Bali en Java met het gezin

Voor Dirk, Benedikte en hun drie kinderen was hun 3-weekse familiereis naar Bali en Java de eerste reis die ze met het hele gezin buiten Europa maakte. Dirk vertelt dat ze graag naar Azië toe wilden, omdat zijn vrouw een geadopteerde broer uit Indonesië heeft. "Hierdoor heeft Indonesie altijd een beetje geleefd in haar gezin. Haar vader was er al eens geweest en haar broer ook. Dat is uiteindelijk wel de doorslaggevende reden geweest om met het gezin naar Bali en Java toe te reizen", vertelt Dirk. "Daarbij sprak de combinatie van cultuur, natuur en stranden ons ook aan."

 

Jogyakarta-fietstour-gezin_1_637811

Bali en Java: Fietstocht nabij Jogyakarta

Het gezin startte de reis over Java en Bali in Jogyakarta. Hiervandaan maakten ze onder begeleiding van een gids een fietstocht door de landelijke omgeving. "Er waren verschillende stops", vertelt Dirk, "waarbij we heel goed de verschillende ambachten in het dorp konden aanschouwen. Je hebt de tijd om de lokale mensen kort te spreken en zo leer je meer over het dagelijks leven op Java: wat ze doen, hoe ze koken en weven en de gewassen die ze telen. Heel authentiek!"

Burubudur---Java

Hoogtepunten van Java

Dirk vertelt dat de reis vol hoogtepunten zat. "Op Java vonden we de Borobudur en de Prambanan indrukwekkend, en was het bijzonder om de zonsopgang te bewonderen vanaf de berg tegenover de Bromo vulkaan. Maar als ik het mijn kinderen zou vragen, dan zullen zij zeggen dat ze het snorkelen bij Menjangan, een onbewoond eilandje voor de kust van Permuteran, het leukst vonden. De vulkanische stranden zijn er zwart, terwijl het water, de koralen en vissen werkelijk alle kleuren bevatten."

Kookworkshop-Ubud-Bali

Hoogtepunten van Bali

"Ubud is een erg levendig stadje, met veel restaurantjes en dingen om te doen", zegt Dirk. Zo ging het gezin raften op één van de snelstromende rivieren in de buurt van Ubud en deden ze mee met een kookworkshop. "Heel leuk én lekker!" Vervolgens reisden ze verder naar Nusa Lembongang. "Dat was zeker een voltreffer! Het is er paradijselijk en nog heel ongerept. Je hebt er fantastische stranden en zonsondergangen: perfect om een paar dagen uit te rusten. Hier wilden we wel wat langer blijven."

Accommodatie-Munduk

Bali en Java: kleinschalige accommodaties

Het gezin verbleef in diverse kleinschalige accommodaties tijdens hun Bali en Java rondreis. Het eerste botique hotel in Jogyakarta, gelegen vlak naast het terrein van de Borobudur, was meteen een goede start. "Het hotel had een authentieke, koloniale stijl met een mooi zwembad", zegt Dirk. "Maar all-round vonden de kinderen het hotel in Permuteran heel aangenaam. De zwembaden lagen direct aan het strand. We logeerden ook nog 1 nacht in een houten cottage in Munduk: midden tussen de rijstvelden!"...

Prambanan-Java-d47caf60

Prettig en snel contact met de reisspecialist

Dirk vertelt dat het contact met reisspecialist Melany heel fijn was. "Zowel in aanloop naar de reis toe, als tijdens de reis zelf. We kregen altijd een snelle respons en ze was erg correct in de communicatie. Verder was de reisbegeleiding ter plaatse op Java en Bali en de informatie voorafgaand aan de reis goed. En, op één klein ding na, is alle logistiek ook prima verlopen."

Bali-Ubud-Balinese-Jongen_10_549276

Wil jij ook op reis naar Bali en Java met jouw gezin?

Laat jullie droomreis naar Indonesië werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.