Ken je Van Verre?
logo-linkedin

Ken je Van Verre?

Redactie Indonesie 12-7-2013

Beste Renee en Irene,

 

Reizen is een werkwoord, stil zitten is er dus niet bij. Fysiek ben je constant in de weer en je hersens zijn continue aan het registreren. Als je even in de time-out modus staat, gonst het door je hoofd. Indrukken te over, waarmee zal ik beginnen tevertellen. Ik wil alles spuien, vergeet de volgorde en vertel en vertel. Of ze luisteren? Ja, en ik ga maar door. Ook zijn er nog foto’s, honderden. Wil je meer, dan start ik de video.

 

Drie weken waren we onderweg met het gezin: Adé, Cees en onze kinderen Kim en Enzo. Vijfentwintig jaar getrouwd. Dit keer geen groot feest, maar een mooie reis met zijn viertjes .De roots van vader Jan stonden al jaren op ons lijstje om te betreden : Indonesië. Sumatra, waar hij geboren is, Java waar hij studeerde en werkte en Bali om de indrukken te laten bezinken.

 

Waar begin je ? Googlen is een goede manier om veel informatie op te doen. Familie die er geboren was wist ook het een en ander. Al gauw merkten we dat er zoveel te beleven zou zijn dat een min of meer logische  planning voor Dè Reis onvermijdelijk was.“Ken je van Verre” vroeg een vriendin aan Adé. Nee, dus even googlen. Het contact werd via de mail gelegd. Meteen in het eerste antwoord voelden wij de persoonlijke benadering. Dat sprak ons aan, we zochten geen grote groepsreis, maar wilden het kleine, intieme, gezinsgevoel vasthouden.Dit was geen probleem. De tijdspanne en het budget waren de uitgangspunten. Als we iets speciaals zelf al ontdekt hadden en dit ingebouwd wilden hebben, was dat geen bezwaar. Bijna alles bleek mogelijk.Het eerste voorstel sloot in grote lijnen aan bij dat wat we zelf voor ogen hadden. Bijpunten en nog enkele details verder uitwerken. Auto met chauffeur, een gids: het bleken waardevolle tips die we ter harte namen en wat uitstekend heeft uitgepakt.De volgorde was goed doordacht: Sumatra met het Toba Meer, Sipirok, Bukittinggi, Padang en Cubadak. Vervolgens naar Java: van Jakarta via Bogor naar Bandung toen met de trein naar Jokyakarta. Op Bali rustpunt Sanur.Alle indrukken en belevenissen op de diverse lokaties maakten deze reis tot Dè Reis van ons leven. Ook al zullen we in de toekomst een nieuwe reis gaan maken, ieder vergelijk met deze zal mank gaan: letterlijk met zijn viertjes door een stuk familiegeschiedenis lopen en fietsen! Zelfs je zilveren huwelijksdag met een diner in Bandung kunnen bekronen, dit was voor ons meer dan uniek.

 

Sfeer en stemming maak je zelf, doch als je in een zo andere wereld komt is het goed om je enigszins te laten leiden. Jullie hadden de gids Jo voor ons geregeld. Wij hadden waarschijnlijk geen betere kunnen treffen: zo doordacht trad hij op en ook zo zorgzaam was hij voor zijn Meijer groepje. Wij voelden ons prima op ons gemak. Het was ònze reis en Jo wilde die afwisselend en zonder ongemak laten verlopen. Daar is hij meer dan voldoende in geslaagd ! Niet onvermeld mag ook de chauffeur Rachman zijn : met uiterste concentratie bracht hij ons veilig over de Trans Sumatra Highway. Jullie kennen deze weg, dus weet je wat we bedoelen.De chauffeur op Java , Addi, sprak ook Nederlands. Hij bleek dit zich in de praktijk zelf te hebben aangeleerd en ook met hem was het fantastisch om onderweg te zijn.

 

We hoeven jullie niet uit te leggen hoe indrukwekkend Sumatra, Java en Bali zijn en ook alle excursiemogelijkheden zijn jullie bekend. Wat we wel willen uitleggen is hoe geweldig deze reis voor ons is geweest en dat de keuze om met jullie in en over zee te gaan een hele hele goede is geweest !!

 

Tevreden klanten, daar doe je het voor. Zij zijn de basis voor continuïteit. Als wij nu een kennis spreken die een reis wil maken dan zeggen wij met overtuiging en in het volle rtrouwen:“Zeg, ken jij van Verre “

 

Terima kasih

 

Adé en Cees Meijer & kids

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.