Onontdekt Flores
logo-linkedin

Onontdekt Flores

Redactie Indonesie 13-8-2013

We zijn met van Verre naar de kleine Sunda eilanden van Indonesie geweest. We wilden graag het "onontdekte" Indonesie zien: met name Flores. We hebben Flores zeer gewaardeerd, het is nog niet aan massatoerisme onderhevig wat betekent dat veel mensen het nog heel leuk vinden om op de foto te gaan, veel mensen nieuwsgierig zijn naar de blanken die komen kijken in hun dorp of op hun rijstplantage.

 

De mensen nodigen je uit voor een kopje koffie en serveren warme pelpinda's en willen daar niets voor. Gastvrijheid!!!Het is er super groen: overal maar dan ook overal palmbomen: mensen sjouwen met kokosnoten of hebben een destilleerderij vaan een speciale palm en maken daarop een zeer eenvoudige wijze een sterk drankje van : arak.

 

Ze vinden het geweldig als je het ook proeft en ook nog een flesje koopt.De wegen op Flores zijn hobbelig, af en toe wat geasfalteerd. Dit maakt dat je goed kunt rondkijken als je in de auto zit wat er zoal gebeurt. Bij de lunchstops zit je vaker met alleen lokale mensen in een restaurant te eten, zeer speciale ervaring.

 

Als je van nog een onontdekt eiland houdt moet je hier naar toe!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.