zoveel laten zien, beleven, ruiken en proeven. Dit hadden wij niet willen missen, Naher heeft veel toegevoegd aan onze reis en is bijzonder attent en weet alles op een levendige en vaak humoristische wijze te vertellen.
De Batak cultuur op Sumatra is bijzonder. Wat o.a. veel indruk heeft gemaakt is dat Naher ons mee nam naar het dorpje Dovan naar een Karo Batakhuis waarin 8 gezinnen in één donkere ruimte leven.

 

Na 5 dagen genieten op Sumatra zijn we naar Java gegaan.


Daar stond Cepi, onze Nederlands sprekende chauffeur, op ons te wachten.
Ook met Cepi klikte het meteen. Cepi is een zeer attente en vriendelijke chauffeur en heeft hiermee onze reis over Java onvergetelijk gemaakt. Cepi heeft door leuke en interessante initiatieven veel aan onze reis toegevoegd, niets was hem teveel, het was geweldig!

We hebben veel gezien en beleefd op Java.

De laatste 4 dagen van onze reis hebben we op Bali doorgebracht.
Na Java is Bali weer een hele andere cultuur. Bijzonder door alle tempels, offers en ceremonies die je daar ziet en beleefd. We kwamen bij de Pura Pulaki tempel precies op het moment dat er een ceremonie begon. Toen we daar stonden te kijken werden we uitgenodigd om mee te doen. De vrouwen en de mannen zitten afzonderlijk en we kregen ook een mandje met bloemen om te offeren. Het was een bijzondere ervaring. Wat heel grappig was is: dat deze tempel de “apen” tempel wordt genoemd. De mensen offeren bloemen én fruit en vervolgens gaan de apen er met het fruit vandoor.
De natuur met de bijzondere rijstvelden is prachtig. Onze laatste hotel op Bali was Villa Taman in Blayu. 8 Villa’s midden tussen de rijstvelden.

Een mooie afsluiting van deze geweldige reis.

 

Charlotte

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.