Onvergetelijke rondreis Sumatra, Java en Bali
logo-linkedin

Onvergetelijke rondreis Sumatra, Java en Bali

Redactie Indonesie 9-9-2014

Op 6 juli vertrokken wij, gezin met 2 kinderen van 15 en 19 jaar, vanaf Amsterdam naar Jakarta en via een binnenlandse vlucht naar Medan voor onze reis van 3 weken over Sumatra, Java en Bali. Het was voor ons de eerste keer dat wij een zo,n reis gingen maken. Vooraf alles goed voorbereid met Wilma van Van Verre. Compliment voor Wilma! We wisten niet wat ons te wachten stond. Maar alles was super geregeld, de vliegreizen, het ontvangst op de vliegvelden, de chauffeurs, alle hotels en de excursies die we in Nederland al hadden geboekt.

 

Onze reis over de 3 eilanden begon op Sumatra, wat een fantastisch eiland. Onze chauffeur Oudin bracht ons na een welverdiende nachtrust in hotel Tiarra in de ochtend van Medan naar de jungle. De eerste dagen waren om te beginnen in Tangkahan ( Mega Inn) super locatie met erg vriendelijk personeel. Bij aankomst word je koffer door de vriendelijke dames over de touwbrug naar de overkant gedragen. Accommodatie simpel maar erg leuk, restaurantje had goed eten en in de avond gezellig met live muziek van de locals. Wij hebben de olifanten gewassen (en zij ons), eten gegeven en op de olifanten een tocht door de jungle gemaakt, fantastisch was het. Orang-oetangs zoeken in de jungle was een fantastische ervaring. Oog om oog met moeder en baby orang oetan maakte veel indruk. De natuur is zo bijzonder mooi en de bevolking zo aardig. Bukit Lawang, accommodatie Eco Lodge, de rondrennende apen was een geweldige onverwachte attractie, prullenbakken werden geplunderd, over alle daken rende apen. Bezoek weeshuis Saskia in Bukit Lawang. Een Nederlandse dame die samen met haar Indonesische echtgenoot na de overstroming van de Bohorok rivier in 2003 een weeshuis heeft opgericht. Wij hebben als donatie nog 2 rubberboompjes laten planten. Op een bejak hebben wij de lokale markt in Bukit lawang bezocht, bijzondere aparte markt met veel luchtjes. Na de jungle door naar Samosir een mooi eiland op Sumatra gelegen aan het Tobameer. De typische Batak huisjes en de huisjes “voor altijd” waren bijzonder. De levenswijze van de plaatselijk bevolking moet je echt zelf hebben gezien.

 

Na Sumatra vlogen we via Jakarta naar Yogjakarta waar Kur (Kurnia) onze chauffeur met een stralende lach al stond op te wachten. Een tip voor de lezers,  probeer Kur als chauffeur te regelen. Direct bij aankomst was er sprake van een “klik” met Kur. Hij zorgt er echt voor dat je periode op Java gezellig wordt, een man naar ons hart die wij nooit zullen vergeten. Op Java bezochten we de Borobudur, fietstocht door Yogjakarta, met een jeep naar de voet van de Merapi vulkaan waar de bunker is waar Nederlanders in WOII gevangen werden gehouden., Pramadan,. Cafe Toko Oen in Malang was erg lekker eten en gezellig. Het graf van Soekarno bezocht. Kalibaru was eg leuk, klein dorpje waar de cultuur te ruiken is. Op een andong een ritje door de dorpjes en in de namiddag een bezoek aan weeshuis Harni. Bij de Bromo hebben we om 05.30 gefascineerd staan kijken naar de zonsopgang, een echte aanrader, ook al ga je om 03.00 in de nacht je bed uit. Na 9 dagen bracht Kur ons naar Bali. De oversteek verliep prima zonder enige wachttijd. Wij vonden het erg moeilijk om afscheid van Kur te nemen, wat een geweldige chauffeur die keihard moet werken voor zijn gezin.

 

In Bali kwamen we aan op een prachtig resort, Puri Bagus in Lovina direct gelegen aan het strand. Wat een paradijs vergeleken met de andere hotels die overigens ook goed en schoon waren, maar dit was wel even van een andere categorie. Wij hadden ons voorgenomen om op Bali te gaan relaxen na 2,5 week  rondtrekken over Sumatra en Java. En dat hebben we ook gedaan, relaxen op de heerlijke bedjes bij het zwembad of strand. Heerlijk gegeten in het restaurant van het hotel. Een tip is restaurant Kakatoea wat in het centrumpje van Lovina is gelegen. Je kan kiezen voor een taxi vanuit het hotel of je kiest voor het winkeltje direct uit het hotel. Na 2 dagen Lovina zijn we doorgereisd naar Sanur. Ook daar een mooi hotel, Parigata resort, op loopafstand van het strand. Na twee/drie dagen Sanur zat het er op.

 

Het einde van een geweldige vakantie die nooit meer vergeten zal worden. Een vakantie om via Van Verre over te doen? Ja die kans is erg groot.

 

Familie Keijser Purmerend. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.