Munduk

Reis via een schitterende bergroute naar het noordelijke Munduk. Het charmante plaatsje ligt tussen de mistige heuvels en is nog niet door het massatoerisme ontdekt. Kijk uit over het dal met de groene rijstterrassen: u ziet het pure Azië Het bosachtige gebied is bij uitstek geschikt voor het maken van wandelingen. Loop door de bossen, langs de rijstterrassen en tussen de kruiden-, specerijen-, en fruitbomen en –planten. Vanuit Munduk kunt u ook diverse leuke uitstapjes maken om de omgeving te verkennen. Bewonder de tempel bij het Bratan-meer, koel af onder één van de vele watervallen en rust uit in een prachtige omgeving. Bij Van Verre vinden wij Munduk een echte aanrader tijdens uw rondreis over Bali.

 


Uitzicht op de Tweelingmeren van Munduk

Kaart van Munduk

In het noorden van Bali vindt u tussen de meren en kruidnagelbomen het typisch Balinese plaatsje Munduk. Verwacht niet veel van het plaatsje zelf, Munduk is meer een gebied: de hotels en enkele winkeltjes liggen verspreid aan de hoofdweg of aan zijweggetjes. De internationale luchthaven Denpasar bereikt u binnen 3 tot 4 uur.

Weer in Munduk

Bali heeft een tropisch regenwoudklimaat, wat betekent dat er twee seizoenen zijn. Vanaf oktober tot april is het regenseizoen. Er valt dan vrijwel dagelijks een bui, maar meestal wel pas in de loop van de middag. De verfrissende buien worden afgewisseld met veel zon. Het droge seizoen is vanaf april tot en met september. Door de hogere ligging van Munduk heeft het gebied een aangename temperatuur. De temperatuur is het hele jaar ongeveer 25 tot 30 graden overdag en rond de 20 graden in de nacht. Voor een uitgebreid overzicht van het weer in Munduk verwijzen we u graag naar ons klimaatoverzicht Indonesië.

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar Munduk
Bali-Jatiluwih-Rijstvelden3
Voorbeeldreis Bali

Rondreis Bali: Geheime plekjes van Bali

Zuid-Bali: fietsen bij rustig Blayu in het binnenland > Noord-westkust: Blimbing, wandel door rijstterrassen Munduk, tweelingmeren > glamping in Jatiluwih > Oostkust: Sidemen, culturele uitstapjes Balangan, rustig strand

Indonesie-Bali-Baturmeer-hiking-shutterstock_199924613
Voorbeeldreis Bali

Rondreis Bali: Actief Bali

Zuid-oostkust: Vanaf Sanur naar Ubud, raften en fietsen > Kintamani, trekking > NoordenLovina, dolfijnen >  Pemuteran, snorkelen bij Bali Barat National Park > Munduk, jungeltrekking > Zuid-westkust: Blayu, fietstocht > Seminyak, eindig op het strand.

draagsteropBalineserijstvelden
Voorbeeldreis Bali

Bouwsteen Bali: Sawa-reis Bali

Noord- en Midden-Bali

 

Wandelen bij Blimbing, weelderig groene en eindeloze sawa’s > Munduk, tropisch regenwoud, koffieplantages, tweelingmeren > Jatiluwh, rijstterrassen zover het oog reikt.