Riung

De vissersplaats Riung ligt in het noorden van Flores. Een gebied waar nog weinig toeristen te vinden zijn. Een aanrader is een bootreis langs de zeventien eilanden voor de kust. De verschillende soorten vissen en koraal is niet op één hand te tellen. De kust nodigt uit om in het water op zoek te gaan naar kleurrijke (rif)vissen en koraal. Vergeet dus zeker uw snorkel niet en houdt uw (onderwater)camera bij de hand.

 

Niet alleen de onderwaterwereld is indrukwekkend, maar ook de mangrovebossen langs de kust. U ziet vliegende honden uitrusten in de bomen en hopelijk nog andere diersoorten.

 

Een goede tussenstop is aan te meren op een klein eiland. Op een verlaten strandje met een kokosnoot in uw hand, ontspannen en genieten van de omgeving. Zo krijgt u het ultieme vakantiegevoel!

 

Het stadje zelf is klein, maar gemoedelijk. Vriendelijke bevolking, straten met ontelbaar veel kokosnoten en kleine eettentjes. Geniet van de Indonesische keuken en struin even over het marktje. Misschien vindt u wat lekkers voor onderweg of een leuk souvenir voor thuis?

 

Tijdens deze rondreizen reist u naar Riung
Maumere-Moni-Noordroute
De Kleine Sunda Eilanden

Rondreis Uitgebreid Flores

Flores: Maumere > Moni, Kelimutu-vulkaan > snorkelen bij Riung > Bajawa, authentieke dorpen > Ruteng, prachtig berglandschap > Labuan Bajo Komodo-archipel: vaar met uw eigen privéboot en spot Komodovaranen.

Indonesie-Sumba-Waikabubak-begroeting
De Kleine Sunda Eilanden

Rondreis Authentieke dorpen op Sumba en Flores

Sumba: traditionele dorpen Waingapu en Waikabubak Flores: vulkaanmeren bij MoniRiung, snorkelen > Bajawa, authentieke dorpen > Ruteng > Labuan Bajo Komodo-archipel: 2 dagen varen, spot Komodovaranen.

Indonesie-Flores-Kelimutu4_1_410757
De Kleine Sunda Eilanden

Rondreis Actieve reis over Flores

Flores: Maumere, snorkelen > Moni, Kelimutu-vulkaan > Riung, snorkelen > Bajawa, authentieke dorpen > Ruteng > trekking Wae Rebo > Labuan Bajo > Komodo-archipel: varen met privéboot en spot de Komodovaraan.