Mooie reis op Java en Bali
logo-linkedin

Mooie reis op Java en Bali

Redactie Indonesie 17-2-2015

Op 1 oktober 2014 zijn we vertrokken voor een reis naar Indonesië: deze keer wilden we vooral steden op Java bezoeken en daarna uitrusten op Bali. De keus voor Van Verre als reisbureau was als vanzelfsprekend: onze reis in 2012 (Java en een reis met de Ombak Putih van Flores naar Bali) was perfect geregeld! De zg. bouwstenen zijn erg handig om als uitgangspunt te gebruiken bij het plannen van een reis en geven goede informatie over afstanden en wat op een dag haalbaar is.

 

Ook deze keer zijn we met Emirates via Dubai gereisd en zijn daar twee nachten gebleven. Als je de tijd hebt, is het heerlijk om de lange vliegreis naar Jakarta in tweeën te knippen. In Jakarta maakten we kennis met onze chauffeur Tatang die met een gloednieuw busje ons stond op  te wachten. Tatang is iemand die feilloos de weg weet te vinden (ook daar waar hij niet zo vaak komt, zoals bijv. het historisch museum in Linggarjati), nooit risico’s neemt en jou als passagier een gevoel van veiligheid geeft in het onvoorstelbaar hectische verkeer in de grote steden op Java. Bovendien zou tijdens onze 16-daagse trip over Java blijken dat hij ook nog aardig is, gevoel voor humor heeft en zeer servicegericht is: hij haalde gewoon even onze was op bij de wasserette of stond aan het einde van een wandeling ons op te wachten met een lekker Indonesisch snackje!

 

Naast de tips die we van Van Verre hadden gekregen, hebben we ook gebruik gemaakt van de praktische en duidelijke gids ‘Historische wandelingen in Indonesië’ van Emile Leushuis. Welke steden we bezocht hebben? Jakarta, Bandung, Cirebon, Semarang, Solo, Surabaya en Malang. Een beetje ambitieus, dat wel, maar erg interessant en je komt steeds weer in een heerlijk hotel om uit te rusten. Van Verre had ons bijv. geadviseerd om in Solo te overnachten in het Roemahkoe Heritage Hotel en dat was een schot in de roos: een klein mooi hotel dat ooit het woonhuis was van een Indonesische batikfabrikant. Wat een sfeer en wat voel je je daar welkom!

 

Na de trip over Java zijn we met de ferry overgestoken naar Bali, en heeft Tatang ons ’afgeleverd’ bij Hotel Tandjung Sari in Sanur, waar we zes dagen in een heerlijke bungalow hebben uitgerust. Tenslotte via Jakarta en Dubai (ook weer twee nachten) naar huis.

 

We kijken terug op een mooie, interessante en wederom tot in de puntjes verzorgde reis!

 

Fam. Agsteribbe

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.