Ubud, Kamandalu Resort

Bali

Wat een fantastisch mooi boutique-resort, sereen gelegen tussen de rijstvelden en gebouwd op de steile hellingen van een ravijn, maar ook met uitzicht op de groene sawa's. Op een van de hellingen is een stukje van de voormalige sawa bewaard gebleven. Bijzonder. De kamers zijn in villa's, die weer omheind zijn, zoals ook de oorspronkelijke Balinese huizen ommuurd zijn. De Balinese dorpen zijn als voorbeeld genomen bij het bouwen van dit mooie resort, dat buiten Ubud is gelegen.

 

 

Locatie

Rustig gelegen, net buiten het centrum Ubud, per taxi slechts 5 minuten vanaf downtown Ubud. Een gratis pendelbusje brengt u naar het centrum van Ubud. Helemaal passend bij Ubud: er zijn rijstvelden op het hotelterrein.

Accommodatie

 

Kamandalu Resort heeft in totaal 58 kamers in verschillende categorieën.

- De Leading Rooms, dit is het voordeligste kamertype: ruim, prachtig ingericht met hardhouten meubelen, de kamers op de tweede verdieping hebben hoge plafonds (puntdak).

- De Garden Villa's, weer iets ruimer en deze kamers hebben een gazebo (dit is een buitenbed met dakje, met uitzicht op de weidse rijstvelden).

- Pool Villa's, dit zijn de meest luxe kamers; uiteraard groot, met uitzicht over het dal met rijstvelden; deze villa's hebben een eigen zwembad(je).

Alle kamers hebben een buitendouche, ook de kamers op de verdiepingen. Ook alle kamers hebben een terras. De kamers hebben dezelfde faciliteiten. Op alle kamers is een televisie.

Er is ook een two bedroomvilla met 2 slaapkamers en 2 badkamers.

 

Door de vele niveauverschillen op het terrein zijn niet alle kamers geschikt voor mensen die slecht ter been zijn; vraag ons om advies.

 

 
Voorzieningen

Het hotel beschikt over een grote en bijzonder sfeervol ingerichte lobby. Er zijn 2 restaurants, beide uitstekend en fraai ingericht. Het zwembad heeft een poolbar, er is ook een kinderbadje. Wel bijzonder: een deel van het terras met ligbedden is onder water gezet, de ligbedden staan dan ook met de poten in het water: heel leuk, vooral voor kinderen (alleen niet uw boek laten vallen). Ook de spa met lichaam- en gezichtsbehandelingen, is prachtig. Natuurlijk beschikken de kamers over kluisjes, er zijn in het hotel verder roomservice en wasservice. Er is een gratis shuttle naar het centrum van Ubud. Er is wifi op het hotelterrein. In de lounge staat een biljart.

Door het hotel wordt een picknicklunch in de sawa's georganiseerd, een echte aanrader! En vindt u het eten zo lekker, dat u er thuis ook van wilt genieten, meldt u zich dan aan voor de kookles. Mountainbikes worden door het hotel verhuurd. Ook voor de kinderen wordt er veel georganiseerd, zoals speciale kinderkooklessen, het beschilderen van eieren, kleien, offertjes maken, Balinese dans.

 

Het hotel regelt ook trekkings en fietstochten. Tegen de avondschemering kunt u mee met de birdwatching excursie. Voor de vroege vogels is er een wandeling waarbij u geniet van het Balinese plattelandsleven. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.