Ubud, Komaneka Resort Monkey Forest

Bali

Op korte afstand van Monkey Forest ligt dit kleinschalige boutique-resort. Het heeft mooie kamers en de ligging is leuk. De tuin is klein, daar het resort gebouwd is op een stuk grond, dat erg smal is. Maar het is wel een prachtig hotel met ingetogen luxe, ondanks dat het oppervlakte wat klein is. En heerlijk is de stilte en rust op het complex, terwijl u toch midden in de drukte staat als u de straat opstapt.

 

 

 

Locatie

De ligging is vlakbij Monkey Forest, maar het hotel ligt wel in de bebouwing, aan een druk straatje (waar u in de hoteltuin overigens geen last van heeft). Het ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het centrum van Ubud.

Accommodatie

 

Dit kleine resort heeft slechts 20 kamers. De buitenkant van de huizen zijn geel gepleisterd.

Het hotel is heel smal, met aan 1 zijde de kamers (huizen met 2 verdiepingen). Het rijstveld is aan de zijkant, aan de kant van de kamers, er is gedeeltelijk vrij zicht, gedeeltelijk zicht op een rijstveld met op een afstand van ongeveer 30 meter een muur.

 

  • 22 Deluxe rooms: mooie kamers, badkamer (binnen) is eveneens mooi. Dit is het voordeligste kamertype.
  • 2 Suite rooms: ruime kamers, 2 keer zo groot als de deluxe rooms. De Suite rooms zijn 'boven' (deluxe rooms liggen er onder), vanuit dit kamertype beperkt uitzicht op sawa's.
  • 6 Poolvilla's: de kamer is even groot als de Suite rooms, maar dit kamertype heeft een plungepool (klein zwembadje). Sommige hebben zicht op de rijstvelden (beperkt), andere hebben zicht op de tuin.

 

Voorzieningen

Er is een heel mooi zwembad, helemaal aan het eind van de gang (waar het iets breder wordt). Uitzicht op groen (bomen). 

Verder is er een restaurantje en zijn er internetfaciliteiten.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën