Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Palasari

De reis naar Palasari voert u via een kronkelige weg door een ongerept stukje Bali. De omgeving is heuvelachtig en bebost en is perfect voor wandelliefhebbers. Wie wil zwemmen, neemt net als de lokale bevolking, een duik in de nabij gelegen blauwe lagune of rijdt in ongeveer een half uur naar het strand. Een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met de vriendelijke inwoners tijdens uw rondreis Bali.

 

De christelijke gemeenschap Palasari en Blimbingsari (protestants) liggen vlakbij het National Park Bali Barat. Deze plaatsen werden tijdens de Nederlandse koloniale periode gebouwd voor Balinezen die zich hadden bekeerd tot het christendom. De Nederlandse missionarissen werden lokaal namelijk niet heel erg gewaardeerd, vanwege hun andere, niet-Hindoe, ideeën. Omgeven door heuvels en rijstvelden werden de dorpen gebouwd, waarbij een unieke culturele mix van kerken in architectonische stijlen, zowel Gotisch als Balinees, ontstond. 

 

Bezienswaardigheden van Palisari op uw Bali rondreis

Palisari is gelegen nabij het Nationaal Park Bali Barat aan de noordkant van Bali. U vindt er een schitterend blauw meer, waar u kennismaakt met de lokale bewoners. 

 

Een hoogtepunt aan uw bezoek aan Palasari is een kijkje in de imposante katholieke kerk, de grootste van Oost-Indonesië. Het pand werd gebouwd tussen 1955 en 1958 en heeft zowel westerse witte stenen als Balinese accenten; stenen beeldhouwwerken en een massieve kerktoren met meerdere trapdaken. Van binnen is het nog indrukwekkender, met enorme houten balken en een schilderachtige lichtinval. U kunt hier een mis bijwonen, iets dat vooral op katholieke feestdagen een bijzondere ervaring is. 

 

 

Tips voor een unieke ervaring tijdens uw Indonesië reis

In de omgeving van Palasari bevindt zich een palmsuikerfabriek en een lokale markt. Dit zijn erg aangename uitstapjes tijdens uw verblijf in het keurige stadje. Daarnaast zijn het Bali Barat National Park met zijn variëteit aan landschappen en het naburige dorpje Blimbingsari mooie bestemmingen tijdens het rondreizen door dit gedeelte van Azië. 

 

Reis door het Nationaal Park Bali Barat

Iedereen die houdt van puur natuur zou vanuit Palasari naar het Bali Barat National Park moeten reizen. In dit nationale park, met een oppervlakte van bijna 770 vierkante kilometer, bevinden zich verscheidene landschappen, zoals mangrove- en moessonbossen en een palmensavanne. Ook het strand en bijbehorend rifgebied in het noordwesten behoren bij het park. Het Bali Barat National Park werd in 1941 opgericht door Nederlandse initiatiefnemers. Zij wilden de bedreigde Balinese spreeuw en de laatste overgebleven wilde banteng, het zeldzame Bali-rund, beschermen. Nu nog is het een beschermd natuurpark, dus het is verplicht om een gids te huren. Iets dat sowieso wordt aangeraden, aangezien er geen wandelpaden zijn, maar daarnaast is het erg interessant om te horen over wat er leeft en bloeit. Tijdens uw wandeling ziet u misschien wel zeldzame vogels, herten, wilde zwijnen en apen. Er leven ook varanen en civetkatten, maar die zijn wat moeilijker te spotten. De schijnbaar geneeskrachtige warmwaterbronnen van Banyuwedang bevinden zich in het noorden van het Bali Barat National Park .

 

Bezinning in het protestantse Blimbingsari

Blimbingsari werd ongeveer tegelijk gesticht als Palasari. Deze nederzetting wordt bewoond door oorspronkelijke inwoners van diverse dorpen uit Centraal, Oost- en Noord-Bali. Inmiddels is het een welvarende gemeenschap, wat direct blijkt wanneer u onder de grote stenen boog rijdt: het gemillimeterde gras langs de weg, de betonnen bloempotten die om de vijftig meter staan geplaatst en de nette opritten naar de goed onderhouden huizen met hun weelderige tuinen. Het doet een beetje vreemd aan in de verder zo ongerepte omgeving van Indonesië, maar het is zeker niet onprettig. In Blimbingsari vormt de beeldschone protestantse kerk het centrale middelpunt, een kerk die gemakkelijk zou kunnen worden gezien als een Balinese hindoetempel. Dankzij de gemoedelijke sfeer is Blimbingsari een perfecte bestemming voor een spirituele retraite, maar ook voor vissen en fietsen bent u hier op de juiste plek. Het bezoek aan het kleine stadje maakt uw rondreis in dit gedeelte van Azië bijzonder, omdat maar weinig andere toeristen die naar Indonesië gaan hierheen reizen.