Senggigi

Relaxen op het strand van Senggigi

Senggigi is gelegen op het hoofdeiland Lombok. Vanaf de zandstranden heeft u prachtig zicht op de baai. Vanaf hier kunt u verschillende dagtochten maken. Het is een onmisbare plaats tijdens een rondreis Lombok. Maar ook als u verder wilt reizen naar andere eilanden van Indonesië is Senggigi een perfecte startplaats.


Het zwarte zandstrand met vissersboten van Senggigi

Geschiedenis van Senggigi

Lombok hoorde in de 14e eeuw bij Oost-Java. Vanuit Makassar (Sulawesi), Bali en buureiland Sumbawa kwamen er veel handelaren naar Lombok. Na veel oorlogen is het de Balinezen, met hulp van de Sasaks, gelukt om de Makassaren te verdrijven. Dankzij deze winst werd Lombok in vier kleinere rijken verdeeld.

 

Toch braken er in de koloniale tijd meer opstanden uit. De islamitische Sasaks vroegen dit keer om een Nederlandse interventie. De Nederlanders wisten door het toepassen van dwangarbeid de bouw van negen dammen te realiseren waardoor de rijstproductie sterk toenam. Met de invoering van een belastingstelsel werd de druk op de bevolking verder verhoogd. De hongersnood die de Japanse bezetters in de Tweede Wereldoorlog veroorzaakten, bracht niet bepaald verlichting in het lijden. Na de onafhankelijkheidsverklaring van de Indonesische republiek in 1945 was Lombok nog deel van de Nederlandse Oost-Indische Federatie. Nederland moest Lombok echter opgeven in 1949.

 

Kaart van Senggigi

De badplaats Senggigi is gelegen aan de westkust van Lombok. De stranden zijn bedekt met zwart vulkaanzand en voor de kust zijn er prachtige koraalriffen te vinden. Senggigi is een stuk rustiger dan de stranden op Bali en de Gili-eilanden. Een goede plek om te relaxen en uitstapjes te maken naar bijzondere plekken op Lombok.

 

Weer in Senggigi

Het regenseizoen op Lombok loopt van december tot ongeveer eind maart. Het droge seizoen duurt gelukkig langer. De temperatuur ligt het hele jaar tussen de 21 en 32 graden, maar in de hoger gelegen gebieden (bij de vulkanen) is het een stuk kouder. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat op Lombok verwijzen wij u graag naar ons klimaatoverzicht Indonesië.

Tijdens deze rondreis en bouwsteen reist u naar Senggigi
Indonesie-Lombok-Gili Meno-bootje-strand shutterstock_150173756
Voorbeeldreis Lombok

Rondreis Hoogtepunten Lombok

Zuid-Lombok: Kuta aan de zuidkust > Sekotong, tegenover het eilandje Gili Nanggu. Centraal-Lombok: Tetebatu, het mooie binnenland. West-Lombok: Gili Air, snorkelen en duiken > Senggigi, strand.

Indonesie-Lombok-Gili-eilanden-1_3_423574
Voorbeeldreis Lombok

Rondreis Rondje Lombok

Zuidwest-Lombok: onbekend GIli Asahan. Zuid-Lombok: Kuta met zijn mooie golven. Centraal-Lombok: Tetabatu, Sasakbevolking en rijstvelden. Oost-Lombok: varen en snorkelen bij de eilandjes Gili Bidara, Lampu en Kondo. Noord-Lombok: de watervallen bij Senaru. West-Lombok: Gili Air, snorkelen > Senggigi, relaxen

Indonesie-Lombok-wandelen-sawah
Voorbeeldreis Lombok

Bouwsteen Lombok ontdekken

Zuid-, Centraal- en West-Lombok

 

Vanaf luchthaven naar Kuta, zuidkust > Tetebatu, bergdorp > Senggigi, strand > Gili Trawangan, koralen, vissen en schildpadden.