Bali reisverslag

Peter en Marjon reisden deze zomer 18 dagen over Bali. Hun zoon en dochter waren beide al eens op Bali geweest en door hun enthousiaste verhalen, besloten ze zelf ook een reis naar dit "Godeneiland" te maken. Onze reisspecialist Lisanne stelde een gevarieerde reis op maat voor ze samen. "We konden van alles aan de reis aanpassen als we dat wilden en deze helemaal naar eigen wens indelen", vertelt Peter. Lees hun Bali reisverslag hier. 

Raften-vlakbij-Ubud

Actief op Bali

Peter en Marjon reisden van Sanur naar het eilandje Nusa Lembongang en van Sidemen naar Munduk, Ubud tot aan Legian. Ze vonden de reis enorm afwisselend, met veel hoogtepunten: van mountainbiken in de bergen tot een wandeling door het regenwoud en raften over de rivier. "Dat was best pittig", vertelt Peter, "maar wel ontzettend leuk. En tijdens de fietstocht zie je valleien, Balinese dorpen, kom je langs oude tempels en fiets je dwars door rijstvelden heen. Prachtig!"

Pura-Besakih-tempel

Op pad met een betrokken chauffeur

Peter vertelt dat ze een ontzettend leuke chauffeur hadden die vijf dagen lang met ze op pad is geweest. Hij bracht ze van Sidemen naar Lovina en Munduk. "Hij stopte overal waar we wilden en waar hij wat interessants zag. Ook regelde hij alles en was hij altijd vroeg aanwezig. Hij was heel betrokken. Ondanks dat hij een beetje moeite met Engels had, was hij goed te volgen. Zijn best deed hij in ieder geval!"

Ketuts-Place-Villas---Ubud

Afwisseling tussen luxe en eenvoudige accommodaties

"In Sidemen verbleven we in de allermooiste accommodatie: een villa met vier kamers. Dat was schitterend!," zegt Peter enthousiast. In Ubud verbleven ze net buiten het centrum, in een villa gebouwd in traditionele, koninklijke stijl. "Ook bijzonder." Op Nusa Lembongang was de accommodatie juist weer wat eenvoudiger. "We verbleven in een houten strandhuisje en we hadden geen warm water, maar dat had ook wel weer z'n charme", vertelt Peter. "De afwisseling tussen luxe en eenvoudig was leuk." 

 

Blue-Lagoon-Nusa-Lembongang

Reisverslag Bali: het paradijsje Nusa Lembongang

Peter en Marjon hebben hun ogen uitgekeken op Nusa Lembongang. De sfeer vonden ze fijn en de zonsondergangen schitterend. "Het is een must om dit eilandje aan je reis toe te voegen", zegt Peter. "Het is een paradijsje waar je goed kunt uitrusten." Helaas zagen ze geen manta’s onder water, maar wel zwommen er tijdens het snorkelen vele andere kleurrijke vissen aan ze voorbij. "Ook kun je over de Yellow bridge wandelen, dan kom je uit bij de Blue Lagoon. Het water, de kustlijn, dat is prachtig!"

Bali-rijstvelden-Sidemen

Tips voor jouw reis naar Bali

"Alles was tot in de puntjes geregeld", vertelt Peter. "Als je aankomt op het vliegveld, dan staat er iemand voor je klaar die alle benodigde vouchers al bij zich heeft. Dat was eigenlijk steeds zo. Nog wel een tip: "De afstanden lijken kort, maar door de infrastructuur kan de reistijd langer duren. En op de kleine eilanden, zoals Nusa Lambongang, moet je je ook iets aanpassen. Het is iets eenvoudiger, maar als je je daar gewoon op instelt, dan komt dat helemaal goed."

Rijstterrassen_omgeving_Ubud_Bali_Indonesie_iStock_501816619_505140

Wil je ook op rondreis naar Bali?

Laat jouw droomreis naar Indonesië werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten.

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.