Zonsonderdang Gili eilanden bij Lombok

Reisverslag van Fabian Ruitenberg en Bianca Veenendaal, Bali en Lombok

Indonesie 29-9-2011

Hallo Emmy,

 

Naar aanleiding van onze reis naar Bali & Lombok stuur ik je nog even een korte reactie. 

 

We hebben wederom een fantastische reis gehad en enorm genoten. Jullie hebben het ter plaatse uitstekend geregeld. Ik ben zelf TV producer van beroep maar ik maak het zelden mee dat organisaties in het buitenland, hun zaken goed georganiseerd hebben.

 

Wij zijn onze reis begonnen in Kuta i.p.v. Sanur omdat de accommodatie niet meer beschikbaar was. Achteraf gezien was dit een betere beslissing omdat Kuta in onze ogen veel leuker was qua hotel dan Sanur. Sanur was een groot resort en wij houden toch van kleinschalig. Daarnaast was er in Kuta ook meer te beleven voor jonge mensen surfen, centrum etc.

 

Leuke chauffeur in Bali, die goed Engels sprak. In Lombok was het handen en voetenwerk maar dankzij de reisbeschrijving goed te doen. 

 

We waren zeer onder de indruk van 'Munduk Moding Plantation'. Uiteindelijk erg jammer dat we daar maar één nacht bleven. Aanrader voor volgende gasten maak er twee van, echt de moeite waard! Alle voorzieningen waren voortreffelijk. Het was een heerlijke koele onderbreking.

 

De accommodatie in Tetebatu, Lombok zeer eenvoudig: klein, heet (geen airco) en heel opvallend geen klamboe terwijl er malaria heerst. Voor de echte backpacker aardig, maar wij waren blij dat we maar een nachtje bleven.

 

We blijven de afwisseling in accommodaties erg leuk vinden. Het is iedere keer een verassing om te zien waar je terecht komt.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Fabian Ruitenberg

Bianca Veenendaal