Sidemen

Ontdek een spectaculair landschap tijdens uw rondreis Bali in Sidemen. Het landschap van dit deel van Bali (het Karangasem-district) wordt gedomineerd door de machtige Gunung Agung. Karangasem is het meest traditionele gebied van Bali met rustieke dorpjes, gastvrije mensen en unieke festivals. Het is het minst toeristisch en niet dichtbevolkt. In het hart van dit district ligt Sidemen, verborgen in een onbedorven landschap van bergen, valleien en een snelstromende bergrivier. Een geweldige ervaring voor degenen die het Bali van vroeger nog willen leren kennen en tot rust willen komen in de adembenemend mooie natuur.

 

 

Kaart van Sidemen

Sidemen ligt in het oosten van Bali, op ongeveer 1,5 uur rijden van Ubud.

 

Beste reistijd van Sidemen

Heel Bali, en dus ook Sidemen, heeft een tropisch regenwoudklimaat, wat betekent dat er twee seizoenen zijn. Vanaf oktober tot april is het regenseizoen. Er valt dan vrijwel dagelijks een bui, maar meestal wel pas in de loop van de middag. De verfrissende buien worden afgewisseld met veel zon. Het droge seizoen is vanaf april tot en met september. De temperatuur is het hele jaar ongeveer 30 graden, maar in het binnenland en aan de noordkust is het iets koeler.

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar Sidemen
Het uitzicht vanaf de weg op de Baturvulkaan de Gunung Agung
Voorbeeldreis Bali

Rondreis Bali: Bali's bergen en kusten

Zuid-westkust: Seminyak, ontspannen start > het kunstenaarsdorp Ubud > Sidemen, rijstterrassen > Noordkust: Lovina, dolfijnen spotten > Zuid-oostkust: Sanur, strand, goede uitvalsbasis voor uitstapjes Oost-Bali. 

Bali-Jatiluwih-Rijstvelden3
Voorbeeldreis Bali

Rondreis Bali: Geheime plekjes van Bali

Zuid-Bali: fietsen bij rustig Blayu in het binnenland > Noord-westkust: Blimbing, wandel door rijstterrassen Munduk, tweelingmeren > glamping in Jatiluwih > Oostkust: Sidemen, culturele uitstapjes Balangan, rustig strand

IMG_9114
Voorbeeldreis Bali

Rondreis Bali: Ontdek Bali

Zuid-westkust: Seminyak, strand > Blimbing, wandel tussen rijstterrassen > Noordkust: Pemuteran, snorkelen > Lovina, dolfijnen spotten > Zuid-oostkust: Sidemen, culturele uitstapjes > Ubud, kunstenaarsdorp > Mambal, slapen bij een lokale familie > Sanur strand