Koraal adoptie bij Lovina op Bali
Ilse

Koraal adoptie bij Lovina op Bali

Ilse Klein Indonesie 1-12-2017

Altijd al gefascineerd geweest van de onderwaterwereld? Dan kunt u nu een steentje bijdragen aan het behoud en opbouw van prachtig koraal. Nadat vissers jaren geleden met dynamiet visten is helaas veel koraal bij Lovina Beach verwoest. Ruud van Ginkel van Adirama Beach hotel het initiatief genomen om het koraal te herstellen.

 

Nu één jaar na zijn overlijden is iedereen er nog altijd druk mee. Natuurlijk kunnen zij dit niet alleen. In samenwerking met de duikvereniging True Scuba en de lokale organisatie Wisata Bahari en het Undhiksa college hebben ze standbeelden in de zee geplaatst en houden ze zo de groei van het koraal goed bij.

 

Hier duiken we naar de standbeelden

 

Mocht u graag een eigen stukje koraal willen adopteren dan heeft u hiertoe de mogelijkheid. U kunt een donatie doen bij het hotel. Dit doet u door uw naam en het bedrag in het adoptieboek te schrijven en het geld in de donatiebox te doen. Als u uw e-mailadres achter laat wordt u ook regelmatig op de hoogte gesteld van hoe het met uw stukje koraal gaat. U krijgt dan een mail met foto’s en informatie toe gestuurd. Er worden natuurlijk ook foto’s gemaakt tijdens het duiken of snorkelen en er wordt een naambordje in zee geplaatst bij uw eigen stukje koraal.

 

Ons eigen stukje geadopteerd koraal
Het strand bij Lovina
 

 

Bent u geen duiker, dan kunt u het zien tijdens het snorkelen. Maar er is natuurlijk ook de mogelijkheid om onder begeleiding een duik te maken en zelf het kaartje te plaatsen. Heeft u nog geen duikbrevet? Dan kunt u eerst in het zwembad deelnemen aan een proefles duiken. Gaat alles goed, vindt u het leuk en hebben u en de duikinstructeur er alle vertrouwen in, dan kunt u mee naar de zeebodem! Het kleurrijke koraal ligt op ongeveer 7 meter diep en de instructeur neemt een onderwatercamera mee waarmee hij filmt en foto’s maakt.
Na afloop de duik ontvangt u deze ook. Bali heeft naast Lovina nog andere mooie duikplekken.

 

Een proefduik in het zwembad

 

De duikinstructeurs zijn vriendelijk en spreken goed Engels. Ook zijn ze heel geduldig en stellen ze u op uw gemak. Tijdens de duik houden ze u goed in de gaten en checken ze meerdere keren of het nog goed gaat. Ik heb dit zelf ook gedaan en ik vond het een geweldige ervaring. Ik zou het zo nog een keer doen. Dus heeft u interesse? Twijfel niet.

 

 

Ik heb er ook foto's bijgevoegd van ons eigen duikavontuur in Lovina. 

 

Wilt u graag meer zien van de onderwaterwereld in Bali? Kijk dan eens naar de bouwsteen Bali onderwater of bekijk de bouwstenen Bali en rondreizen Bali.

 

Veel lees plezier.

 

Selamat Tinggal,

Vriendelijke Groet,

 

Ilse Klein

 

 

Ilse is gasblogger op Van Verre en woont momenteel op Bali.

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
 • Jeroen
  5-12-2017
  Goedemorgen Rob, voor meer informatie kun je direct contact opnemen met het hotel: info@adirama-hotel-lovina.nl Gr. Jeroen - Van Verre
 • rob.grorge
  5-12-2017
  ik zou graag wat meer informatie willen ontvangen
 • Jelle
  4-12-2017
  Een geweldig project van de helaas vorig jaar overleden Ruud van Ginkel. Wat mooi dat het hotel dit samen met enkele andere partijen waaronder deze duikschool dit voortzetten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.