Rijstvelden bij Blayu
logo-linkedin

Reisverslag van de heer en mevrouw van ’t Hull

Redactie Indonesie 29-9-2011

 Beste Emmy, Mandy e.a,

 

Na bijna 4 weken zijn wij weer terug op Nederlandse bodem en jawel vandaag lag jullie brief op de mat met de vraag om onze ervaring aan jullie te melden.

VanVerre reizen heeft ons vertrouwen wederom volledig waar gemaakt. Geweldige accomodaties, goede sopir en geweldig genoten.

De vluchten met Malaysian Airlines waren weer prima. Het hotel in Bandung was goed evenals de tip van Minto om in de straat achter het Savoy Homan bij Queen te gaan eten.

Treinreis vanuit Bandung was een prachtige ervaring en wij zijn op tijd uitgestapt. Goede cottages in Pangandaran waar wij tevens de gevolgen en wederopbouw van de tsunami hebben gezien. Met de mensen daar erover gesproken.

Tsja en dan Turi wat een pracht zeg dat moet je gezien hebben. Rondom de Boroburdur  een mooie excursie met door een kampoeng gemaakt.

Semarang stond in het teken van familiebezoek en hotel was prima

Solo ook mooi en zoals ik Emmy al gemeld heb was het uit eten gaan bij Roemahkoe ( tevens hotel) een van de hoogtepunten

Malang stad en Bromo cottages heel bijzondere ervaring

Kalibaru een genot met een mooie excursie door de botanische tuin.

 

Bali

Even wennen aan alle toeristen maar ook hier genoten van Lovina, Candidasa en………………..Blayu.

Wowww wat een weelde tussen al die rust slechts gescheiden door een kanaaltje van 1,5 meter. Wij waren de enige gasten maar het contact met de bevolking en mijn wandelingen door de padi’s zijn onvergetelijk. Het bad was werkelijk en romantische ervaring

Natuurlijk is het een voordeel als je de taal begrijpt en voor een deel kunt spreken. Als ik geweten had dat er zeer grote hagedissen oftewel kleine varanen hadden gelopen weet ik niet of ik de padi’s ingegaan was hahahaha.

 

Wij zijn in een tijd gegaan waarin op Java Idul Fitri gevierd werd en of iedereen daar tegen kan weet ik niet maar wij hebben er ondanks alle drukte van genoten. Er waren echter ook mensen die urenlang in een file hebben gestaan. Als wij onze reis vergelijken met concurrerende reisorganisaties dan steken jullie er toch ver bovenuit. In 9 dagen door heel Java lijkt op Amerikaanse rezen.

 

In ieder geval maak ik van deze reis mijn eigen verslag vanuit de ogen van een Indo en als je interesse hebt wil ik dat graag toesturen. Jullie mogen trots zijn op jullie bedrijf en als je eens iemand nodig hebt bij een presentatie houd ik mij aanbevolen. Terima kasih banyak Prijs kwaliteit was meer dan goed en Java/Bali hebben wij nu in voldoende mate mogen bewonderen maar voor een reis naar Azie zullen wij zeker bij jullie boeken. Voor ons was deze reis een 10 met een griffel.

 

Bedankt en heel veel succes.

 

Frans en Hennie van ’t Hull

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.