Tanah Lot tempel aan zee op Bali
logo-linkedin

Reisverslag van de familie de Vries

Redactie Indonesie 15-5-2008

Hallo Irene,

 

Bij deze naar aanleiding van jullie brief even een reactie over onze reis.

We hebben een prachtige reis gehad en echt genoten. De mensen op Bali zijn erg vriendelijk en het eten is er voortreffelijk. Voor ons was het ook de ideale combinatie van strandvakantie en enkele actievere dagen.

Na aankomst hebben we eerst een dagje strand gepakt, daarna zijn we op excursie de zee op geweest. Ocean rafting en dolfijnen kijken. Het dolfijnen kijken was eigenlijk bijzaak. Met name de wilde tocht op de boot was hier het hoogtepunt. De volgende dag hebben we nog gesnorkeld. Het resort Sri Phala is niet groot, maar het prive-buitenbad is wel heerlijk en de bungalow is mooi ruim voor 2 personen.

 

Onderweg naar Ubud hebben we de mogelijkheid gekregen wat souvenirshops te bezoeken en zijn we twee keer door Ubud gereden. Hierdoor hadden we al een aardig beeld van Ubud wat ons heeft doen besluiten om de dag die we in Alila hadden ook bij het hotel te blijven. Dit hotel is echt superdeluxe en prachtig mooi. We hebben daar door de rijstvelden gewandeld en aan 1 van de mooiste zwembaden van de wereld gelegen. De volgende dag hebben we de fietstocht gemaakt vanaf de vulkaan naar het olifantenpark. We waren met z'n 2en en een gids en hebben echt de mooiste plekjes en tussendoorpaadjes opgezocht. Was echt een hoogtepunt tijdens de reis. Omdat je berg afgaat en vrij hoog zit is het heel goed te doen. Daarna naar Tuban. Dit is meer een echte populaire drukke kustplaats. Het was hier ook echt erg heet. Het hotel en zwembad zijn ook hier erg mooi, jammer was dat elke middag om half 2 grote graafmachines het strand op kwamen om een nieuwe kustbescherming aan te leggen. In de toekomst wordt hierdoor het strand nog veel mooier, maar op dit moment dus veel lawaai.

 

Ook hier zijn we nog een dag naar Tanah Lot, een apenbos en een tempel geweest en ook dit was een leuke afwisseling en liet ons wat mooie dingen van het eiland zien.

Weliswaar waren de stranden niet zo mooi als in Cuba, maar daar waren we dan ook erg verwend en het eten op Bali is 300 procent beter. Ook de mensen zijn er vriendelijker.

Al met al waren we zeer tevreden en als we al een rapportcijfer kunnen geven (altijd moeilijk vergelijken en we hebben al zoveel mooie locaties gezien; Cuba, Vietnam, Chili, Zuidelijk Afrika) dan is dit een hele goede 8,5. Heel tevreden waren we ook over de extra beenruimte die geregeld is voor de vluchten.

Hartelijk dank voor jullie inspanning en mogelijk tot een volgende keer,

 

Hartelijke groeten,

 

Claudia en Jan-Gert

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.