Blitar, Tugu Hotel

Java

In de Soekarno-stad Blitar ligt één van die prachtige en bijzondere Tugu hotels. Een historisch huis van een welvarende familie met antieke meubels en een verzameling kunst is omgetoverd tot een bijzondere verblijfplaats.

 

Locatie

Het hotel ligt in het centrum van Blitar, aan een drukke weg. Maar in het hotel merkt u niks van de drukte, het is hier heerlijk rustig. De oprijlaan is opmerkelijk en heel mooi. Aan weerszijden van de oprit hangen planten. Hierachter verscholen zijn de lobby met prachtige oude meubels en aan de andere kant het restaurant. Er zijn veel winkels en restaurantjes in de omgeving, maar die bieden de westerse toerist niet zo veel; ze zijn echt op de lokale bevolking gericht. We adviseren om in het hotel te eten. Vanuit Blitar kunt u de prachtige hindoeïstische tempel Candi Penataran bezoeken. De stad Blitar zelf is netjes. In het midden is nog een alun alun, grasveld, dat vroeger het middelpunt van de stad vormde. Er zijn veel Indonesische dagjesmensen, omdat de eerste president van Indonesië, Soekarno, hier gewoond heeft en begraven is.

Accommodatie

 

Hotel Tugu is gevestigd in een prachtig historisch pand dat omstreeks 1850 gebouwd is. Vroeger was dit de woning van een vooraanstaande familie in Blitar. De meubels dateren uit de laat 19e eeuw en begin 20e eeuw. Er is veel echt antiek. De eigenaars van de kleine Tugu hotelketen verzamelen kunst en antiek. En het hotel is verder ingericht met prachtige decoratiestukken, die een museum waardig zijn.

Er zijn 11 kamers in het hotel. Het oude huis heet Tugu (wat monument betekent) en heeft echt de stijl die bij de Tugu-keten past. Erachter liggen twee bijgebouwen met simpele kamers, dit is het Sri Lestari hotel; vaak wordt dit ook onder één noemer verkocht. Wij splitsen het hotel op, omdat het zo verschillend is en wij beschrijven hier slechts de 11 prachtige suites.

Er zijn 10 Tugu suites. De kamers zijn groot met hoge plafonds, schitterende oude tegels op de vloer en let u eens op de enorme houten deuren! Alle Tugu Suites zijn met antieke meubels ingericht. De grootte van de kamer is ongeveer 40 m2. De hemelbedden zijn kingsize. Op sommige kamers moet u met een opstapje in het bed klimmen! De badkamers zijn semi-open. Er is een bad met een douche erboven. De kamers beschikken over moderne gemakken: airconditioning, televisie, föhn en minibar.

Er is één Sang Fajar Suite, deze zou met recht een Presidential Suite mogen heten. Het thema van de kamer is namelijk Soekarno. Er staan veel foto’s en tekeningen van hem in de kamer. Het bed is enorm groot en hoog; u moet er echt “inklimmen” met een opstapje. Er is een eettafel en er zijn twee zitjes in de kamer. De badkamer is binnen. De kamer is 80 m2 groot.

 

Let op: als u de Tugu Hotels in Malang, op Bali en Lombok kent, verwacht in Blitar dan niet dezelfde luxe. Het is een ouder gebouw, en de geur van ouderdom hangt er ook letterlijk. Het is iets minder luxe dan de andere hotels van de kleine Tugu-keten, maar niettemin mooi.

 

Voorzieningen

In het restaurant The Colony worden gerechten uit de Indonesische, Chinese en westerse keuken geserveerd. Elke middag om 16.00 uur is er een hightea in restaurant Warung Jawa; dit is inbegrepen bij uw overnachting. Kluisjes zijn te huur bij de receptie. Er is wifi en er is een businesscenter. Roomservice is mogelijk tot 22.00 uur en er is ook laundryservice.

 

Bijzonder: iedere vrijdag speelt het hotelpersoneel op de gamelan!

Een traditionele Javaanse massage kan geregeld worden. 

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën