Prachtige natuur en cultuur op Sumatra
logo-linkedin

Prachtige natuur en cultuur op Sumatra

Redactie Indonesie 25-10-2013

In augustus (2013) zijn wij met Van Verre naar Sumatra geweest. Na tien jaar reizen voor het eerst geen groepsreis, maar met z'n tweeën en (gedeeltelijk) een chauffeur. Dat is heel goed bevallen. Veel vrijheid, meer rust in het programma en maatwerk. We deden voor de derde keer Indonesië aan. In de drie weken die we op Sumatra waren, hebben we ruim kennis kunnen maken met de prachtige natuur en de diversiteit daarvan, de culturele verscheidenheid en natuurlijk de zeer vriendelijke mensen en het heerlijke eten. We kijken terug op een geweldige vakantie.


We zijn gestart in Tangkahan: een wonderschone plek. De rivier en het woud bieden prachtig gelegenheid voor water- en wandelactiviteiten (olifanten). Vervolgens zijn we doorgereisd naar Bukit Lawang: een voormalige opvangplaats voor orang oetans. De trekking van twee dagen was top. 's Ochtends ontwaken in je tentje bij de beek, met het uit het woud opstijgende concert van vogels om je heen, onvergetelijk.


Via Berastagi (Sibayak vulkaan) zijn we verder naar het Westen gereden, naar het Tobameer en Samosir. Vervolgens naar Bukittingi, waar we een dag op ons gemakje in de Agamvallei hebben gefietst (goede fietsen), met onderweg een praatje her en der en een lunchstop in een lokale warung. Zeer geslaagd.
Daarna naar Maninjau, een nabij gelegen kratermeer. Vanaf het hoogste punt hadden we in het zachte ochtendlicht een prachtige uitzicht over het spiegelende wateroppervlak.
Onze laatste stop was Kerinci NP. Een omgeving die wordt gekenmerkt door een aantal hogere bergen (vulkanen), met daartussen woud en moeras. Betoverend. Een omgeving waarvan je het meeste geniet door op pad te gaan: wandelen, kanoën. Erg de moeite waard.


We hebben drie weken lang genoten van een prachtig eiland. Waar de mensen helaas niet erg zuinig op zijn, ook dat is zichtbaar. We hebben gewandeld, getubed, gefietst, olifanten en (verschillende soorten) apen in hun natuurlijke omgeving kunnen zien, we hebben gekookt, lekker gegeten en allerhande mensen gesproken en ontmoet. Als je dat aanspreekt....we kunnen de reis van harte aanbevelen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.