Beautiful Bali
logo-linkedin

Beautiful Bali

Redactie Indonesie 18-8-2016

Voor ons 25-jarig huwelijk besloten wij eindelijk eens een keer naar het oosten te gaan. Onze keuze viel op het laagdrempelige Bali. Via internet kwamen we terecht bij Van Verre in Monnickendam met kantoor in het oude stadhuis van Monnickendam waar wij, hoe toevallig, 25 jaar geleden getrouwd waren. Het was wel duidelijk dat onze reis hier geboekt moest worden.

Wij waren aangenaam verrast door de uitgebreide voorbespreking, het prettige contact tussendoor en de prachtige eigen brochure met alle info over de reis naar Bali. De voorpret bleek al net zo leuk als de reis zelf.

 

Na een lange vliegreis werden we op Denpasar opgehaald door onze chauffeur, die ons naar ons eerste verblijf op Bali in Sanur bracht. Hier hadden we 2 dagen de tijd om even te acclimatiseren.

 

Verblijf in Ubud

 

Daarna vervolgden we onze Bali reis naar Ubud, in ons aangename hotel tussen de rijstvelden, Ananda Cottages.

 

 

Gelijk werden we aangesproken of we die middag een chauffeur nodig hadden om de omgeving te verkennen. Het lijkt alsof iedereen op Bali taxichauffeur is, of in ieder geval iemand kent die gids of taxi chauffeur is, een neef, de broer van mijn beste vriend, we hebben alle variaties gehoord. Spreek van tevoren een prijs af en ze gaan een paar uur met je op stap en brengen je en wachten op je. Zo gingen wij langs de waterval, een koffieplantage, naar een kecakdans en tenslotte nog wat eten.

 

De volgende dag stond er een fietsexcursie op het programma door Balinese dorpen. Niet gehinderd door stromende regen stapten wij met regenponcho’s op de fiets. De gids deed het ontzettend leuk, we hebben een hoop lol gehad, maar door de stromende regen helaas minder kunnen zien en beleven van het echte Bali. Dit werd de volgende dag goedgemaakt door Paon, waarmee we de markt op gingen. Hij vertelde ons alles over Bali, het eten en de kruiden en we konden van alles proeven. Ook zijn levenswijsheid “happy wife, happy life” wilde hij ons gezin, bestaande uit twee vrouwen en vier mannen, niet onthouden. Daarna bij hem thuis koken was een ware belevenis.

 

 

Het raften was echt wildwater raften en niet voor iedereen geschikt. Maar wat een avontuur, met hele fanatieke gidsen, werd het een strijd wie er het eerste aan zou komen. Nog wel even een waterval van 4 meter zien te overleven……. door de jungle van Bali, geweldig avontuur.

 

Verblijf in Lovina

 

De reis op Bali ging verder naar het noorden. Met onze chauffeur Didi op weg, die ons onderweg eerst langs de Ulun Danu tempel reed en de Gitgit watervallen, richting Lovina Beach. Op het zwarte lava zand van het resort werden we direct aangesproken of we dolfijnen wilden zien. Met originele Balinese bootjes ga je het water op, en zie je de sierlijke dolfijnen rondom je boot springen, wat een eer om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te mogen aanschouwen. Ditzelfde geldt voor het snorkelen bij het Menjangan eiland, wat we hebben geboekt vanuit Pemuteran, onze volgende stop. Een adembenemende onderwaterwereld, duizenden verschillende vissen, schildpad, koraal, zeesterren. En wat ben ik blij dat een van mijn kinderen de GoPro meehad, waardoor we nu nog kunnen genieten van deze prachtige verborgen wereld.

 

 

Onze laatste stop was in Legian,  waar we via de Tanah Lot tempel naar toe reden. Legian is een toeristisch oord met wel een prettig strandleven. Metershoge golven, genieten van de surfers of natuurlijk zelf surfles nemen. Een ander avontuur in die buurt of vanuit Sanur is wandelen in de Hidden Canyon. Dit doe je met een gids, omdat het anders te gevaarlijk is. Het is echt klimmen en klauteren door het water en over de rotsen. Als je er van houdt, is het zeker een aanrader. Teruglopen tussen de rijstvelden was een toetje.

 

Wat hebben we veel gedaan en veel gezien en wat hebben we genoten van de altijd vriendelijke, veelal hindoeïstische mensen, die ons bedankten dat wij in hun land waren. De reis was top georganiseerd door Van Verre in samenwerking met Manumadi.
Wat wij er aan over hebben gehouden zijn prachtige filmpjes, een verrassend fotoboek en de eeuwige herinnering aan onze kennismaking met Bali en de lieve Balinese mensen.

 

Maurice, Angelique, Lars, Annouk, Stijn & Max

 

 

Bekijk de rondreizen Bali of bouwstenen Bali.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.