Anyer en Carita

Anyer en Carita zijn geschikte badplaatsen voor een strandvakantie. Beide plaatsen zijn niet groot, maar hebben een mooi zandstrand en u kunt hier diverse watersportactiviteiten ondernemen. 

 

Ujung Kulon Nationaal Park

Het National Park Ujung Kulon strekt zich uit over de zuidwestelijke punt van Java en een aantal eilanden voor de kust. In het nationaal park leven verschillende dieren, zoals neushoorns en panters. Deze leven echter op het vaste land. Op de eilanden leven veel herten, maar ook apen, zwijnen en hagedissen. Vanuit Carita vaart u in ongeveer 2,5 uur per snelle boot naar Peucang Island. Het eiland heeft een mooi wit zandstrand en rondom het eiland zijn prachtige koraalriffen. Aangezien het een nationaal park is wordt ook het koraal rondom de eilanden beschermd. Op het eiland leven veel krokodillen, neushoornvogels, pythons en apen.

Badui-gebied

Het Badui-gebied ligt vrij afgelegen op ongeveer 3,5 uur rijden vanaf Carita. De weg ernaartoe is slecht met veel gaten. De Badui-dorpen liggen verspreid in een heuvelachtig gebied, erg groen, met mooie vergezichten. De Badui-stam zijn de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Er zijn nog 53 nederzettingen in dit gebied. Sommige zijn verboden voor outsiders. Ze leven nog als jaren terug.

 

Tijdens deze bouwsteen reist u naar Carita
Indonesie-Java-Ujungkulon-aapje3
Java

Bouwsteen Java: Ujung Kulon

West-Java

 

Aankomst in Carita aan de westkust - naar de pure jungle van Ujung Kulon, verblijf op het Peucang Island en bezoek Handeleum Island en Karang Copong - terug naar Carita - rijden naar Bogor.