Pemuteran

Ontdek de onderwaterwereld bij Pemuteran

Een duikvakantie op Bali kan onder meer in Pemuteran in het noorden van Bali. In Pemuteran is voor de kust een kunstmatig rif aangelegd: ideaal voor een duikstop tijdens uw rondreis Bali. Het is namelijk een prima plek als u uw duikervaring wilt vergroten of weer wilt oppoetsen. Bij het jonge rif is nog niet heel veel te zien, maar op een aantal duiklocaties in de buurt van Pemuteran vindt u de unieke onderwaterwereld die dit deel van Indonesië zo kenmerkt. Aan het strand van Pemuteran vindt u diverse PADI-duikscholen en leuke hotels waar u uw snorkeluitrusting en duikapparatuur kunt huren of waar u een PADI open water kunt halen tijdens uw rondreis over Bali.

 

  


Kaart van Pemuteran

Pemuteran ligt in het noordwesten van Bali, het is de meest westelijke badplaats van het eiland. Op ongeveer een uur rijden van Pemuteran ligt de havenplaats Gilimanuk, vanaf hier vertrekken de ferry’s van/naar Ketapang op Java. Perfect als u beide eilanden met elkaar wilt combineren in één rondreis over Indonesië.

 

Weer in Pemuteran

Heel Bali, en dus ook Pemuteran, heeft een tropisch regenwoudklimaat, wat betekent dat er twee seizoenen zijn. Vanaf oktober tot april is het regenseizoen. Er valt dan vrijwel dagelijks een bui, maar meestal wel pas in de loop van de middag. De verfrissende buien worden afgewisseld met veel zon. Het droge seizoen is vanaf april tot en met september, ideaal voor een duikvakantie. De temperatuur is het hele jaar ongeveer 30 graden, maar in het binnenland en aan de noordkust is het iets koeler. Meer weten over het weer op de andere Indonesische eilanden? Lees meer op onze klimaatpagina.

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar Pemuteran
Indonesie-Bali-Rijstvelden-Rijst
Voorbeeldreis Bali

Rondreis Bali: Compleet Bali

Zuiden: Sanur, strand > naar de bergen en sawa's van Ubud > Oost-Bali: Sidemen, culturele uitstapjes > Noordkust: Lovina, dolfijnen > Pemuteran, snorkelen > via binnenland, Munduk en Blayu, naar het rustige strand van Canggu.

 

 

 

Indonesie-Bali-Baturmeer-hiking-shutterstock_199924613
Voorbeeldreis Bali

Rondreis Bali: Actief Bali

Zuid-oostkust: Vanaf Sanur naar Ubud, raften en fietsen > Kintamani, trekking > NoordenLovina, dolfijnen >  Pemuteran, snorkelen bij Bali Barat National Park > Munduk, jungeltrekking > Zuid-westkust: Blayu, fietstocht > Seminyak, eindig op het strand.

Bali-Locals_1_406538
Voorbeeldreis Bali

Bouwsteen Bali: Onbekend West-Bali

Zuidelijk en Noord-Bali

 

Aan de kust in zuidelijk Balangan > Blayu, rustig dorp tussen de rijstvelden > Pemuteran aan de noordkust, onderwaterwereld rond Menjanang.