Ubud, Alam Sari

Bali

Tegen de bergwand geplakt, midden in het groen ligt het lieflijke Alam Sari Hotel. Officieel ligt het in Ubud, maar het ligt niet in het drukke centrum. Vanuit dit kleinschalige resort bent u met de shuttlebus echter zo in het kunstenaarsdorp Ubud en bij het resort zelf worden leuke activiteiten georganiseerd.

Wij vinden het een knus hotel.

Locatie

Het hotel ligt midden in de natuur, buiten het centrum van Ubud. Naar Ubud rijdt u in circa 20 minuten; houdt er dus rekening mee dat u echt een eindje buiten Ubud zit. Maar wel heerlijk rustig midden in de mooie natuur. Er gaat 3x per dag een gratis shuttlebus naar het centrum van Ubud. Er zijn niet zoveel leuke winkels en restaurantjes in de directe omgeving van het hotel. Vanaf de weg klimt u een trap omhoog en dan komt u bij de lobby van Alam Sari.

Accommodatie

 

Alam Sari is een kleinschalige accommodatie. Er zijn 13 kamers. De kamers zijn niet zo groot, maar wel leuk, in Balinese stijl ingericht. Voor de deur van iedere kamer is een terrasje.

Er zijn 10 hotelkamers en 3 villakamers. Alle hebben uitzicht op het zwembad of op de natuur rondom het hotelletje.

De 10 hotelkamers zijn weer onderverdeeld in standaardkamers en suitekamers. In de standaardkamers is wel airconditioning, maar geen televisie. De kamers zijn vrij klein. Er is ook een minibar, een kluisje, een haardroger en een waterkoker. Er is een buitendouche met warm water. Voor de deur is een klein terrasje met twee stoelen. De kamers liggen bij het zwembad.

De suitekamers zijn nauwelijks groter dan de standaardkamers. Ze hebben een hemelbed en de badkamer is groter. Er is niet alleen een douche, maar ook een badkuip. 

De 3 villakamers kunnen zowel separaat als in z’n geheel gereserveerd worden. Er is een grote open living, en van daar uit kunnen de drie slaapkamers bereikt worden. Er is ook een keuken. De villa is mooi ingericht, maar niet heel luxueus.

 

Voorzieningen

Het restaurant naast het zwembad serveert verschillende gerechten uit de Indonesische, Aziatische en westerse keuken, maar er zijn ook veel vegetarische gerechten. In de organische tuin wordt veel groente en fruit verbouwd, die de kok gebruikt in zijn gerechten. Het zwembad ligt voor een aantal huisjes, naast het restaurant. Er zijn badlakens te verkrijgen bij het zwembad. Er is een grote fitnessruimte. Er is een spa, een jacuzzi en een sauna. Internet is er zowel op de kamers als in de openbare ruimtes (wifi). Er staan heel veel boeken om uw eigen leesvoer te ruilen. Drie keer per dag gaat er een shuttlebus naar Ubud. Maar u hoeft zich ook rondom het hotel zelf niet te vervelen. Er wordt van alles georganiseerd. Zo zijn er drie wandelingen. U kunt met behulp van een plattegrond zelf naar Ubud wandelen (circa 3 uur, door de natuur), er is een leuke wandeling door dorpen (gratis, begeleid) en er is een naturetrail met een gids tegen betaling. 

Neemt u goede wandelschoenen mee voor deze tochten. Er zijn ook allerlei leuke lessen: schilderen, dansen, batik maken etc.Alam Sari biedt roomservice en wasservice. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.